„Il Luce”, contactat de Lazio

„Il Luce”, contactat de Lazio

Cotidianul „La Gazzetta dello Sport” scrie, astăzi, că Mircea Lucescu este unul dintre antrenorii pe care îi are în vedere preşedintele Claudio Lotito pentru banca tehnică a echipei italiene Lazio Roma, rămasă fără tehnician după plecarea lui Delio Rossi.

Potrivit publicaţiei citate, „Il Luce” ţine „strâns legătura” cu preşedintele grupării din Roma. Tehnicianul de la Şahtior Doneţk s-a aflat ieri seară în Italia, unde a asistat la meciul Empoli - Brescia, scor 1-1, partidă contând pentru barajul de promovare în Serie A.

„Preşedintele de la Lazio s-a îndreptat spre antrenorul de la Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, proaspăt câştigător al Cupei UEFA. Românul, veche cunoştinţă a fotbalului nostru, este personajul de anvergură internaţională evocat de Lotito în ultimele zile”, scrie „La Gazzetta dello Sport”.

În calea aducerii lui Mircea Lucescu la gruparea italiană stau contractul pe care antrenorul îl are cu Şahtior Doneţk - „Il Luce” tocmai şi-a prelungit, cu doi ani, acordul cu ucrainenii - şi salariul mare primit la gruparea partonată de Rinat Ahmetov, 3 milioane de euro pe sezon.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lucescu a mai antrenat în Italia echipele Pisa (1990-1991), Brescia (1991-1996), Reggiana (1996-1997) şi Inter Milano (1998-1999).

Antrenorul dezminte

Mircea Lucescu a declarat însă că nu a fost contactat de niciun oficial de la echipa Lazio. „Nu am avut niciun fel de contract cu conducerea clubului, este doar o invenţie a presei. Mai am contract cu Şahtior până în 2011. Nu este o chestiune de bani,  pentru că dorinţa mea este să rămân aici. Am reuşit să construiesc o echipă aşa cum voiam eu, cu jucători tineri”, a declarat tehnicianul pentru site-ul Lalaziosiamonoi.it.

„Il Luce” a precizat că a fost în Italia pentru a fi alături de președintele echipei Brescia, Luigi  Corioni, la meciul cu Empoli. „Pentru moment nu întrevăd o revenire ca antrenor în Italia. Serie A este un campionat dominat de trei echipe, în care este greu să câştigi. Mie îmi place doar să înving”, a spus Lucescu.

Știre actualizată la ora 15:05.