Evenimentul Zilei > Justitie > ICCJ amână pronunțarea în dosarul Retrocedărilor. DNA cere 15 ani închisoare pentru Radu Mazăre
ICCJ amână pronunțarea în dosarul Retrocedărilor. DNA cere 15 ani închisoare pentru Radu Mazăre

ICCJ amână pronunțarea în dosarul Retrocedărilor. DNA cere 15 ani închisoare pentru Radu Mazăre

Magistrații Inaltei Curți de Casație și Justiție au amânat, pentru 5 februarie, pronunțarea în dosarul Retrocedărilor, în care Radu Mazăre și alți 36 de inculpați au fost cercetați pentru atribuirea nelegală a unor suprafețe de teren în Constanța, prejudiciul fiind de 114 milioane de euro.

 În dosarul Retrocedărilor, fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare, cu suspendare, alți patru inculpați au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare, iar ceilalți, între care și Nicușor Constantinescu, au fost achitați. În timp ce Radu Mazăre a contestat, din Madagascar unde este fugit, decizia instanței, DNA a procedat la fel, cerând o pedeapsă de 15 ani închisoare pentru fostul primar al Constanței. ICCJ a amânat pronunțarea pentru data de 5 februarie.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri. Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanţa, potrivit DNA.