Evenimentul Zilei > Actualitate > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Sunt eu, subsemnatul, foarte „zen”?
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Sunt eu, subsemnatul, foarte „zen”?

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Sunt eu, subsemnatul, foarte „zen”?

Pe 28 august s-au născut Wolfgang von Goethe, Ingrid Bergman, Charles Boyer, Nicolae Herlea, Rodica Ojog-Braşoveanu, Horia Lovinescu.

Nimic în „kalendar”, iar în calendarul creştin este Sf. Cuv. Moise Etiopeanul (Arapul).

„În părţile Egiptului era un tâlhar vestit, cu numele Moise, de neam etiop şi negru la faţă”. Suficiente daruri ca să fie proclamat sfânt, glumea Catolicosul, Patriarhul Armean, din Isfahan. L-am întâlnit acum exact treizeci de ani.

Am întâlnit, în călătoriile mele, mulţi oameni deosebiţi, multe persoane importante, mulţi decidenţi, multe vedete adevărate.

Vă spun acest lucru pentru că am primit ieri, miercuri, o vizită a unei „vedete” actuale, de pe la noi. Neanunţată, neinvitată! Nu îi pomenesc numele pentru că nu merită! De ce să-i fac reclamă, pentru că asta caută!

M-am trezit cu fătuca asta la modă, la gardul meu, hămăită de căţeluşii mei. Treburile, la ţară, au ritmurile şi ceasurile lor. Şi eu mi-am reglat ceasul, programul zilnic, după ţăranii mei, pardon, fermierii din jur. Aşa că pe la ora unu după prânzişor, mai tot boierul, cât ar fi de mic, doarme un pic!

Exact la acea oră şi-a găsit demimondena să mă viziteze. Probabil că s-a trezit la ora 12 şi ce şi-a zis… Hai la munte!

Pe mine căţeii şi glăsciorul ei strident care striga: „dom’ profesor! dom’ profesor!” m-au trezit cu brutalitate din somnul de siestă. Visam că eram conducătorul adorat al unei lumi perfecte în care rezolvasem toate problemele!

Am invitat-o în curte, pentru că-şi lăsase hărăbaia de maşină, un 4×4 imens, în mijlocul şoselei şi încurca căruţele şi maşinile ţăranilor. Vreo câţiva tineri văzând cine este la gardul meu au holbat ochii ca peştele pe uscat şi au încurcat şi mai rău circulaţia.

Buuun! Iată-mă cu „vedeta” pe terasă la o cafea, o cafea făcută de mine cu meşteşugul învăţat sub podul Cornului de Aur. O cafea turceasă făcută din cafea „Mehmed”, în ibric turcesc de aramă spoită cu cositor englezesc, în tavă de crom-wolfram cu nisip din Sahara, adus special din Algeria.

Acum, trebuie să recunosc că fătuca e frumoasă-foc, îngrijită şi pigulită. Atâta… Da, şi a recunoscut o cafea bine făcută, cu caimac veritabil şi bine temperată.

Apoi a început cu tâmpeniile… Doamne, cred că făcusem tensiunea 20 şi glicemia 400! Că cine, ce, şi cum i-a „ghicit”, că a fost şi la astroloaga X şi la vrăjitoarea Y, că s-a dus şi la Paris şi a cheltuit câteva mii de euro, dar nimeni nu i-a spus ceea ce o interesează!

Că numai eu, amărâtul de subsemnat, pot să-i răspund la întrebările care o frământă atâta!

A urmat o discuţie aberantă în care „vedeta” voia cu tot dinadisul să-i „ghicesc” şi eu îi explicam că nu dau consultaţii, sub nicio formă!

Ca argument suprem mi-a oferit o mie de euro! Se aştepta să încep să astrologesc imediat. M-am uitat lung la ea şi m-am gândit că prostia merită o lecţie, aşa că i-am răspuns: „Domnişoară, problema dumneavoastră este foarte complicată, necesită studii şi observaţii de luni de zile! Fără cincizeci de mii de euro nu mă apuc de treabă!”

„Vedeta” s-a uita la mine cu admiraţie şi a spus: „Dar ce „zen” sunteţi, domnule profesor!” Fătuca a plecat fără să mai aducă vorba de astrologie sau tehnici de divinaţie…

Într-o lume în care tâmpiţii la modă îşi toarnă găleţi cu apă în cap, pentru că aşa este de „bonton”, dar nu dau niciun ban pentru nefericiţii bolnavi de sindromul Lou Gehrig, atitudinea “vedetei” este normală. Normală?

BERBEC Azi eşti admirat (în tăcere) de cei din jur, pentru calităţile tale, cinstea, rapiditatea, tenacitatea. De aceea ţi se solicită mici servicii. Chiar dacă eşti aglomerat, încearcă să ajuţi!

O perioadă de timp bună…hai să zicem că este bună! Doar dimineata devreme îţi dă ceva dureri de cap, la propriu şi la figurat. Dacă reuşeşti să te stăpâneşti şi să eviţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Ziua de 28 august poate aduce unora dintre nativii din Berbec o schimbare în bine: o veste despre un câştig de bani sau, ceva, în gama benefică, legat de serviciu.

TAUR Se ştie că nu-ţi lipseşte curajul! Îţi pare rău, dar nu te poţi abţine… În cel mai bun caz de la dulciuri. Evită excesele de orice natură şi promovează-ţi interesele tale strategice.

Dorinţa de schimbare şi marea plictiseală te face să cheltuieşti prea mult, preafrumoasa doamnă sau bunul meu domn! Incercă să începi de acum să-ţi organizezi viaţa – este o perioadă favorabilă pentru interesele Taurilor. Atenţie la băuturile reci şi la durerile de gât! Nu este foarte bine să pleci în delegaţii sau în călătorii lungi de afaceri.

GEMENI Zi favorabilă implicării tale în rezolvarea unor probleme urgente. Jocul dragostei şi al întâmplării – vorbeşti bine, ai verb – poţi să câştigi! Dacă te afli la locul şi momentul potrivit!

Consolează-te cu gândul că nu eşti singurul care are probleme la serviciu, dar ai şi ocazia să prevalezi. In general, în zodia Feciorei celei directe şi critice, este o perioadă când calităţile personale îţi sunt avantajate. Exista momente cand judeci greşit oamenii, asa incat ar fi mai bine sa reflectezi inainte sa compromiti o prietenie aproape ideala. In scenariile pe care le construiesti lipsesc unele detalii, dar fiind vorba de afaceri şi bani nu trebuie sa uiţi nici un amanunt.

RAC Implică-te personal, dar trebuie să ceri şi ajutor, pentru că soluţiile unei probleme nu intră în competenţele tale. În rest, nu te complica, nu e vorba de cine ştie ce inginerii, e simplu!

O realizare notabilă în a doua jumătate a perioadei. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, caută să te distrezi şi să legi noi prietenii. Ar fi bine să analizezi cu atenţie propunerile care ţi se fac in aceasta perioadă, pentru că stelele arata că în viitor iti pot aduce numai satisfactii profesionale şi sociale. Atenţie la regimul alimentar şi la drumurile prin oraş.

LEU Ai încredere în forţele proprii şi nu aştepţi îndemnuri sau indicaţii. Instinctul, intuiţia şi experienţa profesională te ajută să găseşti soluţii potrivite pentru situaţiile diverse de azi.

Cu Jupiter din zodie în aspecte bune cu Luna, lucrurile sunt „interesante”. Se aproprie nişte termene, sau niste obstacole de depaşit, nervozitatea ta creşte. Nu te lasa împins in afara "ringului" de ultimele insuccese sau de posibilele probleme, de refuzuri şi mizerii, invaţă să nu renunţi niciodată, să însişti până obţii ceea ce doreşti!

FECIOARĂ Astăzi nu suporţi să fii contrazis! Poate că este ziua ta de naştere şi micul capriciu trece neobservat, în contextul general. Dar dacă nu este ziua ta – negociază, fă mici compromisuri!

Totuşi, nu exagera cu munca si efortul, in general fie că este sau nu ziua ta de naştere, pentru ca stelele indica o supărătoare tendinta catre surmenaj si depresie. A propos, dacă este ziua ta, sau când este (sau a fost?) poţi să faci o mică trataţie la serviciu, nu fii zgârcit când nu trebuie!

BALANŢĂ Solo, baţi în retragere în faţa frontului comun al celor dragi. Poate că e adevărat că nu le dedici suficient timp? În duo, te gândeşti ce cadou să faci şi ce să spui ca să te ierte mai uşor.

Configuratia planetelor iti indica un posibil “dar de bani”, dar dupa cum bine se ştie "noroc la bani înseamna nenoroc in dragoste" ! Ultima parte a zilei este favorabilă mai ales pentru nativele din zodie, dar, care trebuie să lase cochetăria deoparte şi să se îmbrace pe măsura lor şi ţinând seama de vremea schimbătoarea. Vara trece…

SCORPION Trebuie să nu ratezi oportunităţile profesionale. Opreşte-te să intelectualizezi, să cauţi explicaţii pentru orice! Mai ales în domeniul sentimental. Emoţiile contează mai mult ca logica!

Nu forţa şi nu lua hotărîri importante mai ales în ceea ce înseamnă afaceri cu active sau comerţul en gross. Mare atenţie la incidente sau accidente, sub cerul liber sau pe şosea. Se pare ca, si Venus este destul de clara in aceasta privinta, primesti niste propuneri interesante, dar trebuie sa dai dovada de prudenta şi diplomaţie.

SĂGETĂTOR Atenţie să nu te rătăceşti în jungla raţionamentului tău! Dacă vrei să convingi pe cineva, trebuie să foloseşti argumente simple, pe înţeles, pe care, de fapt, vrea să le audă cel în cauză!

Zodia Feciorei, in general, şi ziua de astăzi, în special, este o perioadă bună pentru un bilanţ serios şi începutul unor noi proiecte personale. Veşti bune spre sfîrşitul zilei. Anumite aspecte benefice, conjunctura, în general, fac sa creasca increderea in fortele proprii, asa ca poţi sa-ţi impui propriul punct de vedere!

CAPRICORN În duo încerci să disciplinezi partenerul prea comod şi cu obiceiuri boeme. Măcar dezvaţă-l să mai adoarmă cu ţigareta în gură! Solo, nu ai pe nimeni de convins, aşa că te simţi bine!

Daca ai ceva sentimental greu de rezolvat, incerca acum, va merge ca pe roate. În activitatea proprie întâlneşti oarecare opoziţie. Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Este evident că rezultatele tale bune şi parvenirea ta atrag invidii şi gelozii sentimentale şi profesionale. Şi nu numai! Trebuie să suporţi aprecieri răutăcioase şi laude veninoase. Dar tu câştigi!

VĂRSĂTOR Preţul succesului ţi se pare prea mare, efortul disproporţionat, cheltuielile prea mari. Poate este cazul să schimbi strategia, obiectivele, drumul de parcurs? Cere un sfat, unul competent!

Invenţiile sau inovaţiile, atît de dragi nativilor zodiei, nu sunt întotdeuna recomandate, mai ales cînd este vorba de sentimente şi trăiri. Foloseşte imaginaţia în scopuri lucrative, nu pentru a găsi motivaţii şi explicaţii. Zodia ta este in continuare aspectata complex, aşa ca poti sa ai tupeul sa afirmi sus si tare ca te simti formidabil si ca viitorul iti surade. Supravegheţi-vă vederea, ochii, ochelarii!

PEŞTI Astăzi eşti ascultat cu atenţie şi chiar cu plăcere, pentru că ideile, propunerile tale, sunt constructive, productive şi aduc soluţii avantajoase. Joci o carte financiară importantă!

Este o perioadă bună pentru nativii din Peşti. Posibile realizări şi cîştiguri. Nu trebuie să te nemulţumescă că nu ai realizat mai mult – “drumul de o mie de leghe începe cu un pas” spune înţeleptul. Evită să te implici în orice activitate legată de autorităţi. Atenţie la sănătate, la vremea capricioasa şi mai ales fii atenţie cu ce te încalţi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.