Evenimentul Zilei > Actualitate > IDILA dintre o TÂNĂRĂ STAGIARĂ şi PREŞEDINTELE Americii a ajuns la urechile ruşilor, englezilor şi israelienilor. Detaliile picate legate de aventurile din Biroul Oval au devenit monedă de schimb pentru un DEŢINUT PERICULOS
IDILA dintre o TÂNĂRĂ STAGIARĂ şi PREŞEDINTELE Americii a ajuns la urechile ruşilor, englezilor şi israelienilor. Detaliile picate legate de aventurile din Biroul Oval au devenit monedă de schimb pentru un DEŢINUT PERICULOS

IDILA dintre o TÂNĂRĂ STAGIARĂ şi PREŞEDINTELE Americii a ajuns la urechile ruşilor, englezilor şi israelienilor. Detaliile picate legate de aventurile din Biroul Oval au devenit monedă de schimb pentru un DEŢINUT PERICULOS

Ceea ce a început cu o simplă strângere de mână a devenit unul dintre cele mai mari scandaluri sexuale din America. Idila care pare inspirată din filme, dintre un preşedinte american şi mai tânăra sa stagiară, a scandalizat întregul continent.

Monica Lewinsky avea 22 de ani când a ajuns la Casa Albă printr-un program de internship. Curând a început să flirteze cu Bill Clinton, iar la scurt timp, cei doi au început infama relaţie amoroasă, însă comportamentul lor nu a rămas fără urmări. Lewinsky a fost transferată la Pentagon, unde a cunoscut-o pe Linda Tripp, cea în care a avut încredere şi i-a mărturisit că are o relaţie cu preşedintele. Tripp i-a înscenat o capcană, înregistrând conversaţiile ei telefonice cu Bill Clinton.

Relaţia lor, dincolo de imorlitate, a devenit o ameninţare la adresa securităţii naţionale, după ce, Marea Britanie, Rusia şi Israelul au interceptat conversaţiile fierbinţi dintre cei doi. Primul ministru israelian a încercat chiar să-l şantajeze pe preşedintele SUA. Benjamin Netanyahu a considerat că poate profita de această “slăbiciune” a preşedintelui American pentru a obţine eliberarea spionului Jonathan Pollard, care furniza informaţii Ierusalimului.

Netanyahu s-a întâlnit cu Clinton lângă Wye River, Maryland în 1998, sounându-i că Israelul este gata să divulge conversaţiile fierbinţi dintre cei doi amanţi dacă nu îl vor elibera pe Pollard. Constrâns, preşedintele american a susţinut eliberarea deţinutului, însă, directorul CIA, George Tenet a ameninţat că-şi va da demisia dacă administraţia prezidenţială va intervene în graţierea lui Pollard.

În martie, 1997, Clinton a chemat-o pe Lewinsky în Biroul Oval şi i-a mărturisit că aceasta va fi ultima lor întâlnire, iar ceea ce s-a petrecut în spatele uşilor închise a rămas doar între cei doi şi… serviciile secrete.

“Dacă cineva îţi spune că a auzit conversaţiile noastre, să îi spui că au fost doar glume”, ar fi spus Clinton amantei sale.

Surse afirmă că Monica Lewinsky ar fi ştiut de la început că Serviciile Secrete (şi nu numai) sunt monitorizate, ulterior, aceasta încercând să glumească pe această temă, spunând că erau doar farse.

Detalii despre viaţa personală spumoasă a preşedintelui american au apărut şi în memoriile fostului şef de stat rus, Boris Yeltsin. Irea

“Microfoanele care împânzeau Casa Albă au hrănit toate acele urechi iscoditoare cu detalii delicioase despre predilecţia preşedintelui Clinton pentru frumoasele şi tinerele domnişoare”.