Vesela zdrăngăne ame nințător în bucătăria restaurantului și, după cum se aude, pare că un obiect a atins podeaua. În spatele ușii se aud murmure înfundate, nu prea mari pentru că sunt clienți. Mă aflu într-un restaurant fără mari pretenții, dar chelnerii sunt amabili, iar mâncarea e bună.
Mă gândesc la „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“ și la cum mi-ar fi stat bucatele în gât dacă aș fi auzit răcnetele deja celebrilor Chefi-jurați, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Bip... bip... Cel puțin două bipuri în propoziție. Așa se aude „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“. Nu știu încă cum gătesc concurenții, dar știu că Chef Dumitrescu îi sorcovește zdravăn. La cum îi face, probabil că aș primi cu reticență farfuria din mâna lor, indiferent că vine de la echipa roșie sau de la cea albastră. A trecut deja un sfert de oră din emisiunea Antenei 1. Chef Dumitrescu țipă și bip... bip..., Chef Cătălin Scărlătescu privește cu subînțeles și Sorin Bontea... Concurenții dau vina unii pe alții și se plâng. Cât de previzibil.... parcă am mai văzut undeva asta... tot cu mâncare... Schimb canalul. Mă uit la MasterChef. Româna italienizată a Patriziei Paglieri e amuzantă. Nu se țipă, iar farfuriile cu preparate îți trec prin fața ochilor... Ce reconfortant.