Presupusa legătura dintre Black Cube și ofițerul SRI, Daniel Dragomir, israelianul Gideon Zelivansky este de negăsit

Presupusa legătura dintre  Black Cube și ofițerul SRI, Daniel Dragomir, israelianul Gideon Zelivansky este de negăsit

Gideon Zelivanscky este cel care, conform declarațiilor lui Dan Zorella date autorităților române în dosarul Black Cube a făcut legătura între ofițerul SRI, Daniel Dumitru și reprezentanții spionilor israelieni. Israelianul nu se mai află în România

Israelianul, Gideon Zelivanscky, este de negăsit deși are de executat o condamnare de șase ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni economice. Jurnaliștii EVZ au solicitat, telepfonic, purtătorului de cuvânt al Administrației Penitenciarelor, subcomisar Daniel Barbu, să ne spună dacă isrelianul este în spatele gratiilor. Subcomisarul ANP, în urma verificărilor, ne-a declarat că în sistemul penitenciar nu se află încarcerată nici o persoană cu acest nume. De asemenea pe site-ul Poliției Capitalei, la secțiunea urăriți general nu se află nici un cetățean cu acest nume, astfel că Gideon Zelivanscky nu este de găsit. Gideon Zelivanscky, cel care deține prin intermediul unei firme înregistrate în Cipru 91% din acțiunile Pionierul SA, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, în noiembrie 2015, la 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală.De asemenea, instanța a dispus ca Zelivansky Gideon să plătească în solidar cu SC Z.G. Proiect Solid Develorper SRL și Teamset Consultants LTD către partea civilă Gozal Mostafa suma de 2.129.010 euro.  Zelivansky Gideon este acționar la firma Teamset Consultants LTD, cu sediul în Nicosia (Cipru), care la rândul ei deține 91.58% din SC Pionierul SA, societate care a închiriat locația de pe strada Tăbăcarilor, nr. 7, unde a funcționat clubul Colectiv. 

În anul 2010, DNA l-a trimis în judecată pe Gideon Zelivansky, administrator al SC Z.G. Proiect Solid Developer SRL (fostă SC Z.G. Proiect Developer SRL), acționar al Teamset Consultants LTD și președinte al Consiliului de Administrație al SC Pionierul SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, ambele în formă continuată. La începutul anilor 2000, în acționariat apare și omul de afaceri Mustafa Gozal care deține pachetul de 27,5% din acțiunile de la „Pionierul”. Asta până în 2007, când acesta își vinde acțiunile unui offshore. Este vorba de Teamset Consultants Limited din Nicosia, Cipru, via ZG Proiect Solid Developer srl, din Pitești. Această firmă de tip căsuță poștală era reprezentată de Gideon Zelivansky, cetățean israelian, contra unei sume de 2,75 milioane de euro, care trebuiau să fie plătiți inițial până la sfârșitul anului. Zelivansky nu a plătit decât 500.000 de euro, chiar dacă primise o reeșalonare a ratelor. În 2010, Mustafa Gozal face o plângere la DNA pentru înșelăciune iar, în 2015, Curtea de Apel București în condamnă definitive pe isrelian la șase ani de închisoare. 

 

Ne puteți urmări și pe Google News