Evenimentul Zilei > International > Iaht de lux, interceptat în timp ce se îndrepta spre România cu 60 de imigranți ilegali la bord
Iaht de lux, interceptat în timp ce se îndrepta spre România cu 60 de imigranți ilegali la bord

Iaht de lux, interceptat în timp ce se îndrepta spre România cu 60 de imigranți ilegali la bord

Paza de coastă bulgară a interceptat un iaht de lux înmatriculat în Bulgaria, dar care fusese furat în Turcia şi se îndrepta către România cu 60 de imigranţi clandestini proveniţi din Siria şi Irak, a anunţat site-ul bulgar Standard News.

Iahtul a fost interceptat în zona Capului Shabla şi a fost furat de la Istanbul cu trei zile în urmă, după cum declară proprietarul lui, un cetăţean bulgar.

Ambarcaţiunea este proiectată să transporte cel mult şase persoane, autoritățile bulgare susținând că a fost un miracol faptul că nu s-a scufundat cu cei 60 de pasageri.

Standard News scrie că furtul iahtului pare să facă parte dintr-o schemă de trafic de refugiaţi, întrucât două familii turce l-au închiriat pentru a face un charter al agenţiei de turism “Evergreen”, raportând ca destinaţie România, astfel încât să se evite porturile Bulgariei, unde ambarcaţiunea fusese deja declarată furată.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.