Evenimentul Zilei > Actualitate > ICCJ pune în discuţie interdicţia pentru fostul deputat Sebastian Ghiţă
ICCJ pune în discuţie interdicţia pentru fostul deputat Sebastian Ghiţă

ICCJ pune în discuţie interdicţia pentru fostul deputat Sebastian Ghiţă

Evenimentul Zilei vă prezintă cele mai importante subiecte de luni, 30 ianuarie 2017.
Justiţie 
 
Ministerul Justitiei  0ra 10 – va pune in discutie pe ordinea de zi a ministrului ordonanta privind gratierea unor fapte dar si proiectul de lege privind modoficarea Codurilor si raspunderea magistratilor. La discutii s-au inscris 200 de persoane. Pe de alta parte- cei care au iesit in strada, vor sa picheteze sediul ministerului incepand cu ora 9 pentru a protesta impotriva acestei ordonente

ICCJ – pune in discutie interdictia pentru fostul deputat, Sebastian Ghita care avea interdictia de a parasi tara. Sebastian Ghita este cautat din 19 decembrie 2016, data la care a disparut , in drum spre casa, dupa ce a facut mai multe dezvaluiri incediare in urma carora Florian Coldea a fost retras din functie si a fost pensionat

 


 

Social

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti:

-Unul dintre cele 45 de proiecte care vor fi suspuse dezbaterii consilierilor generali in sedinta de maine, este  Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016 – 2030  (PMUD), un document strategic care propune o viziune de dezvoltare a mobilitatii in regiunea Bucuresti-Ilfov.  

-Un alt proiect suspus dezbaterii CGMB este cel prin care se propun o serie de modificari in Regulamentul de Organizare si Functionare ( ROF) al Circului Globus. Astfel, din Regulamentul de organizare si functionare al Circ&Variete Globus vor fi eliminati termenii "dresură" si "turul menajeriei" si va fi exclusa si atributia departamentului de relatii internationale de a de ocupa de formalitatile vamale pentru animalele artistilor straini care participa la spectacolele circului.

-Infiintarea societatii pe actiuni S.C. Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti S.A.De asemenea, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, va fi supus spre aprobare proiectul de hotarare care prevede infiintarea societatii pe actiuni S.C. Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti S.A, societate care va avea ca obiect principal de activitate construirea de locuinte sociale si pentru tineri. Actionarii acestei societati vor fi  Consiliul General al Municipiului Bucuresti care va detine 99,9 % din capitalul social si S.C Service Ciclop S.A care va detine 0,1% . Precizam ca noua societate nu are ca scop realizarea de profit, ci isi propune sa construiasca locuinte cu costuri mai mici, care ulterior vor fi inchiriate sau vandute in conditii avantajoase atat persoanelor fara venituri, foarte sarace – asa numitele cazuri sociale, dar si tinerilor ale caror venituri nu le permit inchirierea sau achizitionarea de pe piata imobiliara a unei locuinte – medici, profesori, actori.

-Acord de principiu pentru infiintarea unei societati comerciale in scopul prestarii activitatii de salubrizare – dezinsectie, dezinfectie, deratizare si efectuarea de tratamente fitosanitare. Consilierii generali vor dezbate maine un alt proiect extrem de important pentru  sanatatea bucurestenilor: "Proiect de hotarare privind acordul de principiu pentru infiintarea unei societati comerciale in scopul prestarii activitatii de salubrizare – dezinsectie, dezinfectie, deratizare si efectuarea de tratamente fitosanitare".

 


 

Economie

ECONOMIC INTERN 

MINISTERE ECONOMICE, STRUCTURI AUTONOME COORDONATE DE MINISTER 

– Administraţia Naţională de Meteorologie publică prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni 
 

PRIVATIZARE, AAAS, INVESTIŢII, EXPORT-IMPORT, INS, REGII 
– INS: Autorizaţiile de construire eliberate pentru clădiri în luna decembrie 2016 

ECONOMIC EXTERN 

UNIUNEA EUROPEANĂ, ECONOMIE MONDIALĂ 

– Madrid: PIB-ul în Spania în trimestrul IV