Evenimentul Zilei > International > Hotspotul pentru imigranți din Lampedusa, în colaps. Premierul italian se laudă!
Hotspotul pentru imigranți din Lampedusa, în colaps. Premierul italian se laudă!

Hotspotul pentru imigranți din Lampedusa, în colaps. Premierul italian se laudă!

Guvernul de stânga de la Roma pare să nu aibă destule probleme. Prin renunțarea șa măsurile restrictive de pe vremea lui Salvini, și-a mai creat una- imigrația. Iar situația riscă să scape de sub comtrol! Iată ce scrie ANSA.

“Continuă să sosească migranți pe coastele italiene, cu o situație din ce în ce mai explozivă în centrul de primire din Lampedusa, „acum închis pentru că – relatează primarul – sunt o mie de persoane în interior”, o cifră de zece ori mai mare decât capacitatea prevăzută de structură.

Pe de altă parte, au avut loc revolte la Centrul de Ședere Temporară din Torino, în timpul cărora un carabinier a fost rănit. Rămân internați la secția Covid a Spitalului din Livorno cei cinci migranți care, în ultimele ore, s-au aruncat în apele portului dintr-un feribot venind din Malta pentru a scăpa de controale. Între timp, pe mare apelurile de ajutor continuă: în Mediterana continuă să apară alarme despre bărci aflate în dificultate, în special o ambarcațiune cu 71 de persoane în largul Maltei, pentru care Alarm Phone a lansat alarma. Debarcările de la Lampedusa s-au reluat cu viteză maximă: au fost înregistrate șapte debarcări „autonome”, direct pe continent, pe lângă salvarea unei mici bărci în apele vecine.

Cu cele opt debarcări, ultima cu 52 de migranți, au sosit 250 de oameni. Și acum în hotspot sunt 950 în total. O situație atât de greu de gestionat, încât l-a determinat pe primar, Totò Martello, să solicite „un transfer imediat de migranți” și „să anunțe că următorii care vor sosi vor trebui să rămână pe dig”. De asemenea, Martello îi cere premierului Conte să declare stare de urgență, „având în vedere că în două săptămâni am avut 250 de debarcări. Cinci mii de persoane în 28 de zile, un număr mai mare decât în 2011: în acel caz, guvernul a declarat stare de urgență”.

Directorul hotspot-ului din Lampedusa, Gian Lorenzo Marinese, vorbește despre o „situație delicată”. La câteva ore după apelurile continue, Prefectura din Agrigento a lansat un nou plan de transferuri: 170 de migranți vor părăsi hotspotul pentru a ajunge la Porto Empedocle, în Agrigento. Și nici o alegere ulterioară a guvernului de a goli Lampedusa către Pozzallo nu l-ar convinge pe primarul orașului, Roberto Ammatuna: „Eu continuui să spun „nu” transferurilor în structura noastră, deoarece este plină” scrie ansa.it.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: