Editura Evenimentul si Capital

Hotelierii vor reglementarea ciubucului

Autor: | | 0 Comentarii | 156 Vizualizari

Tema reglementării ciubucului se întoarce, după ce, în 2015, mai fusese pusă pe tapet. Acum se discută iarăși pe același subiect.

Anume că bacșișul ar trebui reglementat prin lege, în așa fel încât suma respectivă să se regăsească pe nota de plată a restaurantului sau hotelului, opinează Dragoș Petrescu, președintele Asociației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România – HORA.

„Acest tips nu este reglementat în prezent, în România. Prima propunere de reglementare a tips-ului a venit printr-o ordonanță de urgență, din 2015, când s-a încercat reglementarea acestuia atât în industria ospitalității, cât și în a taximetriei.

La nivel european, există țări care au reglementat tipsul, cum se gestionează administrativ și fiscal Germania, Italia, Cehia, dar există și țări în care nu există reglementări. Propunerea noastră este ca în România să fie evidențiat pe bonul fiscal, cu o linie separată, astfel încât să fie extras din zona de TVA și impozitat cu 10%, ca venit din alte surse, așa cum este prevăzută în zona jocurilor de noroc”, a declarat Dragoș Petrescu în cadrul unei conferințe.

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 1