Iată DOVADA: Rusia își construiește o nouă BAZĂ MILITARĂ în Siria, printre ruinele ANTICE de la Palmira

Iată DOVADA: Rusia își construiește o nouă BAZĂ MILITARĂ în Siria, printre ruinele ANTICE de la Palmira

O serie de imagini din satelit arată că Rusia construiește o bază militară peste situl arheologic de la Palmyra, care face parte din patrimoniul mondial.

În luna martie, forțele siriene, iraniene și milițiile șiite Hezbollah, cu sprijinul aerian al aviației ruse, au recucerit Palmyra din mâinile ISIS. Jihadiștii au produs pagube uriașe ruinelor anticului oraș, dinamitând clădiri și statui, atunci când nu le-au dărâmat cu barosul.

O mare parte dintre comorile arheologice au fost vândute în străinătate, pe piața neagră a antichităților, alimentând astfel conturile teroriștilor.

În luna aprilie, o echipă de experți ruși a deminat întreaga zonă, dezactivând peste o sută de mine. La începutul lunii mai, o orchestră simfonică rusă a susținut un concert din opera lui Bach în amfiteatrul roman din Palmyra.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, Moscova a dat asigurări că va acorda regimului de la Damasc asistență pentru restaurarea monumentelor distruse de jihadiști într-unul din cele mai importante orașe din istoria omenirii.

Însă cele mai recente imagini ale zonei, oferite de sateliți arată ceva cu totul diferit de un șantier de restaurări: ceva care seamănă foarte tare cu o bază militară construită în zona de nord a ruinelor.

Potrivit imaginilor surprinse de Digital Globe și difuzate de American School of Oriental Research (ASOR), baza include sisteme de apărare antiaeriană și vehicule blindate, dar și o pistă pentru elicoptere.

Iată cum arăta zona din Palmyra pe 30 martie 2016:

Și iată cum arăta aceeași zonă pe 10 mai 2016, cu lucrările la baza militară rusă:

Iată și explicațiile detaliilor din teren: