Evenimentul ZileiPoliticaHunor nu se grăbește să sprijine noul guvern. Mai așteaptă

Hunor nu se grăbește să sprijine noul guvern. Mai așteaptă

Hunor nu se grăbește să sprijine noul guvern. Mai așteaptă
Kelemen Hunor așteaptă să vadă lista miniștrilor propuși și programul de guvernare pentru a lua o decizie dacă UDMR va susține sau nu Guvernul Cîţu.

Președintele uniunii spune că sunt doar speculaţii acele scenarii conform cărora dacă Florin Cîţu nu va trece de Parlament, Legislativul va fi dizolvat.  Guvernul Orban nu a fost respins prin vot de două ori, aşa cum prevede Constituţia în cazul declanşării alegerilor anticipate.

”Este greu să comentez această nominalizare, dar e interesantă şi bineînţeles că aşteptăm lista de miniştri, programul de guvernare şi vom lua o decizie la momentul respectiv. Sigur, sunt unii care speculează că, dacă nu va obţine votul domnul Cîţu, se poate dizolva Parlamentul.

Greşesc, fiindcă Guvernul Orban II nu a fost niciodată respins. Deci nu suntem la a doua încercare, aşa cum prevede Constituţia, fiindcă nu s-a votat, nu a fost respins. De aceea, cei care vorbesc despre anticipate, în cazul în care Cîţu nu va primi votul Parlamentului, eu cred că fac o socoteală greşită.

Şi vom vedea decizia pe care o vom lua şi noi, după ce vom vedea lista de miniştri şi programul de guvernare. Nu vreau să comentez. Aşteptăm cu nerăbdare şi fără emoţii”, a declarat preşedintele UDMR pentru Agerpres.


Accesează: