Evenimentul Zilei > Justitie > IAŞI: Menajera a furat o SACOŞĂ plină cu AUR în complicitate cu soţul POLIŢIST local
IAŞI: Menajera a furat o SACOŞĂ plină cu AUR în complicitate cu soţul POLIŢIST local

IAŞI: Menajera a furat o SACOŞĂ plină cu AUR în complicitate cu soţul POLIŢIST local

O poveste ruptă din filme s-a derulat în familia unei doctoriţe ginecolog din Iaşi. Jumătate de kilogram de aur ar fi fost furat de menajeră, care lucra în complicitate cu soţul ei, poliţist local. Bijuteriile erau ţinute ca nişte resturi, într-o sacoşă, până ce menajera a pus ochii pe ele. După ce lipsa lor a fost descoperită, menajera a venit cu o poveste demnă de o telenovelă. A spus că, de fapt, ar fi primit bijuteriile de la soţul doctoriţei, pentru a întreţine cu acesta relaţii sexuale.

Lăcrămioara-Florenţa Lainber (45 de ani) a început să lucreze la casa soţilor L.A. începând cu anul 2008, ocupându-se cu curăţenia.Aurul era ţinut în casă într-o sacosă ca oricare alt lucru banal.

În referat procurorii notează că, începând cu luna decembrie 2010, soţul menajerei a început să se ocupe de lăsarea bijuteriilor de aur în magazinele de amanet. În unele situaţii, menajera lua şi câte două bijuterii pe lună, furturile având loc timp de un an. 43 de contracte de amanet au identificat procurorii pe numele celor doi soţi, în cele mai multe cazuri bijuteriile fiind lăsate amanet pe sume cu mult sub valoarea lor reală. Printre bijuteriile furate s-au numărat cercei, medalioane, brăţari, lanţuri sau inele. Toate de aur, de 14 sau 18 carate. Ar fi vorba de un total de 383 de grame de aur, conform calculelor procurorilor, care mai susţin că menajera s-ar fi oprit în noiembrie 2010, când a observat că luase prea multe bijuterii, şi nu reuşise să restituie niciuna.

Lăcrămioara Lainber s-a apărat spunând că relaţia dintre soţii L.A era rece, cei doi se certau des, şi în acest context apărând şi relaţia extraconjugală. Declaraţiile sale nu sunt confirmate de cercetările procurorilor. În cursul zilei de ieri, Laibner nu a putut fi contactată şi de reporterii noştri, pentru a-şi întări argumentele prezentate în faţa procurorilor. Ea şi soţul ar trebui să achite 150.000 de lei familiei L.A., dacă vor fi găsiţi vinovaţi la finalul procesului care urmează să înceapă la Judecătoria Iaşi, titrează ziaruldeiaşi.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.