Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Teoria conspiraţiei. Clădirile cu bulină roşie.
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Teoria conspiraţiei. Clădirile cu bulină roşie.

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Teoria conspiraţiei. Clădirile cu bulină roşie.

Pe 29 iunie s-au născut Antoine de Saint-Exupery, Oriana Fallaci, William Mayo, Giacomo Leopardi, Nicolae Bălcescu, Iacob Mureşianu, Paul Enigărescu, Mac Constantinescu.

În calendarul creştin ortodox este sărbătoare mare, cu roşu: Sf. Apostoli petru şi Pavel.

Sf. Apostoli Petru şi Pavel, sărbătoare creştină suprapusă peste străbuna “înfrăţire cu lupii”, reper european din timpul demult apus al dolicocefalilor vânători şi poate şi, uneori, crescători de vite. Superstiţie: pistruiaţii trebuie neapărat să se spele pe faţă cu apă rece, la miezul nopţii, sub ameninţarea că altfel pistruii se vor înmulţi.

Despre Lupul Şchiop şi ai săi şase, ba nu, nouă Lupi de Foc v-am mai povestit, ieri, cu siguranţă, acum un an şi parcă şi acum doi ani, cam tot pe timpul acesta. De Petru şi Pavel, Paul, aflaţi de oriunde…

 

La Mulţi Ani! Celor cu numele celor mai importanţi continuatori ai Îvăţăturii lui Iisus.

Aşa că m-am hotărât, anul acesta, poate am mai făcut-o, dar repetarea este mama învăţăturii, să vă spun câte ceva despre o personalitate care, dacă mai trăia, ar fi împlinit astăzi, luni, 29 iunie, 86 de ani. Este vorba despre italianca Oriana Fallaci, despre care mulţi, mai ales în State, susţin că ar fi cea mai importantă jurnalistă a tuturor timpurilor.

O viaţă ca de roman, dar, în orice caz, interviurile Orianei au fost şi  sunt încă celebre, cele mai importante care au existat. În anii 60’ şi 70’ puterea jurnalistei era imensă: un zâmbet al ei determina avansarea unui ofiţer şi un articol al ei făcea ca guvernul să cadă a doua zi!

Dar, iată care sunt cei optsprezece oameni din istoria umanităţii pe care Oriana Fallaci ar fi vrut să le ia un interviu, cu propriile ei comentarii:

1,2. ADAM şi EVA. Nu am ezitat să pun în capul listei pe aceştia doi. Totul a pornit de la iresponsabilitatea lor!

3,4,5.  IISUS HRISTOS, IUDA şi FECIOARA MARIA. În primul rând aş vrea să-l întreb pe Iisus cum a făcut cu mersul pe apă? Restul minunilor îmi par logice! Iar, Iuda a fost un om inteligent, instruit şi nu avea nevoie de bani… care a fost chestia cu “trădarea”? Iar cu Feciora Maria, aş avea aşa… de discutat de la femeie la femeie, despre problema virginităţii…

6. ALEXANDRU CEL MARE. De ce Alexandru? Este evident, a fost un nebun periculos! Scăpat cu siguranţă dintr-o clinică psihiatrică. Aş vrea să-l întreb cum a făcut că nu a fost prins de doctori. Şi să-l întreb dacă Hephaestion, generalul, a fost marea lui dragoste, sau au mai existat şi altele…

7,8. HOMER şi SHKESPEARE. Preferaţii mei… împreună cu autorii Bibliei. Se zvoneşte, chiar unii critici literari spun că cei doi nu au existat. În special primul. În interviul meu aş fi întrebat despre certificatele lor de naştere, despre paşapoarte şi carnete de votant! Aş fi demonstrat că au existat! Şi… le-aş fi cerut câteva sfaturi de tehnică a scrisului!

9. SPARTACUS. Este preferatul meu! Sunt pe aceiaşi baricadă în lupta împotriva asupririi şi înrobirii. Cum să nu-i cer un interviu?

10,11,12. MOISE, SOLOMON şi REGINA din SABA. Pe Moise, primul leguitor aş vrea să-l întreb ce l-a apuct să facă legi, că oricum nimeni nu le respectă, pe Solomon l-aş întreba despre câteva figuri de stil din “Cântarea cântărilor” şi pe Regina din Saba, aşa ca între fete, cum făcea de le răsucea capul la bărbaţii aia atât de deştepţi?

13,14 NAPOLEON şi HITLER. Aş vrea să-i întreb pe cei doi ce este cu ideea unităţii europene? Au susţinut-o ca să aibă mai mulţi oameni de împuşcat? Iar pe Napoleon l-aş întreba cum mama dracului a furat statuile alea etrusce din muzeele iubitei mele Florenţe? A, şi pe Hitler l-aş întreba dacă a fost homosexual!

15. IOANA D’ARC. Ca feministă aş avea câteva întrebări şi pentru franţuzoaica asta de la ţară. Cum a făcut să aibă asemena talente de strateg militar? De ce a fost proastă şi a crezut în bărbaţii pe care i-a făcut mari şi tari? Cum s-a simţit pe rug?

16,17. LENIN şi MARX. Pe Lenin l-aş întreba despre obiceiurile lui sexuale, ce poziţie, cu lumina aprinsă, în pat, pe podea? Iar pe Marx l-aş întreba ce mama dracului plusvaloarea scotea dacă îşi teroriza soţia şi familia?

18. EXTRATERESTRU. L-aş întreba dacă este la fel de rău şi pe lumea lui. A, poate că ar trebui să adaug şi un DINOZAUR: Cum au făcut că au scăpat cu toţii de pe lumea asta, deodată?

Interviurile Orianei erau pregătite şi câte şase luni. Erau un amestec savant de erudiţie prin seducţie, agresiune imondă şi partidă de sex – totul făcut în glumă, şăgalnic, cu umor. Nimeni nu-i scăpa Orianei! Nici Ayatolahul Khomeini, în faţa căruia şi-a scos vălul islamic, ceadorul!

Este bine, iar pentru jurnalişti absolut necesar, să citiţi cele două opere capitale ale Orianei: „The Rage and the Pride” şi „The Force of Reason”.

Eu personal, sunt pe aceaşi baricadă cu Oriana. Mi-am petrecut cincisprezece ani de viaţă în spaţiul islamic şi ştiu ce vorbesc. Sunt acolo oameni, majoritatea, de o calitate ce o întrece deseori pe cea din Occident sau State. Dar aceşt islamici sunt prizonierii de idei ai islamiştilor, nişte ticăloşi care se folosesc de religie pentru bani, bani, bani… Declarând „jihad” sau că pun în aplicare „fatwa” ticăloşii ăia ştiu că „zakhatul” câtimea, care, altfel s-ar fi dat săracilor, de 25% din orice sumă, merge către „luptătorii Islamului”. Nişte nefericiţi rudimenari, majoritatea dintre ei, manipulaţi şi ameţiţi cu vorbe mari de şefii lor, care iau banii. Banii, banii, banii sunt adevărata credinţă a islamiştilor!

Lăsaţi Rusia şi Ucraina, singurii şi eternii duşmani sunt islamiştii! Care în aceste momente sunt pierduţi din vedere şi se infiltrează, fac cam tot ce vor! Bine că mai sunt evreii, care mai atrag atenţia şi Mossadul care mai taie câte o barbă! Să nu ziceţi că nu v-am spus!

Dar altceva voiam să vă spun, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Teoria conspiraţiei spune că multe blocuri din Bucureşti, din cele cu „bulină roşie” sunt obiectul unei complicate combinaţii imobiliare. O escrocherie bine pusă la punct, în care cei care au imaginat-o, ticăloşi cu bani şi timp la dispoziţe, pot avea profituri imense.

O să vă spun, foarte pe scurt, o istorie adevărată. Am fost acolo, în Primărie, ştiu ceea ce au văzut ochii mei, iar ceea ce ştiam a fost completat de un fost coleg de şcoală, doctor în arhitectură, care a lucrat la „Proiect Bucureşti” şi un prieten specialist în disciplina în construcţii de la Trustul „Carpaţi”. Ei au avut acces direct şi neîngrădit la rapoartele secrete făcute între anii 1978-1989 cu privire la starea unor clădiri din Bucureşti şi alte oraşe ale ţării, urmare seismului din 4 martie 1977.

Ei bine, pe lista de clădiri compromise s-au pus şi clădiri într-adevăr compromise, dar şi altele care aveau doar nefericirea să fie vizibile în centrul oraşului Bucureşti. Geniul distrugerii al cuplului Ceuşescu s-a manifestat şi în acest domeniu, atât de delicat şi particular al casei, al acoperişului care ne adăposteşte, al căminului nostru. „Fiecare român trebuie să locuiască într-o casă construită de noi!” a declarat dictatorul.

După loviluţie, lista perversă a clădirilor cu bulină roşie s-a perpetuat de la lingăii dictatorului la netrebnicii de astăzi, care au văzut o cale de a face bani, uşor şi fără riscuri.

În ultimii douzeci şi cinci de ani, în România, 67 de clădiri „compromise” au fost dărâmate după ce grupurile de escroci constituite au cumpărat pe nimica toată apartamentele de la proprietarii speriaţi. Acolo s-au construit clădiri moderne: cazinouri, bănci, farmacii, case de pariuri şi bordeluri. Ceea ce îi trebuie românului!

Acum, dragii mei lupi, padawani şi hobbiţi dacă locuiţi într-un bloc cu bulină roşie aveţi doar de reflectat, de gândit, dacă nu sunteţi victima unei cabale imobiliare (şi sunteţi, cu siguranţă)!

Personal, dacă aş locui în centrul oraşului, într-un bloc cu bulină roşie, aş dormi foarte liniştit. În primul rând blocurile acestea, construite între cele două războie, sunt nişte minuni arhitectonice, cu camere mari, plan al apartamentului făcut cu cap. Dacă instalaţiile sunt performante, nimeni nu este nebun să înlocuiască o ţevă de cupru, sau de plumb cu una de plastic! Iar dacă structura este de beton armat aş şi visa frumos!

Este o vorbă în Orient: „Dacă îţi e dat să mori înecat, nu o să mori în bătălie!” Dacă este să faci infarct, nu o să mori strivit de bloc la cutremur! Sincer, mai îngrijorat aş fi de vilele construite în Nordul Bucureştilor. Sunt inginer constructor de amenajări hidro complexe. Am participat la construcţia a două baraje de beton, unul în dublu arc de 127 metri înălţime, şi mai multe cartiere de locuinţe. Ştiu calitatea, marca betonului, după miros, după zgomotul făcut de betonul turnat. La vilele din Nord, betonul mirosea a pietriş ud, atât. Cred că acum, casele alea bogate se ţin doar în lavabil şi faianţă.

Nu sunt Mafalda, dar la un cutremur de peste 7,2 pe scara Richter, Nordul Bucureştilor poate să fie o ruină. Doar au construit pe mlaştină şi au furat materiale cât au putut!

Nu este glumă cu clădirile. Sigur, unele sunt prost, ieftin construite. Acelea sunt periculoase. O clădire construită, prost, ieri poate să se facă praf şi pulbere la un seism catastrofal şi un bloc făcut la începutul betonului armat, prin anii 30’ să reziste cu brio!

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, şi „Evenimentul Zilei” are bulină roşie. Credeţi că m-am speriat, măcar o secundă să „locuiesc” în el? Daţi-mi un apartament confortabil, într-un bloc cu bulină roşie, mă mut imediat! Sigur, după ce consult lista, cea adevărată!

 

BERBEC  O zi favorabilă, în sensul că dacă te limitezi la activităţile obişnuite, ai şanse mai mari de linişte. Situaţia din cuplu, familie, te îngrijorează, dar astăzi poţi lucra la rezolvarea ei.

O perioadă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Dupa ce ai decretat ca ocupi primele trei locuri la inteligenta, frumusete si profesionalism, trebuie sa te uiti si cati bani ai in buzunar!   

 

TAUR  Astăzi nu lua împrumuturi de la bănci, nu semna hârtii, contracte, care atrag răspunderea ta juridică. Amână toate întîlnirile importante sau deciziile privind achiziţii, cheltuieli mari.

Continuă să perseverezi pe drumul actual! Gândeşte bine înainte de a face sau accepta ceva. Stelele arată că dacă stai bine-merci rezolvi mai multe probleme decât dacă te agiţi!  Sigur, dă şi telefoanele acelea care trebuie, cui trebuie! Nu uita că în Levant la pile egale meritul contează!

 

GEMENI    Vorbeşte mai puţin şi zâmbeşte mai mult, aceasta este reţeta de succes pentru ziua de astăzi. Comunicare nu este în aspecte bune, aşa că nu te poţi folosi de atributul tău principal!

Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ sau să ai o atitudine evident ostilă. În acest sfîrşit de săptămână de muncă călătoriile, excursiile, drumeţiile  sunt bine aspectate. Ceea ce nu trebuie să faci: să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Ori se strică, ori costă foarte mult, ori când ajungi acasă nu-ţi mai place.

 

RAC   Zi de luni bună pentru activitatea ta cotidiană, eşti avantajat în profesie, meserie. Azi caută cu grijă prilejurile să te afirmi, să ieşi în evidenţă, fără să fii ostentativ, sau agresiv.

Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu specula nimic financiar, însă. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi pentru că a doua parte a zilei este foarte obositoare, mai ales dacă este ziua ta de naştere!

 

LEU    Adevarul e al celor puternici, iar istoria, a învingătorilor. Indiferent dacă eşti la serviciu, sau în vacanţă, astăzi poţi să ai conversaţii agreabile, în care să te impui cu abilitate!

Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele „tabu” . Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Ceva legat de un aspect al lucrului în echipă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în nici un mod. Cooperează mai strâns cu anturajul cu colegii şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei. Şi nu uita să feliciţi pe Petre şi pe Paula, este onomastica lor!

 

FECIOARĂ   Nu mai arunca banii pe alimente dubioase, exotice, la modă. Sistemul tău digestiv e delicat, de natura zodiei, aşa că trebuie să foloseşti alimentele naturale ale locului, tradiţionale.

Raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale, totuşi. Şi o petrecere drăguţă la un Rac, Petru sau Pavel care îşi sărbătoreşte ziua de naştere, sau onomastica. Evită enervarea şi stresul printr-o atitudine prevenitoare faţă de anturajul apropiat, faţă de familie. Nu sta în curent şi este bine să verifici şi să cureţi aerul condiţionat înainte să-l pui în funcţiune. Că aşa-i la tenis, în România sunt cele mai proaste produse, raportate la preţ.

 

BALANŢĂ   Prietenul la nevoie se cunoaşte, dar nu încerca să verifici proverbul astăzi, pentru că poţi avea surprize neplăcute. Viaţa îţi demonstrează că foarte puţini prieteni sunt chiar… prieteni!

Nu fii original cu orice pret. De obicei modul acesta de abordare sperie si instraineaza, in loc sa atraga! Trebuie doar sa inspiri incredere. Ia-o mai uşor, nu te ambala peste măsură, că nu este cazul. O veste aşa-şi-aşa îţi îndreaptă atenţia către o relaţie sau o afacere din trecut.

 

SCORPION    Între tine şi o zi favorabilă se interpune doar cinismul tău. Nu poţi accepta că stelele îţi sunt favorabile în toate domeniile. Dacă este o capcană, gândeşti suspicios şi  păgubos!

Din nou ai de ales intre mai multe posibilităţi si ca intotdeauna te pierzi în presupuneri, suspiciunea ta veninoasă! Nu fi preocupat sau îngrijorat de nerealizări, Cosmosul are alte priorităţi şi o altă scară a valorilor decât noi. Totul este bine, vorba câtecului şi aceasta stă scris în stele. Şi nu uita vorba anglo-saxonă : „No news – good news!” 

 

SĂGETĂTOR   Te îngrijorează o situaţie personală, ba nici la muncă treburile nu merg bine. Eşti puţin confuz, ai impresia că ţi se ascund lucruri importante! Ai răbdare, ia informaţii, interesează-te!

Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astazi va face mare placere celei dragi, celui drag, celor dragi! Sau sărbătoriţilor, Petre şi Paula! Rezolvarile şi compromisurile cu iz de busuioc au in tine un maestru incontestabil.  Poţi media între membrii familiei care sunt de păreri diferite. Poate unde vrei să fie intotdeauna justiţie şi armonie!

 

CAPRICORN  Nu te lăsa intimidat sau chiar păcălit, chiar dacă momeala este siguranţa ta. Evită astăzi orice negociere, târguială, care conduce către stabilirea unei înţelegeri în care ai obligaţii.

Norocul este prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste obstacole fără să faci nici un efort.  Perioada în discuţie este favorabila iar aspectele negative nu sunt decât faulturi de joc. Nimic foarte malefic. Pe piaţa stelelor se spune că se creează noi „sindicate” între personaje şi persoane din anturajul tău, poate chiar dintre rude, aparent fără nimic în comun, dar care, pe termen lung pot să-ţi intersecteze interesele.

 

VĂRSĂTOR  Configuraţia astrologică indică relaţii bune, azi, cu semnele de foc şi apă. În special Berbecii şi Leii te pot ajuta destul de mult. Evită semnele de pământ şi în special semnele de aer.

O zi bună în toate, mai puţin la cumpărături. Nu cumpăra nimic, nu juca la bursă, nu împrumuta, ocoleşte băncile şi casele de pariuri. Totul pare un imens arc care se comprimă, se comprimă… Din punctul tău de vedere este o perioadă… interesantă. Acasă trebuie să te descarci de stresul acumulat şi să discuţi mult şi vesel cu membrii familiei tale.

  

PEŞTI  Dacă nu poţi rezolva, astăzi amână. Sigur, dacă este în puterea ta şi nu eşti la un examen. În care caz mai bine cere ajutor cu diplomaţie şi tact. Timpul soluţionează aproape orice!

Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se rezolvă de la sine. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu, dar nu te deplasa după căderea întunericului. Începe, din seara aceasta, o vreme de sărbătoare şi petreceri, cauzate de Sf Apostoli, de un timp plăcut petrecut în compania celor dragi. Poate pentru că unii Peşti au timp liber la dispoziţie.