Un tânăr teribilist, în vârstă de 19 ani, este autorul furtului care a pus pe jar autorităţile din judeţul Cluj. El a sustras, ieri, o staţie de emisie-recepţie de la un jandarm care asigura paza în Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj. Problema e că staţia cu pricina are un soft special prin care posesorul ei putea accesa orice bază de date a României. Tânărul vroia să o vândă cu cinci sute de euro.
După aproape şase ore de la alarma dată în Palatul de Justiţie din Cluj-Napoca, poliţiştii au dat de urma hoţului. Oamenii legii l-au identificat după imaginile surprinse de camerele de luat vederi. În jurul orei 18.00, hoţul a fost prins şi, apoi, reţinut pentru furt.El se numește Dan Gabriel Turcu și a mai este cercetat în alte dosare de furt. 
Subtilizată de lângă jandarm
Marţi dimineaţă, el a pus ochii pe staţia de emisie-recepţie pusă la încărcat, pe o masă, de jandarmul care o avea în custodie. Profitând de un moment de neatenţie al subofiţerului, tânărul a luat-o şi a plecat. Dispariţia a fost semnalată între orele 9.00 şi 10.00. În acest interval de timp, din sediul Parchetului au ieşit 59 de persoane.
Iniţial, Palatul de Justiţie a fost luat cu asalt de jandarmi de la Brigada de Intervenţie dar şi de ofiţerii de la Biroul de Informaţii al Inspectoratului de Jandarmi Cluj care au scotocit clădirea. Şeful Jandarmerie Cluj, generalul Aurel Litan a spus, la scurt timp după dispariţia staţiei, că "nu este vorba de nimic grav. "E ca şi când s-ar fi furat un capăt de aţă. Staţia a fost dezactivată printr-un cod special. Acum nu este mai multe decât o piatră", spunea oficialul Jandarmeriei. Când au văzut că nu dau de urma hoţului, în jurul orei 14.00, au apelat la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.
Identificat după camerele de luat vederi
Ofiţerii judiciariştii au studiat imaginile surprinse de camerele de luat vederi. şi l-au identificat pe hoţ.
Ei au dat repede de urma lui după ce i-au aflat şi adresa, deoarece fusese luat în evidenţă într-un caz cercetat de Parchet. Luat la întrebări, acesta a spus că ştia că staţia e valoroasă şi că vroia să o facă rost de bani.
Aparatul care îţi află cazierul
Furtul a stârnit îngrijorarea autorităţilor deoarece staţia era un model avansat, dotat cu un soft special prin care poate fi accesată baza de date ale Serviciilor de Evidenţa Populaţiei, de Cazier sau de Înmatriculări. De asemenea, pot fi ascultate comunicaţiile de la Poliţie, Jandarmerie, Pompieri sau Ambulanţă. Utilizatorul poate afla date despre orice cetăţean român român, precum: adresa, CNP, serie şi număr de buletin, dacă are cazier sau nu, dacă şi-a plătit amenzile de circulaţie sau alte penalităţi.

Te-ar putea interesa și: