Sute de suporteri ai Marii Britanii se află în acest moment la Lille, cu prilejul partidei împotriva Ţării Galilor iar Rusia va juca un meci cu Slovacia astăzi.

Incidentele violente au început imediat cum suporterii englezi au părăsit un bar din oraş. Iniţial, autorităţile au sperat că nu e vorba de nimic mai mult decât scandări obişnuite înaintea meciurilor, însă au decis să intervină atunci când actele violente s-au înteţit.

Scaune zburând în aer, capete sparte, terase distruse au fot numai câteva din ororile aduse de suporteri e străzile oraşului, creând momente de panică.

Poliţiştii au reuşit însă să reţină un fan al Slovaciei. Un suporter britanic în schimb, s-a plâns de promptitunea autorităţilor şi susţine că mai degrabă aceştia au aşteptat ca evenimentele să ia sfârşit de la sine, decât să intervină.

Ca urmare a incidentelor mai sus descrise, patronii de baruri din Lille au luat decizia de a vinde băuturi alcoolice numai în recipiente e plastic, evitând obioectele contondente, pe motiv că foarte mulţi dinmtre suporterii scandalagii erau în stare de ebrietate în timpul violenţelor. 

Ţinând cont de faptul că mii de suporteri britancii îşi vor face apariţia mâine, autorităţile franceze au interzis vânzarea alcoolului în baruri pentru vineri şi au avertizat că aceia care vor fi reţinuţi în timpul altor evenimente, sub infleunţa alcoolului, riscă să fie deportaţi, scrie dailymail.co.uk

 

Citește și: