Hotelierii germani primesc instrucţiuni pentru recunoaşterea neo-naziştilor

Hotelierii germani primesc instrucţiuni pentru recunoaşterea neo-naziştilor

Un director de hotel din landul Brandenburg a elaborat o broşură care să-i înveţe pe patronii de hoteluri şi restaurante din Germania să recunoască membrii Partidului Naţional Democratic, cunoscuţi şi sub numele de "neo-nazişti".

Broşura, "Cum să nu te laşi păcălit de extremiştii de dreapta: Un ghid pentru industria hotelieră şi a restaurantelor", cuprinde atât simboluri des folosite de neo-nazişti: "soarele negru", "triunghiul Gau", "spirala triplă", svastica "negativă" sau inversată.

De asemenea, ghidul menţionează şi câteva date calendaristice semnificative pentru reprezentanţii extremei dreapta. De exemplu, rezervările făcute pe data de 18 ianuarie ar trebui să le dea de bănuit patronilor de hoteluri, întrucât la această dată neo-naziştii sărbătoresc înfiinţarea Reich-ului German.

Organizaţiile sub care se reunesc naziştii nu sunt cunoscute, ele având denumiri care nu dau de bănuit, aşa cum este, de exemplu, "Societatea pentru Istorie şi Cultură".

Ne puteți urmări și pe Google News

Motivul principal pentru care hotelierii germani nu doresc să cazeze neo-nazişti nu este faptul că aceştia ar face gălăgie sau ar distruge bunuri, ci convingerea lor politică. Din acest motiv, nu este clar dacă hotelurile pot refuza cazarea naziştilor din cauza orientării lor politice. Curtea Federală a Justiţiei le-a dat câştig de cauză patronilor, menţionând totuşi că aceştia sunt obligaţi să respecte rezervările, o dată ce acestea au fost confirmate.

Partidul Naţional Democratic este înregistrat oficial şi nu poate fi interzis deoarece unii membri ai acestui partid ocupă scaune de parlamentari în câteva landuri germane. Andra Vâjâială