Controalele efectuate astăzi de preşedintele ANT, Mirela Matichescu, au vizat hoteluri de două stele, din Mamaia, care dau bătăi de cap turiştilor.  Păcăliţi de ceea ce văd pe Internet, turiştii s-au îngrozit la vederea adevăratelor condiţii de cazare. La două din cele patru hoteluri de două, respectiv trei stele, inspectorii din turism au descoperit, în camere, mobilier vechi, descompletat, mucegai, rugină, improvizaţii, saltele găurite, prăfuite, paianjeni. Prinşi în flagrant, administratorii au făcut scandal, susţinând că deficienţele constatate pot fi remediate din mers. Inspectorul ANT, Dorin Gherghina, i-a amendat  cu 50.000 de lei, hotelul de trei stele din nordul staţiunii Mamaia, care percepea 275 lei pe noapte, fiind şi declasificat.

"Staţiunea ne place, nu şi hotelurile comuniste"

Turiştii carea au ales hotelurile de două stele admit că stau în condiţii improprii dar spun că preţul reflectă calitatea şi închid ochii. “Conditiile sunt acceptabile, ca după vremea lui Ceauşescu, ca să folosesc duşul dau drumul la robinet” spune o turistă, pensionară, din Bucureşti. Este cazată într-un complex  de trei hoteluri in centrul staţiunii Mamaia. Una dintre unităţi este modernizată recent, ajungând la trei stele. Turiştii cazaţi aici sunt mulţumiţi. Un tânăr venit cu familia din Sibiu, cazat la trei stele, care a găsit baia murdară, fără bec, saltele prăfuite şi uşa camerei, stricată, firul telefonului, smuls, spune însă că i-a ajuns. “Statiunea ne place dar nu mai luam la hoteluri din astea comuniste, că nu mai are sens”, spune el, dezamăgit.

Mamaia, amestec de lux şi dezamăgiri

La polul opus,hotelurile noi, de 4 si 5 stele din Mamaia oferă condiţii de lux, la tarife de peste 120 de euro pe noapte .Ultima modă sunt aparthotelurile care ofera doar apartamente spaţioase, cu bucătărie, living, unul sau două dormitoare. Sunt căutate, mai ales, de turistii străini. Directorul unui asemenea hotel, Mariana Guruianu, spune că turişti din Europa dar şi din America, Japonia, Australia, fac rezervări din vreme pentru a participa la evenimentele distractive din Mamaia. “Per ansamblu, staţiunea Mamaia începe să se ridice ca şi servicii de cazare. Sunt şi dezamăgiri. Fac un apel ca toţi turiştii care sesizează neregului, să ne contacteze pentru a putea interveni şi a remedia deficienţele în timp util” a declarat, pentru EVZ, Mirela Matichescu.