"Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova împotriva sentinţei penale din data de 7 octombrie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Craiova (…) privind pe persoana
solicitată Bilgin Zulfiye. Definitivă", se arată în minuta deciziei ÎCCJ luată astăzi. Potrivit mass-media, jurnalista de origine turcă, suspectată de terorism, a fost prinsă în Bucureşti şi urma să fie extrădată de Curtea de Apel Craiova.

Urmărită prin Interpol

Zulfyie Bilgin, care se semna sub pseudonimul Denise, de 37 de ani, reporter în Belgia pentru postul Sterk TV, a fost preluată de poliţiştii de frontieră de la PTF Calafat, de la omologii bulgari, pe 14 septembrie, după ce aceştia au avut suspiciuni în legătură cu documente eliberate de autorităţile belgiene.

În urma unor verificări s-a stabilit că turcoaica era dată în urmărire de Interpol, fiind suspectă de comiterea unor atentate în Turcia. Ea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în vederea extrădării de Curtea de Apel Craiova, care ulterior a hotărât să nu o mai extrădeze şi a decis chiar eliberarea ziaristei.