„Minerii” au trecut de rivala Dinamo Kiev, cu scorul de 2-0, grație reușitelor lui Srna (90+2), din penalty, și Bernard (90+4), după ce Șahtior a ratat la finalul sezonului trecut atât campionatul, cât și Cupa, ambele adjudecate de trupa din capitala Ucrainei.

Cel mai titrat antrenor român!

Astfel, Mircea Lucescu și-a trecut în cont cel de-al 21- lea trofeu în cei 11 de ani petrecuți la cârma lui Șahtior, devenind, totodată, cel mai titrat tehnician român, cu 30 de trofee obținute în întreaga carieră. „A fost o revanșă pentru Cupă. Sunt mulțumit că am câștigat în fața unui public care ne-a susținut după un an”, a declarat „Il Luce”, la finalul jocului cu Dinamo.

Altfel, în antiteză cu performanța lui Lucescu, norocul nu a fost, însă, și de partea lui Dan Petrescu. „Bursucul” a pierdut, ieri, meciul de debut la conducerea echipei Jiangsu Guoxin (China). Formația pregătită de fostul antrenor al mureșenilor a pierdut în deplasare, cu Shijiazhuang Yongchang, fiind învinsă cu scorul de 1-2. Mai mult, înfrângerea a dus trupa lui Petrescu tocmai pe poziția a opta, din 16 echipe, în clasamentul din China.