Huliți de majoritatea oamenilor, „îngeri” pentru copiii abuzați. B.A.C.A. - o altfel de organizație a bikerilor

În SUA, spre exepmplu, găștile de motocicliști nu sunt văzute nici în ziua de astăzi cu ochi buni, deoarece mulți știu de ce au fost în stare Hell`s Angels MC, Bandidos MC etc. Însă, de această dată, ne îndreptăm atenția către un alt grup de motocicliști, unul care sare la orice oră din și din noapte în ajutorul copiilor abuzați parental sau terorizați de acei „bullies”.

Sute de copii abuzați din întreaga lume au primit și primesc în continuare sprijin emoțional și protecție de la o sursă de neașteptat: o grupare de motocicliști.

Organizația non-profit Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.) a fost înființată în 1995 cu scopul de crea un mediu mai sigur pentru copiii abuzați. Astfel, acești motocicliști tatuați, mușchiuloși, majoritatea cu un aspect de „bad-boy”, oameni normali cu job-uri normale, oferă spirjin emoțional copiilor care au trecut prin abuzuri parentale și nu numai. Bikerii vor să-i împuternicească pe micuți să nu simtă teamă de oamenii din jur, în lumea în care trăiesc. Dacă micuțul are un coșmar în miezul nopții, bikerii din B.A.C.A. se deplasează imediat pentru a-i fi aproape. Dacă familia se teme de o eventuală vizită a abuzatorului în locuință, atunci cei din B.A.C.A. vor sta cu veghe până când pericolul va trece. Fiecare membru B.A.C.A. este supus unei evaluări, pentru a i se da „undă verde” în astfel de situații. Gestul lor pentru micuți nu implică violența pentru cei care îi fac să sufere pe copii. Fiecare membru face acest gest din inimă și pe propriul buzunar.

Deși a început în Statele Unite, B.A.C.A. este acum o organizație internațională, ce se regăsește în țări precum Australia, Belgia, Canada, Danemarca, Germania, Spania, Franța, Grecia, Islanda, Italia, Olanda, Noua Zeelandă, Austria, Portugalia, Elveția, Suedia, Marea Britanie.

„Misiunea noastră este de a ajuta copiii și familiile lor să învețe cât de puternici pot fi”

Misiunea organizației este de a proteja acești copii, de alte abuzuri, și colaborează cu autoritățile locale. Bikerii din B.A.C.A. răspunde fiecărui apel de acest gen și se deplasează la domiciuliu fiecărui copil nevoiaș. Aceștia îi oferă o vestă de piele cu însemnele grupului, plus alte cadouri care sunt donate în general de public. Vizitele motocicliștilor durează circa 30 de minute, timp în care aceștia îi sprijină emoțional pe micuți în astfel de cazuri.

Deobicei, bikerii care locuiesc în apropierea fiecărui caz devin contactul principal al copilului. Astfel, de câte ori copilul se simte speriat și simte nevoia de a fi lângă B.A.C.A., poate apela organizația, iar bikerii se deplasează la casa acestuia pentru a-i oferi protecția necesară. Copilul poate fi escortat prin cartierul lui, dacă se simte în primejdie, iar bikerii din organizație merg chiar și în instanță, pentru a fi alături de copiii abuzați, în astfel de procese. Membrii nu merg niciodată la casa copilului singuri și niciodată fără cunoștința sau permisiunea părinților. „Misiunea noastră este de a ajuta copiii și familiile lor să învețe cât de puternici pot fi. Prezența noastră va fi disponibilă atât timp cât copilul are nevoie de noi. B.A.C.A. organizează chiar și petreceri pentru acești copii”, se arată într-un comunicat al grupului.

Intervențiile sunt efectuate în conformitate cu legile aplicate în fiecare țară. Scopul prezenței B.A.C.A. este de a descuraja abuzurile suplimentare și de a proteja copiii și familia, dacă este necesar. „Participăm la tribunal cu prietenii noștri abuzați. Unicul scop al prezenței noastre fizice este de a ajuta copilul să fie mai puțin intimidat și înspăimântat și, ulterior, să oferim o mărturie exactă cu privire la abuzul său. Dacă copilul ne solicită prezența în sala de judecată, părintele sau tutorele copilului trebuie să solicite avocatul copilului, care va interveni în numele copilului în fața judecătorului”. (foto: facebook.com/BikersAgainstChildAbuseInternational)