Horoscopul lui Dom' Profesor. Templul a fost reconstruit

Horoscopul lui Dom' Profesor. Templul a fost reconstruit

Pe 23 aprilie s-au născut William Shakespeare, Caterina de Medici, Max Planck, Joseph Turner, Serghei Prokofiev, Vladimir Nabokov, Shirley Temple, Gib Mihăiescu, Edmond Deda, Geo Constantiniu. Pe 24 aprilie s-au născut: Wilhelm I, Barbara Streisand, Shirley MacLaine, Karl Rotschild, Edmund Cartwright, Veronique Sanson, Eugen Jebeleanu, Mihu Dragomir.

În calendarul creştin ortodox fix, pe 23 aprilie, este Sf.M.Mc. Gheorghe, Purtătorul de biruinţă şi Sf. Valerie. Sărbătoare mare, reper agricol şi pastoral.

Era mare sărbătoare în ţinuturile noastre acum două mii de ani, poate şi mai mult, chiar patru-cinci mii. După "Mănicătoarea" urma „Păpăluhara” o sărbătoare direct din neolitic, în care strămoşii noştru cereau zeilor ploaie, noroc şi pace!

Şi astăzi sunt obiceiuri populare cu/din Păpăluhară şi Goţoi sau Burduhoasa. (Sursă: Olteanu, Gorovei, Speranţia, Pamfile)

Păpăluhara era întruchipat de un fecior holtei care se acoperea numai de frunze de fag, îşi făcea un veşmânt special, inclusiv mască din frunze. Un alt băiat care nu cunoscuse femeia se îmbrăca într-un „costum” din coajă de tei. Era şi el mascat şi se numea Goţoi. Uneori teiul era înlocuit cu cireşul.

Apăreau amândoi în sat pe la ora mesei de dimineaţă a boierilor, adică ora opt, nouă, şi începeau să vorbească între ei în „limba copacilor”. Apoi începeau să meargă pe uliţele satului, însoţiţi de muzicanţi şi alţi flăcăi, dansând şi cântând cât puteau de tare. Oamenii îi întâmpinau cu bucurie şi îi udau. Cele două spirite ale copacilor se scuturau cât puteau, stropind mai ales pe fete şi femei ca să aibă noroc, să rămână grele şi să nască uşor.

Un gospodar mai înstărit se oferea să găzduiască Păpăluhara. Cei doi flăcăi lăsau în ograda omului veşmintele şi măştile lor, pentru că se spunea că gospodăria aceea va fi îmbelşugată şi toţi ai casei vor avea noroc. Începea ospăţul şi petrecerea, care era jumătate oferită de gospodar, jumătate de flăcăi, din banii şi băutura primită prin sat.

Un obicei vechi de când lumea, care avea şi o componentă masculină de iniţiere, probabil în tehnica vânătorii şi/sau a războiului. Camuflajul a fost întotdeauna folosit de vânători şi războinici. Apoi, numai târziu de ieri discutam despre rolul importantat al arborilor, copacilor în viața, religia veche a strămoșilor noștri. Binecuvântați fie copacii!

De aici a fost uşor ca să se calchieze ziua în care îl pomenim pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Creştinismul a avut şi are cel mai perfect sistem de misionariat şi de propagandă. Dacă la început ţinta convertirii au fost femeile și sărăcimea din mahalale, apoi, în secolul IV, femeile bogate, aristocraţia (vezi pe Elena, împărăteasa, mama lui Constantin cel Mare, cel care a făcut creştinismul religie de stat) ei bine, sub presiunea cultului lui Mithra, larg răspândit în marile unităţi militare romane, episcopii creştini au propus spre sanctificare militari, pe foarte puţinii creştini din armată.

Aici, în Cătun, în Țara Luanei, se pun ramuri de fag la poartă. Au și alte obiceiuri, dar trebuie mai întâi să văd, ca să cred. De asta sunt aici, ca să văd și să aud. De vorbit și de scris, mai vedem, sunt prea mari tainele locului și este păcat să dezvălui ceea ce a fost ascuns mii de ani. Așa să rămână, copacii sunt martori!  

Duminică, 24 aprilie, este, în calendarul creștin ortodox mobil Intrarea Domnului în Ierusalim. Duminica a 6-a din post, a Floriilor. Toate ale praznicului. În calendarul fix sunt Sfinții: Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliți ai Transilvaniei. Iosif Mărturisitorul din Maramureș. Pasicrat și Valentin. 

Tradiţional este „Poitra” ziua Calului Sf. Gheorghe care în unele regiuni se ţine mai abitir decât ziua Sfântului Mare Mucenic. O zi „de trecere”, complexă, între sărbătorile creştine şi cele vechi, cu vedere către serbările muncitoreşti, între sacru şi profan, între spiritual şi material.

Evident, un ecou al unei vechi sărbători a dacilor. Dacii aveau, peste an, 54 de sărbători ale lupilor, doar erau Lupi şi doar o singură sărbătoare a Calului. 24 aprilie era Ziua Calului, în care caii erau lăsaţi slobozi şi împodobiţi cu coroniţe de flori.

Triada Mânicătoarea, Păpăluhara, Poitra este, aproape cu certitudine, o sărbătoare masculină dacică a vânătorilor şi a soldaţilor. Poate se strângeau feciorii ca să înveţe de la războinici iscusiţii arta armelor. Era un fel de recrutare şi concentrare. Camuflajul iscusit, furişatul şi observarea inamicului fără ca acesta să ştie erau „specialităţile” dacilor. Dacii au constituit cele mai bune trupe de elită, trupe speciale, din lumea antică. Nu au avut niciodată mulţi ostaşi. Diurpaneus (Dekebal) nu a avut nici măcar o jumătate de legiune, romanii opunând nu mai puțin de 12 legiuni, pentru prima și ultima oară când puternica Romă a trimis în campania o forță așa de mare. Dacii erau foarte buni luptători și la fel ca și spartanii, luptau până la moarte! Moarte de care nu se temeau, ci o primeau râzând, pentru că așa era obiceiul, filosofia și religia lor!

Floriile. Împodobit cu flori, cu frunze de măslin și palmier Iisus intră în Ierusalim. De fapt, intră în marea politică, care se făcea în capitală. Pe atunci ca și până de curând, iar în unele țari este regulă, religia este politică și politica este religie. De exemplu, pentru ziua de astăzi, Republica Islamică Iran, unde clerul formează clasa politică, iar izvorul de drept este religia.

Fiul, în numai trei zile, intră pe curs de coliziune cu Sanhedrinul. Revoluția religioasă pe care o propune Mesia îi înspăimântă pe bătrânii clerici. Cu excepția unuia: Iosif din Arimateea, ”sfetnic al soborului”. Excepțională figură, acest om. Insuficient popularizată, insuficient răspîndit exemplul lui. Iosif era din neamul lui Efraim, foarte bogat, cultivat și care călătorise mult. Un om de calitate. Întotdeauna au fost oameni de calitate! Dar, după cum știți, dragii mei lupi, padawani și hobbiți astăzi nu se promovează valorile ci nonvalorile. Dacă s-ar promova valorile, pe savantul Leon Dănăilă, de exemplu, ne-am întreba de ce suntem conduși de neica nimeni, de proștii autiști ai satului. Așa că se promovează Fane Spoitorul sau alți interlopi și curtezane. În comparație, cei care ne conduc par acceptabili, nu?

Dar, de fapt mă întreb și nu găsesc răspuns: de ce genocid și nu holocaust? Ziua de 24 aprilie îmi aminteşte, mereu, de ceva. În multe case şi în toate bisericile armeneşti se aprind candelele ca pomenire pentru genocidul din 1915. Peste un milion de armeni, unii spun aproape două, au fost ucişi de turci. Totul a început, tot într-o zi de duminică. Acum exact 101 ani, era duminică și era 24 aprilie.

Ştiu acest lucru de la Paris, demult, dintr-o altă zi de 24 aprilie. Am fost invitat de un alt „meteque”, Moustaki, în studioul lui unde pe pereţi sunt instrumente muzicale din toată lumea. Era ziua de naștere a unei tinere cîntărețe, prietena mea de atunci și am dat acolo o mică petrecere. Acolo era şi un armean, Aznavourian, astăzi poate cel mai însemnat cântăreţ din vechea gardă franceză. Ne-a povestit drama poporului lui, apoi luând o cobză armenească a cântat ceva în limba lui cu lacrimile şiroindu-i pe obraz. L-am întrebat ce a cântat. „Un blestem”, a spus armeanul. Apoi ne-a povestit ce și cum.

O să vă spun și eu ce am auzit acum 46 de ani, de la tînărul, pe atunci, armenaul Aznavour. Duminică, 26 aprilie 1915, au fost arestați, dimineața, pe la orele 9, toți armenii importanți din Turcia, care contau, lideri, politicieni, ingineri, doctori, peste trei sute de persoane. Ulterior au fost executați, cu toate protestele și în ciuda faptului că ambasadorul SUA în Turcia a făcut imposibilul ca să le salveze viețile. A fost semnalul pentru atrocități și asasinate în masă înspăimîntătoare. Peste un milion de victime, poate două, nimeni nu știe exact. Armeanul ne-a spus că nu a fost nimic politic sau rasial, cu toate că așa părea, a fost vorba de asasinate și jaf. Turcii sunt niște venetici, niște stricători apăruți tîrziu pe scara istoriei. Au găsit în Caucaz, Anatolia și Nordul Siriei proprietăți și ferme prospere. Ale kurzilor și ale armenilor, care locuiau acolo de mii de ani. Puteau să intre în posesia lor doar dacă proprietarii dispăreau. Ceea ce au făcut, în 1915 cu armenii sub un pretext oarecare și continuă și în ziua de astăzi cu kurzii. Kurzii sunt mai amarnici decît armenii, țin cuțitul bine ascuțit în ciorap, știu pentru că am fost acolo și am avut de-a face cu ei. Armenii au fost luați pe nepregătite, li s-a retezat capul de la început prin asasinarea elitelor lor. Așa că mulți au fugit, au părăsit totul, case, proprietăți, turme, vii, ogoare și au fugit unde au văzut cu ochii ca să-și salveze viața. Asta doreau și turcii.

Ca urmare am avut şi noi, în România, mulţi emigranţi armeni după primul război mondial. Câteva mii, poate zeci de mii. Oameni cumsecade, creştini buni, foarte buni negustori, excelenţi meseriaşi.

Pe unde am umblat prin Orient, mereu legam prietenie cu câte un armean. Fetiţa mea a fost botezată de Catholicosul din Isphafan, iar un naş a fost ministrul energiei, musulman, care a spus „Dumnezeul meu şi cu Dumnezeul vostru se văd unul cu altul când îşi potrivesc barba în oglindă!”. Aşa că spre voia bună generală ministrul a intrat în Biserică şi s-a supus ritualului armenesc. Erau alte vremuri, când lumea se pregătea de pacea de o mie de ani şi bunăstarea promisă. Se credea că spaţiul islamic şi cel creştin vor converge către legături strânse economice, comerciale, de cultură şi artă. Nu a fost să fie...

Dar continui să mă întreb de ce, ceea ce s-a întâmplat cu asasinarea în masă a armenilor de către turci se numește genocid și nu holocaust. Genocid nerecunoscut de guvernul turc, dar o să-i vină și lui rândul, morile zeilor macină rar, dar foarte fin. Par puternici și stăpâni pe situație, dar este doar o iluzie. Regula și legea o fac în Turcia șeicii arabi, putrezi de bogați. Turcii patrioți au trebuit să plece din țară, ca armenii acum o sută de ani. Am mai mulți prieteni printre ei, otomani adevărați, oameni de calitate. Când trec pe la mine lasă cîteva lacrimi pentru țara lor, aici nu îi vede nimeni.

Poate unde ”holocaust” este un termen strict care se referă numai la marea tragedie a evreilor. Ca și ”diaspora”, care se referă tot și strict la evrei, la cei care sunt în afara statului Israel.

Și o veste extrem de importantă pe care am primit-o de la Isaac Yaffe, care îmi comunică că Templul a fost reconstruit. Este terminat. Deoarece vorbeam cu Isaac pe Skype, mi-a arătat cu tableta lui, puțin, o frântură, atîta avea voie și el,  din Templu. Am rămas cu gura căscată, și să știți că nu mă mir ușor, am trecut și am văzut multe. Templul este subteran! Și se așteaptă conjunctura potrivită ca să fie adus la suprafață!

Trăim vremuri istorice, dragi lupi, padawani și hobbiți.

Să nu uit să spun la mulți ani celor cu nume de Gheorghe și derivate, masculin și feminin, asta sâmbătă! Să aveți parte de sănătate și bucurie! Ca și celor cu nume de flori, de la Violeta și Viorel, acesata duminică!

În aceste zile de sărbătoare, mai mult ca oricînd, trebuie să ținem seama că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Capacitatea ta de concentrare pe termen scurt te ajută în weekend să faci faţă problemelor cotidiene, se pare, un pic mai dificile decât de obicei. Conjunctura îţi aduce noroc de Florii. Este indicat să faci cumpărături, sâmbătă, pe îndelete, aproape de ora de închidere a magazinelor. Poate cadouri pentr Georgeta și Cheorghe. Noaptea te fascinează fie că eşti de tipul „diurn” sau „nocturn”. Chiar dacă îţi este somn ai vrea să faci parte din nopte, o creatură a întunericului, care vede, dar nu este văzută. Romantism de primăvară. Poate, dar îţi face bine! Sau pentru Berbecii mai prozaici o insomnie care trece cu un pahar de lapte cald şi o carte bună!

TAUR   Realizezi că treburile de făcut în casa ta s-au aglomerat şi este mult de lucru. Duminică, de Florii, trebuie neapărat să lași totul și să te relaxezi, ca să-ți refaci capacitatea de muncă. În acest weekend poţi realiza ceea ce ţi-ai propus de mai mult timp. Dacă poţi - evită să faci cumpărături, mai ales bunuri de folosinţă îndelungată. O configuraţie complexă şi rară te predispune în acest weekend atât la contemplare şi lene cât şi la acţiuni impetuase şi la nervozitate. Emoţiile tale sunt puternice şi ai tendinţa să izbucneşti din te miri ce. Nerăbdarea şi nervozitatea te fac vulnerabil la accidente, minore, casnice, de tipul vărsatului ceaiului sau cafelei fierbinţi şi al scăpatului ţigării aprinse. petreceri de Sf.Gheorghe și sau de Florii. Ai o grijă pentru cineva din casă – atenţie la animăluţe şi în special la căţei – nu-i pierde din ochi când ieşi afară cu ei. Nu este vorba despre căpuşe, doar nu eşti un alt prost din turmă, ci de efluviile primăverii la care animalele, fiinţe nevinovate şi mai aproape de natură, sunt mult mai sensibile. 

GEMENI   Sâmbătă densă, atenţie să nu uiţi „ceva, undeva”. Domeniul favorizat este cel sentimental, aşa că uită-te bine, poate întâlneşti pe „cineva, cumva”.  Duminică seară, poate, la un film nou! Parcă nu ar fi bine să te duci la cumpărături. Parcă ar fi bine nici să nu dai cu aspiratorul, este sărbătoare mare. Configuraţia astrală favorizează comunicarea, domeniul tău de expertiză! Dacă ai ceva de aranjat, de comunicat, ceva ce-ţi era greu să cuantifici mai înainte în vorbe şi concepte, atunci foloseşte perioada weekend-ului menţionat. Stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale de către anturaj, de către partenerii de discuţie. De asemenea, în această perioadă este bine să dai dovadă de prudenţă şi de vigilenţă, mai ales cînd te deplasezi. Evită aglomeraţia şi orele târzii.

RAC   Atenţie la vremea capricioasă, la albine, dar şi la alergii şi la băuturile reci. Pentru că este un weekend sărbătoresc, poţi primi mici cadouri de la cei din jur, poate cu ocazia Floriilor. Fereşte-te să iei decizii bazându-te numai pe informaţiile aduse de cei care „îţi cântă în strună”.  De asemenea, ar trebui să primeşti veşti bune despre nişte bani. Cumpărături – da, dar împreună cu familia, prietenii, nu singur. Nu uita de Sf. Gheorghe! Sâmbătă este o zi bună, o zi foarte favorabilă pentru plimbări, muzee, castele, case memoriale, expoziţii, defilee de modă, concerte, prânzuri rafinate şi exotice – program de cultură şi artă! Carisma ta este în creştere şi fiind un tip sensibil şi afectiv, care ştie lucrul ăsta şi îl foloseşte cu pricepere, poţi convinge cu mare uşurinţă, aşa că te vei simţi bine şi duminică, de Florii!

LEU  Conjunctura şi în special poziţia lui Venus indică prietenii noi şi petreceri reuşite. Poate fi o alianţă de Violete și Margarete care organizează o sărbătorire surpriză, cu atât mai reuşită! Planetele colective sunt disarmonice. Adică anturajul, lumea în general este cam pe dos şi semnalele nu vor întârzia să apară. Tu nu trebuie să faci nimic, să laşi lucrurile să curgă, mai ales în acest weekend, pentru că aspectele nefavorabile nu te interesează decât indirect, mai mult ca atmosferă, decât ca domenii traduse în bani, dragoste, sănătate şi putere. Ai de sărbătorit pe Georgete și Violete. Pe de altă parte, fiind Leu, eşti o fiinţă solară născută vara şi atmosfera apăsătoare din anotimpul încă rece te lucrează la psihic. Ai tendinţa să vezi jumătatea goală a sticlei, ceea ce nu este deloc vesel. Ai răbdare că vine norocul şi pe uliţa ta, este doar anul tău favorabil, care abia a trecut de primul trimestru. Tot stelele spun că trebuie să schimbi modul de abordare al unor probleme, dar să nu-ţi schimbi domeniul de competenţă.

FECIOARĂ Sâmbătă stai liniştit şi aşteaptă ca ziua să treacă în linişte şi fără necazuri. Duminică nu te implica în nimic important, dar nu uita să feliciţi pe cei care au onomastica de Florii. Weekend-ul în discuţie, construit în jurul Sf.Gheorghe și a Floriilor, are darul să-ţi ofere prilejurile de analiză şi sinteză dorite. Dacă porneşti de la premiza că fiecare poate fi motivat în felul lui, ziua de duminică este căluza ta în găsirea unor răspunsuri, soluţii şi explicaţii. Ceea ce ţi se comunică gaseşte noi rezonanţe şi noi interpretări. Este timpul să asculţi oamenii cu atenţie şi în tăcere, îmbiindu-i la vorbă şi destăinuiri. Emoţional, este o perioadă nesigură şi încerci să compensezi prin compromisuri. Te simţi deosebit de protector faţă de anturajul feminin, oricare ar fi sexul tău, pe care încerci să-l ajuţi din tot sufletul.

BALANŢĂ  Conjunctura astrologică indică o perioadă favorabilă, dar atenţie ce cumperi şi cât cheltuieşti. Moderaţie la regimul alimentar şi la băuturile reci, mai ales la petrecerea de Florii! Stai acasă, nu te duce la cumpărături. Dar, distrează-te de Sf.Gheorghe! Oricum, marfa este scumpă şi proastă. De fiecare dată când plec în Occident mă surprinde diferenţa de calitate, pentru acelaşi produs. Aşa că mai bine cumpără de la producătorii români, autohtoni, dar verifică să nu aibă etichete chinezeşti, sau turceşti! Ai multe treburi de făcut în casă şi nu ai timp. Trebuie să recuperezi timpul pierdut; de asemenea este bine să reconfirmi înţelegerile şi promisiunile făcute cu membrii familiei, cele care îţi convin, binânţeles, – în sensul verificării dacă partenerii sunt capabili să se ţină de cuvânt, iar pe de altă parte poţi adăuga nuanţe favorabile ţie.  Timpul se recuperează în dauna altui timp.

SCORPION  Sâmbătă amână ce nu poţi rezolva, este o metodă verificată. Nu uita de Sf. Gheorghe! Mai ales dacă este vorba despre relaţii personale, sentimentale, cam încordate. Duminică sărbătorește, cu bucurie, Floriile.  O conversaţie sau un telefon iţi poate aduce o povestioară interesantă. Nu repeta si nu transmite mai departe istorioara respectiva. Păstreaz-o pentru tine şi foloseşte datele la momentul potrivit. Uneori, istoriile neverificate sunt mai periculoase şi mai vătămatoare decat multe capcane şi intrigi. Trebuie sa fii foarte discret, ei, nu este mult două zile de weekend, acolo! Incepi sa simti o mare usurare, pentru că mai multe situaţii complicate se apropie de o rezolvare pe care o doreai. Câteodata este necesar şi un mic sacrificiu pentru pacea sufletului şi echilibrul interior.

SĂGETĂTOR   Ai și Luna în zodie, pe lîngă Marte și Saturn, retrograde. Lumea de azi este superficială aşa că trebuie să arăţi bine, ca să te simţi bine. Nu face economie când nu trebuie, este indicat, dacă nu obligatoriu, sa te îngrijeşti şi să te îmbraci bine. O sâmbătă obositoare, dar plină de realizări. Duminică plăcută, dar cu gând de drum. Drum pe care poţi să-l faci la cumpărături. Cumpărături care trebuie să fie foarte cumpătate. Oboseala poate fi alungată şi prin cumpărături. Nu trebuie să te duci neapărat tu în supermarket, cumpărăturile virtuale sau prin intermediari sunt cele mai interesante pentru că pot produce întîmplări hazlii. Lasă-ţi curiozitatea să exploreze noi domeni. Nu este nimic greşit la planul originar, sunt necesare doar mici schimbari şi reglaje de rutina. Atenţie la influenţa din ce in ce mai mare a unui partener cam incapăţânat din familie sau dintre prieteni, care poate să-ţi facă o seamă de necazuri, in mod neintenţionat.

CAPRICORN  Capricornii sunt conservatori şi foarte interesaţi de siguranţa personală. Nu uita acest lucru când, probabil, faci cunoştiinţe noi la petrecerea de Florii. Nu amesteca utilul cu plăcutul! Luna, Marte şi Venus indică noutăţi interesante, mai ales în a doua parte a intervalului, duminică. Dar pe care le priveşti ca printr-un geam mat. Totuşi, ceea ce se petrece şi mai ales ceea ce simţi că se va petrece îţi place şi te face să visezi cu ochii deschişi, zâmbind.  Weekend-ul aceasta este o perioadă sensibilă. Soarele trece prin grade magice care rezonează în adâncul fiinţei tale. Dorinţele tale secrete, visurile nespuse, par că încep să se materializeze, cum s-au materializat şi în trecut. Eşti norocos şi ştii asta! Pe de altă parte o serie de tulburări familiale din ultima perioadă continuă duminică în alt registru, iar veşnic nemulţumitul Saturn, retrograd în Săgetător, face ca lucrurile să întârzie sau să fie amânate.

VĂRSĂTOR   Domeniul familiei, al parteneriatului de viaţă e avantajat în acest weekend al Floriilor, aşa că poţi profita ca să stabileşti unele lucruri cu jumătatea ta. Poate, ce faceți de Sf. Paşti! Poţi să rezolvi o parte din problemele întârziate în apartament, casă, cămin, curte, castel, etc. sau te poți distra plenar în cele două zile de sărbători, de onomastici. Nu da şi nu lua bani cu împrumut. Ţine banii în buzunar sau pe card, nu te duce la cumpărături. Evită, sâmbătă, discuţiile seriose şi strategice cu femeile. Cu un compliment bine plasat poţi schimba cursul discuţiei. Seara relaxantă. Duminică, nu da curs propunerilor extravagante, cum ar fi o curăţenie generală sau o excursie cu prietenii la munte, odihneşte-te şi relaxează-te. O carte bună sau un film interesant pot crea un climat confortabil. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Evită băuturile reci şi alimentele prea grase sau foarte consistente.

PEŞTI  Ai ceva de sărbătorit, poate ai nume de floare! Stelele sunt bune cu tine, aşa că s-au hotărât să pună capăt plictiselii şi te îndrumă, în seara de Florii, undeva unde te poți distra bine! Dedică ziua de sâmbătă rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Nu uita să feliciți pe Georgei și Georgete. Poate pică o invitație! Lasă timpul să lucreze. Zi favorabilă călătoriilor scurte, evenimentelor sociale şi artistice. Nu fă promisiuni, nici nu astepta propuneri. Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. Duminică lasă analizele sofisticate pe altă dată. Ceea ce s-a pierdut se va găsi. Sunt Floriile, bucură-te! Regăseşti fie un obiect pierdut, fie ceva ce ai rătăcit, poate chiar sentimente sau trăiri. Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discutiile cu anturajul apropiat. Fa un tur de telefoane pe la prieteni si nu numai. Tine-ti prietenii aproape si duşmanii şi mai aproape!