Hrebenciuc îşi oferă serviciile lui Ponta: "Geoană trebuie sancţionat!"

Hrebenciuc îşi oferă serviciile lui Ponta: "Geoană trebuie sancţionat!"

Viorel Hrebenciuc încearcă să iasă din izolare şi să se infiltreze pe lângă Victor Ponta profitând de falia căscată între acesta şi greii PSD Adrian Năstase şi Ion Iliescu.

Viorel Hrebenciuc a dat instrucţiuni organizaţiei PSD Bacău să trimită un comunicat în care să afirme susţinerea pentru Victor Ponta şi pentru decizia acestuia de sancţionare a lui Mircea Geoană Organizaţia PSD Bacău susţine ''necesitatea'' sancţionării lui Mircea Geoană pentru nerespectarea deciziei luată, luni, în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD, se arată în comunicatul  semnat de Viorel Hrebenciuc, preşedintele filialei judeţene Bacău a PSD.

Potrivit acestuia, ''luni exista contextul potrivit pentru înlocuirea lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean, dar demersul s-a blocat din cauza că domnul Geoană a preferat să rămână în funcţie în detrimentul deciziei partidului'.

''Nu este admisibilă tolerarea acestui comportament, de a nu respecta o decizie luată unanim la vârful partidului. Susţinem decizia de luni a BPN, precum şi intenţia preşedintelui Victor Ponta de a duce până la capăt acest demers, pentru că este unul legitim', explică demersul său liderul PSD Bacău.

În context, Hrebenciuc consideră că măsura sancţionării actualului preşedinte al Senatului, în urma recomandării Comisiei de integritate, ''este necesară pentru că acesta nu este la prima sfidare a autorităţii partidului' dar şi pentru că PSD aflat în faţa ''unei lupte grele, în 2012' are nevoie de ''o solidaritate a liderilor şi de unitate de monolit'.

În prezent, Mircea Geoană rămâne în funcţia de preşedinte al Senatului doar cu sprijinul actualei puteri şi împotriva deciziei PSD. Ca urmare, apreciază Viorel Hrebenciuc, ''el se situează, de facto, în afara partidului, luând cu el şi funcţia de preşedinte al SenatuluiŢ.

Ne puteți urmări și pe Google News