Evenimentul Zilei > Actualitate > Iată care sunt cei mai BOGAȚI PATRONI din fotbal
Iată care sunt cei mai BOGAȚI PATRONI din fotbal

Iată care sunt cei mai BOGAȚI PATRONI din fotbal

Publicația „Forbes” a realizat lista cu topul miliardarilor din lume, printre care apar și trei finanțatori de echip din campionatul Angliei, dar și doi din Liga I.

Potrivit „Forbes”, cel mai înstărit om din „Sportul Rege” este Alișer Usmanov, al doilea finanțator al echipei engleze, Arsenal Londra, care are o avere de 14,4 miliarde de dolari și ocupă locul 71 în acest top. Principalul acționar al trupei din Premier League este Stan Kroenke, cu o avere de 6,3 miliarde (locul 225).

Rusul Roman Abramovici, patronul grupării Chelsea Londra, se situează pe locul 137 și are un capital de 9,1 miliarde de dolari.

În topul „Forbes”, Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, se poate mândri cu cea mai bună clasare din rândul celor mai înstăriți români, fiind situat pe locul 1605, cu o avuție de 1,2 miliarde, în timp ce Ion Țiriac este pe poziția 1741, cu un miliard.

În altă ordine de idei, cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu 79,2 miliarde, urmat de Carlos Slim Helu, 77,1 miliarde, şi Warren Buffet, cu 72,7 miliarde.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: