Ienei, despre amicalele cu Brazilia şi Argentina: "Doar aşa ieşim din anonimat"

Ienei, despre amicalele cu Brazilia şi Argentina: "Doar aşa ieşim din anonimat"

Emeric Ienei, fost selecţioner al României, crede că sunt bine-venite amicalele cu Brazilia şi Argentina.

Pe lângă meciul-test cu Argentina, programat pe 11 august, pe noua arenă "Naţional" din Bucureşti, reprezentativa de fotbal a României va mai disputa în acest an un amical de gală. Pe 7 iunie, tricolorii vor întâlni Brazilia, în cadrul unui turneu pe care echipa antrenată de Răzvan Lucescu îl va efectua în America de Sud şi care va mai cuprinde şi un joc împotriva Columbiei, programat pe 11 iunie.

Dacă pentru aducerea la Bucureşti a lui Messi şi compania şefii de la Casa Fotbalului vor scoate din buzunar aproximativ 1,5 milioane de euro, amicalul cu brazilienii nu-i va costa niciun bănuţ pe oficialii de la FRF, toate cheltuielile urmând să fie suportate de organizatori.

Ionuţ Lupescu încearcă să perfecteze şi un meci de verificare cu Uruguay, care ar urma să se dispute în luna februarie a anului viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Degeaba ţii la palmares dacă nu progresezi"

Interesant este că, pe vremea "Generaţiei de Aur", România avea parte de amicale cu Cipru sau Moldova, iar acum, când tricolorii au ajuns pe locul 57 în lume, Florescu şi compania au ocazia să-şi măsoare forţele cu adversari renumiţi!

"E foarte bine că România va disputa partide amicale cu echipe precum Brazilia şi Argentina, doar aşa ieşim din anonimat. Degeaba ţii la palmares dacă nu progresezi", a declarat ieri, pentru EVZ, fostul selecţioner Emeric Ienei.

Răzvan Lucescu a mai primit o lovitură. Fundaşul Ştefan Radu s-a accidentat ieri, în prima repriză a partidei Lazio - Chievo (1-1). Ex-dinamovistul va rata foarte probabil meciurile amicale din Cipru. "Pe vremuri, probabil că federaţia nu avea banii necesari pentru a organiza jocuri cu echipe puternice." EMERIC IENEI, fost selecţioner al României