Evenimentul Zilei > Actualitate > Hoții au abandonat taragotul lui Fărcaș în parc
Hoții au abandonat taragotul lui Fărcaș în parc

Hoții au abandonat taragotul lui Fărcaș în parc

Instrumentul artistului a fost plimbat pe la Pro TV și Antena 3, înainte de a ajunge la Poliție.

Un taragot, care se pare că este cel al lui Dumitru Fărcaş, a fost predat de un bucureștean polițiștilor, cărora le-a zis că l-a găsit pe o bancă, în timp ce făcea jogging în parc. Instrumentul muzical, vechi de peste 100 de ani, i-a fost furat artistului sâmbătă, dintr-un microbuz, în faţa Ateneului Român din Bucureşti, astfel că Dumitru Fărcaș nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Bucureșteanul Laurențiu Emanuel Nuță, în vârstă de 38 de ani, spune că a găsit instrumentul, în seara aceleiași zile, pe Bulevardul Basarabia. El le-a spus polițiștilor că alerga și a văzut o pungă de plastic pe o bancă. Când s-a uitat în ea, a văzut taragotul. A doua zi, pe 1 iunie, s-a dus cu instrumentul la postul de televiziune ProTV ai căror angajați l-au sfătuit să meargă la Poliție. Bărbatul, însă, s-a dus la o televiziune concurentă, Antena 3.

Acolo, au fost chemați polițiștii Secției 1. Oamenii legii au preluat instrumentul și l-au audiat pe Emanuel Nuță. Apoi, au fotografiat instrumentul muzical și i-au trimis pozele lui Dumitru Fărcaș. Artistul a declarat că este cu siguranță taragotul lui.

„Instrumentul muzical se află în custodia polițiștilor de la Secția 1 unde urmează să fie identificat de domnul Dumitru Fărcaș”, a declarat, pentru EVZ, subinspector Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei. Taragotul Stowasser, la care Dumitru Fărcaș a cântat timp de 55 de ani, a mai fost furat în 1971. Atunci, poliția l-a recuperat în patru zile.