Evenimentul Zilei > Social > IGSU: Începe testarea sisiemului de avertizare în situații de urgență RO-ALERT
IGSU: Începe testarea sisiemului de avertizare în situații de urgență RO-ALERT

IGSU: Începe testarea sisiemului de avertizare în situații de urgență RO-ALERT

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) informează că, începând de vineri dimineaţă, au loc testări în vederea implementării sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

Practic, în zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la reţelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul – „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”, informează un comunicat al IGSU.

„Asigurăm cetăţenii că aceste testări sunt absolut necesare şi apelăm la înţelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat. În etapa ulterioară, IGSU va stabili tipurile de risc şi nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicaţia. De asemenea, se vor căuta soluţii tehnice pentru integrarea aplicaţiei cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autorităţile care emit avertizări”, se arată în comunicat.

Sistemul de avertizare a populaţiei „RO-ALERT”, care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi al operatorilor de telefonie mobilă, va permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major de dezastre, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră, precizează IGSU.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: