HTC, o "dorinţă" în format HD

HTC, o "dorinţă" în format HD

Zilele trecute am avut ocazia să testez HTC Desire HD şi prima senzaţie a fost că am pus mâna pe "tatăl telefonelor" după ce l-am aşezat lângă micul meu Samsung Star. Vina pentru acest lucru o poartă ecranul "touch" care are o dimensiune de 4,3 inchi.

Nu a durat mult până să apară glumele pe mărimea lui, dar acestea au încetat în momentul în care am început să-l butonăm. Display-ul este un prezentabil WVGA (800x480) cu 16 milioane de culori. L-am testat şi pentru câteva poze, până să văd că atunci "când face cu ochiul" pune în funcţiune o cameră de 8 megapixeli (3264x2448 pixeli). Autofocusul merge strună.

La fel de mult m-a impresionat şi capacitatea lui de a răspunde la atingere, într-adevăr este "touch sensitive". Aparatul plusează şi la capitolul video, unde vine cu un format de 720p. Pentru că este într-adevăr un Goliath al telefoanelor, cântăreşte 164 de grame.

Memorie internă mică

Ne puteți urmări și pe Google News

Mergând spre interior, Desire HD ascunde sub carcasă un procesor Qualcomm Snapdragon care funcţionează la o frecvenţă de 1GHz. RAM are cam 768 MB. La capitolul memorie internă seamănă mai mult cu un Neanderthal mare şi cu creier mic pentru că nu are decât 1,5GB de spaţiu. Norocul lui este că mai are şi un card cu 8 GB şi că această memorie poate fi mărită până la 32 GB.

Sistemul de operare este binecunoscut Froyo, care, deşi s-a bucurat de cele "15 minute" de faimă, a fost depăşit de cel mai nou sistem – Android 2.3.

Bateria te ţine câteva ore bune de convorbiri, dacă nu-l "chinui" între timp cu diferite navigări pe internet. Mici plusuri şi minusuri

Am încercat câteva jocuri pe acesta, dar şi pe HTC Desire şi pe HTC Wildfire. Nu există loc de comparaţie între un Angry Birds jucat pe cele două terminale mai vechi şi pe acesta.

Un mic inconvenient, dacă pot să-i spun aşa, în cazul meu, acest tip de telefon nu este făcut pentru convorbiri în timpul cărora să-l ţii la ureche, de aceea căştile sunt de bun augur. Prefer să fiu privit, fiind suspectat, că vorbesc singur într-un colţ de vagon al metroului, decât să prind priviri străine, în timp ce am impresia că trebuie să ţin telefonul la ureche cu ambele mâini.

Telefonul vine cu serviciu Sense, cel despre care oficilaii HTC spuneau că va face viaţa utilizatorilor mult mai uşoară. Unul dintre feature-urile pe care le are constă în faptul că odată stins se aprinde şi încarcă mult mai repede decât alte telefoane, circa 10 secunde.

Dacă sunteţi într-o şedinţă şi vă sună insistent telefonul, şi nu vreţi să răspundeţi este de ajuns să îl întoarceţi cu faţa în jos, iar acesta trece automat pe vibraţii. Dacă totuşi răspundeţi şi vreţi să audă şi restul colegilor, faceţi aceeaşi mişcare, iar acesta va intra pe modul "speaker".

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/w3GaSHutKLU?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/w3GaSHutKLU?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>