Hrebenciuc, trimis să "combine" vize de SUA pentru Ponta şi Crin

Hrebenciuc, trimis să "combine" vize de SUA pentru Ponta şi Crin

Liderii USL ar fi trebuit să ajungă în America prin intermediul consultanţilor americani care au făcut strategia electorală a lui Mircea Geoană în campania din 2009.

Benenson Strategy Group. Aşa se numeşte "firma de lobby" invocată de Mircea Geoană, ieri, când a vorbit de încercarea lui Victor Ponta şi Crin Antonescu de a ajunge în SUA. Intermediarul: Viorel Hrebenciuc, supranumit în partid şi "rezolvatorul". Ca să rezolve sarcina dată de Ponta, Hrebenciuc a apelat la relaţiile sale din SUA. Prietenii lui Hrebenciuc sunt nimeni alţii decât la consultanţii de la firma de lobby şi strategie politică pe care a adus-o şi în 2009 în campania prezidenţială a lui Mircea Geoană. La acea vreme, Hrebenciuc era director al campaniei prezi den ţiabilului PSD şi i-a adus pe americani cărora, spun surse din partid, tot el le-a asigurat plata serviciilor. Acum, americanii de la Benenson Strategy Group trebuiau să îşi activeze relaţiile şi să aranjeze o invitaţie în SUA şi câteva întâlniri cu politicieni americani pentru Victor Ponta şi Crin Antonescu. Evident, contra-cost aşa cum se fac astfel de lucruri. Ponta nu comentează Când Victor Ponta a iniţiat acţiunea de debarcare a lui Geoană de la Senat, pretextul invocat a fost vizita făcută de acesta în SUA. Mai mult, faptul că ar fi blocat o vizită a liderilor USL. Primul care a vorbit de încercarea eşuată a lui Ponta şi Antonescu de a ajunge în SUA a fost chiar Geoană. Ieri a venit cu detalii. "Nu am blocat vizita, nu am avut cunoştinţă de această intenţie, iar acuzaţia unor colegi de-ai mei că eu aş fi intervenit ca vizita să nu se facă este pur şi simplu absurdă, ridicolă şi care m-ar fi discreditat în faţa partenerilor americani. Adevărul adevărat este că s-a folosit un canal lateral, care a deranjat, încercânduse prin dl Viorel Hrebenciuc găsirea unei firme de lobby care să intermedieze această vizită, în loc ca liderii naturali ai Opoziţiei să meargă prin uşa din faţă şi să aibă o vizită pe care sunt convins că ar fi vrut să o aibă", a spus Geoană.

Viorel Hrebenciuc nu a putut fi contactat pentru a replica acestor afirmaţii. "Nu doresc să comentez", a fost şi răspunsul lui Victor Ponta.

Pentru Hrebenciuc, să-i aranjeze lui Ponta o vizită în SUA ar fi o modalitate să-şi dovedească utilitatea. Influenţa lui în PSD a intrat în declin după ce Geoană a pierdut şefia PSD în faţa lui Ponta. Citiţi şi:

  • Hrebenciuc îşi oferă serviciile lui Ponta: "Geoană trebuie sancţionat!"
  • Geoană: Ponta şi Antonescu au apelat la Hrebenciuc să-i ducă în vizită în SUA pe bani
  • Victor Ponta, gelos pe vizita lui Mircea Geoană în SUA: Şi eu merg în America!

Ne puteți urmări și pe Google News