Asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Euroasia, Hoyt Yee, a declarat, luni, într-o dezbatere organizată la Palatul Parlamentului, că România a adoptat o serie de legi fără a face înainte o evaluare de impact comprehensivă şi a dat ca exemplu Legea audiovizualului.
Hoyt a susţinut că Legea audiovizualului are un efect de distorsionare a pieţei şi că oferă un avantaj instituţiilor mari atunci când negociază cu companiile de publicitate, în timp ce firmele mici sunt afectate.
'Astfel de măsuri discriminatorii pot contribui la modul în care este percepută corupţia şi poate diminua competitivitatea. Consultări şi evaluări de impact mai bune pot ajuta la îmbunătăţirea rezultatelor României în lupta împotriva corupţiei, care au înregistrat un declin în indexul (...) anticorupţie al Transparency International de la 66 la 69', a afirmat Hoyt Yee.
Yee a participat, luni, la seminarul 'Promovarea Parteneriatului Strategic Economic şi Comercial', organizat de Ambasada Statelor Unite, Camera de Comerţ a SUA în România şi Consiliul de Afaceri Româno-American în parteneriat cu Guvernul României.