Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui și liderul filialei județene a PSD, a răbufnit într-un mod total neașteptat provocând o scenă în timpul ședinței Consiliului Județean după ce a refuzat să poarte masca de protecție.

Totul a pornit după ce un consilier PNL i-ar fi atras atenția cu privire la respectarea legilor instaurate pe perioada stării de alertă.

Ședința Consiliului Județean Vaslui din 21 mai a fost a doua în care președintele acestuia, Dumitru Buzatu, a refuzat să poarte masca.

Liviu Iacob este consilierul din partea PNL care i-a atras atenția că prin ceea ce face nu dă un exemplu prea bun cetățenilor.

„Eu mă simt ameninţat prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu le purtaţi deloc. Este o lege care a fost votată în Parlament chiar și de PSD şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, să ne simţim în siguranţă. Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de frondă sau de protest?”, a spus consilierul PNL Liviu Iacob, în timpul ședinței, potrivit B1TV.

„N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi atunci, asta e, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! Nu vreau să port mască şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă!”, s-a răstit Buzatu.