Evenimentul Zilei > International > ATACATORUL din Ierusalim era un susținător al STATULUI ISLAMIC
ATACATORUL din Ierusalim era un susținător al STATULUI ISLAMIC

ATACATORUL din Ierusalim era un susținător al STATULUI ISLAMIC

Premierul israelian afirmă că „toate semnele” arată că bărbatul care a ucis patru soldați în Ierusalim este susținător al Statului Islamic. Deși Benjamin Netanyahu nu a oferit dovezi în sprijinul afirmațiilor sale, este adevărat că ISIS a amenințat anterior Israelul.

Palestinianul care a fost împușcat mortal a condus un camion cu un grup de soldați în carierul Armon Hanatziv. O reuniune de urgență a cabinetului de securitate israelian a aprobat arestarea fără proces a simpatizanților ISIS.

Trei femei și un bărbat, toți cu vârste în jur de 20 de ani, au fost uciși în atac și alți 17 oameni au fost răniți, au anunțat polițiștii.

Atacatorul, identificat ca Fadi Qunbar, de 28 de ani, a venit din cartierul Jabel Mukabar din estul Ierusalimului, aproape de locul atacului. Filmările video au arătat cum a intrat camionul cum intra cu viteză mare în soldați, înainte de a da înapoi și a călca victimele.

„A condus cu spatele pentru a lovi mai mulți oameni”, a spus martora Leah Schreiber. „Asta a fost foarte clar”.

Forțele de apărare din Israel a transmis pe Twitter că soldații morți erau  Lt Yael Yekutiel, 20 de ani; Lt Shir Hajaj, 22 de ani; sublocotenent Erez Orbach, 20 de ani, și sublocotenent Shira Tzur, 20 de ani.

Alți soldați l-au împușcat mortal pe șofer. Nouă persoane au fost arestate într-un raid, în cartier, printre care și cinci membri ai familiei sale.

Netanyahu a vizitat locul incidentului, duminică după-amiaza, și a spus: „Știm că a avut loc o serie de atacuri teroriste. Cu siguranță există legăturiă între ele – din Franța, la Berlin și acum la Ierusalim”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: