Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. “Toate comorile sunt ale voastre, mai puţin Tezaurul Sacerdoţilor!”

12-09/horoscop_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2521 Vizualizari

Pe 12 august s-au născut Helena Blavatsky, Cecil B. De Mille, Mark Knopfler, George Hamilton, Clody Berthola, Liliana Tomescu, Ion Ghica.

Tradiţional, astăzi, 12 august, este Sf. Fotie, iar în popor se spune că dacă timpul este frumos, atunci şi toamna va fi frumosă.

Aşa se numeşte în prezent. Este un alt eveniment tradiţional confiscat de creştinism. Pe vremea dacilor era sorocul unei "şedinţe de guvern". Regele se sfătuia cu sacerdoţii şi cu tarabostes, "bărbaţii cei tari", veniţi de la şi o mie de kilometri, de pregătirile de toamnă şi de iarnă, dacă oamenii sunt sănătoşi şi mulţumiţi, câte nunţi s-au făcut, unde s-a făcut recoltă şi unde nu, cum stă via, drumul turmelor, starea davelor şi a fortificaţiilor, câţi s-au născut, câţi au murit, dacă au fost boli grele, se comentau rapoartele spionilor din afară, ce se mai întâmplă în puternica Romă, ce au mai văzut iscoadele îndepărtate, cât aur şi argint s-au extras, câte arme s-au făurit etc etc. Este evident că dacă bilanţul era bun şi toamna promitea multe!

Trebuie să înţelegeţi dragi lupi, padawani şi hobbiţi, marea deosebire dintre statul dac şi statul de astăzi. Dacii erau oameni liberi şi foarte mândri. Se supuneau îndepărtatului rege din fortăreţele Munţilor Apuseni pentru că aşa era Legea, de la Marii Zei şi Primii Strămoşi. Ceea ce era caracteristic geto-dacilor, spune Herodot, era respectul pe care îl aveau pentru regele lor. “Primus inter pares” se potriveşte mai mult. Era o mare alianţă între triburi, dar şi înţelegerea profundă că şi cei mai îndepărtaţi daci din stepă erau de acelaşi sânge.

Trebuie să înţelegeţi că rolul regelui dacilor era foarte important, el aduna aurul cu care îşi plăteau toţi dacii chiria pentru speranţă, viitorul lor şi al copiilor lor. Se făceau sfere mari de aur şi de argint şi se rostogoleau în peşterile sacerdoţilor ca tribut zeilor. Sute de tone...

Cât timp aurul dacilor va rămâne pecetluit în peşterile măiestrit sigilate, noi, urmaşii dacilor, urmaşii lupilor, mai avem un viitor!

De aceea tresar când aud la radio că s-a mai descoperit o comoară de pe vremea dacilor! Şi apoi mă liniştesc... nimicuri, mărunţiş, bani de buzunar!

Marea comoară, Tezaurul Sacerdoţilor, sute de tone de metal preţios, rămâne de nedescoperit. Şi aşa trebuie să rămână!

Am căutat doi ani comori, sunt membru al Clubului Căutătorilor de Comori alături de nume mari ca prinţul Ghica, Emil Racoviţă şi Mihai Tican Rumano. Mai am bătături de la detectorul de metale şi gesturi automate, ticuri de căutător de comori. Ştiu şi am drepturi de sânge şi întîietate!

Aşa că vă avertizez, pe toţi, căutători de comori, sau simplii “civili”: lăsaţi Comoara Sacerdoţilor în pace, în ipostaza foarte puţin probabilă că o s-o găsiţi. Este preţul vieţii, viitorul, speranţa poporului acestuia. Nu rupeţi legământul, pentru că grele blesteme se vor dezlănţui!

Şi, parafrazând finalul celebrului film “Odiseea Spaţială 2001”:

“Toate comorile sunt ale voastre, mai puţin Tezaurul Sacerdoţilor!”.

BERBEC Temperamentul tău de sprinter te ajută azi să nu pierzi timpul şi să faci lucrurile repede-repede. Reuşeşti să te găseşti pe fluxul principal, fie la muncă, fie în vacanţă, fără probleme!

Astăzi trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână cu distincţie şi cu berbecească bunăvoinţă orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei profesionale. Reflexele tale sunt bune astăzi!

TAUR Ziua de astăzi este la fel cu celelalte. Doar tu ai păreri diferite! Încearcă să nu fii influenţat de extreme, de păreri ciudate, de schimbări bruşte de stare de spirit. Fii mai echilibrat!

Cheltuielile făcute astazi poti sa le treci direct la pagube. Se spune că cine cheltuieşti luni, o sa scoată bani din buzunar toată săptămâna, dar cine cheltuieşte marţi, este belea curată, sunt trei ceasuri rele! Superstiţi sau, nu, e bine să nu verifici pe pielea ta! Poţi, însă, sa te expui in public. Fii, însa, extrem de scurt şi zâmbeşte convingător! O singura fraza este de ajuns si evita decupajul din context.

GEMENI Astăzi ai talent, nu glumă! Reuşeşti să amesteci savant adevărul cu invenţii şi să-ţi promovezi interesele, pe care le consideri neglijate de alţii. Atenţie, în familie, în duo, nu exagera!

Deseori invingatorii sunt desemnati dintre cei care par a fi invingatori, din cauza ca anturajul nu prea are timp sa judece pe fiecare in parte. Limitează-te la activităţile obişnuite, de rutină. Evita sa incepi proiecte noi, sau sa răspunzi imediat la o provocare evidentă. Nu poţi să ştii ce ţi se ascunde! Lasă pe mâine. Sau pe „alta data”!

RAC Relaxeză-te, oferă-ţi scurte pauze. Odihna e temeiul sănătăţii, spunea Esculap! Conjunctura indică să te ocupi mai mult de corpul tău, tratamente cosmetice şi de întreţinere, dietă, sport.

Puterea ta de concentrare pare sa-ti joace feste, asa încât este bine sa diminuezi influenţa Lunii, afectată, prin odihna, alimente naturale şi mişcare.

ZIUA Z pentru Liviu Dragnea! Verdictul pe care il asteapta toata tara! Ce il asteapta pe seful PSD

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI