Evenimentul Zilei > Actualitate > I s-a interzis accesul în avion pentru că numele său seamnă cu Al-Qaida
I s-a interzis accesul în avion pentru că numele său seamnă cu Al-Qaida

I s-a interzis accesul în avion pentru că numele său seamnă cu Al-Qaida

O cheamă Alic Aida, e franţuzoaică şi a vrut să facă o excursie în Statele Unite. Abia când trebuia să se îmbarce în avion a aflat că este înscrisă pe lista neagră a autorităţilor americane. Nu i s-a dat nicio explicaţie pentru interdicţie, dar femeia crede că motivul ţine de numele pe care îl are.

Potrivit Le Parisien, preluat de Agerpres, miercuri pe aeroportul din Geneva, femeia în vârstă de 33 de ani ar fi trebuit să plece cu un avion al companiei Swiss către New York împreună cu soţul şicopiii săi.

Când a ajuns pe aeroportul elveţian a fost anunţată că autorităţile americane au comunicat faptul că ea se află pe lista neagră şi în consecinţă nu poate să se urce în avion. Ea susţine însă că motivul interdicţiei nu poate fi decât asemănarea dintre numele ei şi cel al cunoscutei organizaţii teroriste.

Un purtător de cuvânt al companiei Swiss a afirmat că nici această societate nu cunoaşte motivul pentru care franţuzoaica este indezirabilă în SUA. El a amintit că atunci când autorităţile americane interzic accesul unei persoane pe teritoriul american, compania aeriană are obligaţia să nu-i permită să se urce la bordul vreunui avion cu destinaţia SUA, indiferent din ce ţară provine respectiva persoană.

Alic Aida se consideră însă nedreptăţită şi spune că se va adresa atât preşedinţiei elveţiene, cât şi autorităţilor americane pentru a clarifica situaţia.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News