Îl ai în cămară şi nu ştii: Efectele MORTALE ale GEMULUI de prune
- Roxana Roseti
- 10 martie 2014, 16:31
Se poate forma şi la temperaturi mici, în produse cum ar fi fructele uscate, sau gemul de prune...
Potrivit obiectiv.info, nutriţionistul Cristian Mărgărit scrie pe blogul personal de ce nu este bine să consumăm o „combinaţie” preferată de mulţi. Şi anume, gem de prune pe pâine.
Cantităţi mai mari
Acrilamida (acrylamide) este o substanţă care poate induce cancer. Aceasta apare în diverse produse alimentare, în special prin prepararea termică. Iar substanţa cu pricina se găseşte şi în gemul de prune! Plus în alte alimente.
- Era la comanda ISS când a trăit una dintre cele mai STRANII experienţe. Dezvăluirile unui astronaut despre EXTRATEREŞTRII | FOTO / VIDEO
„Temperaturile mari sunt responsabile de cele mai multe ori de formarea acrilamidei, în cartofii prăjiţi. Alte produse alimentare în care găsim această otravă sunt nucile, migdalele, seminţele prăjite, floricelele de porumb, pizza, unt de arahide. Mai aflăm că acrilamida se poate forma si la temperaturi mult mai mici, în produse cum ar fi fructele uscate, gemul de prune, măsline negre, fulgii de porumb, cafeaua. Spre exemplu, pâinea şi produsele de panificaţie pot conţine cantităţi mai mari de zeci de ori decât cartofii prăjiţi. Părerea specialiştilor: folosirea de plante aromatice, cum ar fi rozmarinul, poate reduce formarea acestui compus toxic, la fel cum flavonoizii sau alţi fitonutrienţi pot combate nocivitatea otrăvurilor din alte alimente. ARTICOLE POPULARE:
- Oameni bizari care fac lucruri uluitoare | GALERIE FOTO
- ”Vampa cu văl”, prințesă sau prostituată? Povestea unei femei foarte abile | GALERIE FOTO
- Cea mai veche PIRAMIDĂ din lume a fost descoperită în Crimeea | GALERIE FOTO / VIDEO
- Cele mai șocante chipuri de infractori | GALERIE FOTO