Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Iar în Rusia. Cum cu cine? Cu Ion Cristoiu! Editorial de Florian Bichir
Iar în Rusia. Cum cu cine? Cu Ion Cristoiu! Editorial de Florian Bichir

Iar în Rusia. Cum cu cine? Cu Ion Cristoiu! Editorial de Florian Bichir

Vineri plec în Federația Rusă. La al doilea cimitir românesc, grație ambasadorului Vasile Soare. Merg să-mi cinstesc strămoșii, neamul meu românesc. Care au ajuns până în Caucaz. Da, și merg cu același maestru Ion Cristoiu.

Eu în calitate de profesor al Academiei Militare, care astăzi se numește Universitatea Națională de Apărare Carol I (UNAp). Ion Cristoiu, ca un istoric al clipei, iar pe banii lui. Revin și arăt că în anul 2017 am declarat următoarele. Având în vedere ca doamna Kovesi și alți domni din structurile de informații au uitat documentul îl republic:

Ca urmare a autodenunțului făcut de numitul Cristoiu Ion vreau să aduc în atenție următoarele: Subsemnatul Bichir Gh. G. Florian, fiul lui… și al…, domiciliat în strada… posesor al C.I… țin să vă aduc la cunoștință următoarele:

– În data de 13 septembrie 2017 am fost apelat pe numărul meu de telefon (0722…) de domnul secretar general al Ministerului Apărării Naționale, Codrin Munteanu, care m-a invitat să particip la o manisfestare din Federația Rusă, respectiv 75 de ani de la bătălia de la Stalingrad. Țin să menționez că domnul ministru a crezut că plata deplasării va fi decontată de instituția la care lucrez, fapt pe care l-am negat cu înverșunare.

– Recunosc că în aproximatix 30 de secunde l-am sunat pe Cristoiu Ion (ziarist, domiciliat în…, număr de telefon…) pentru a-l întreba cum e treaba cu Stalingrad-ul. Vă aduc la cunoștință că numitul Cristoiu Ion este cel mai bun istoric român în acest domeniu. Trebuie să semnalez că numitul Cristoiu Ion a fost refractar la întrebările mele. Redau din memorie (sper să existe înregistrarea): Bine, măi Bichire, dar pe mine de ce nu mă iau? Maestre cred – aici am ținut cu Ministerul – că le-a fost rușine, ori s-au gândit că ați mai fost o dată în 2015.

După o oră și 35 de minute, domnul secretar general Codrin Munteanu l-a sunat pe numitul Cristoiu Ion și l-a invitat la manifestare. Menționez că numitul Cristoiu Ion a solicitat, ba chiar a insistat, ca el să își plătească deplasarea.

– Recunosc că m-am mai întâlnit cu numitul Cristoiu Ion la Biblioteca Academiei Române, unde acesta mi-a oferit cea mai bună carte despre Stalingrad al lui Antony Beevor. În acel moment am și achitat valoarea transportului cu avionul (1.010 euro). Neliniștea numitului Cristoiu Ion era cum se face că doar doi cretini (ziariști) sunt interesați de un loc „banal” Stalingrad – unde au murit 120.000 de ostași români.

– Din informațiile pe care le am, numitul Cristoiu Ion este un om dificil, capabil de valoarea sa, deloc influențabil și fără mize superficiale.

– Prin mediul pe care îl am pot legenda faptul că numitul Cristoiu Ion a fost chemat la Moscova de președintele Putin, pentru că urmează o campanie electorală.

– Numitul Cristoiu Ion nu poate fi corupt și are o adevărată afecțiune față de Patrie. E dezinteresat de lumea contemporană și oricum va intra în istorie.

– Recunosc că regret fapta și îmi pare rău că pe banii mei m-am înhăitat cu numitul Cristoiu Ion pentru a aduce un omagiu celor 120.000 de români care și-au dat viața la Stalingrad.

Atât declar, susțin și semnez, Bichir Gh. G. Florian.