Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Sunt eu, subsemnatul, foarte „zen”?

12-09/horoscop_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 1768 Vizualizari

Pe 28 august s-au născut Wolfgang von Goethe, Ingrid Bergman, Charles Boyer, Nicolae Herlea, Rodica Ojog-Braşoveanu, Horia Lovinescu.

Nimic în „kalendar”, iar în calendarul creştin este Sf. Cuv. Moise Etiopeanul (Arapul).

„În părţile Egiptului era un tâlhar vestit, cu numele Moise, de neam etiop şi negru la faţă”. Suficiente daruri ca să fie proclamat sfânt, glumea Catolicosul, Patriarhul Armean, din Isfahan. L-am întâlnit acum exact treizeci de ani.

Am întâlnit, în călătoriile mele, mulţi oameni deosebiţi, multe persoane importante, mulţi decidenţi, multe vedete adevărate.

Vă spun acest lucru pentru că am primit ieri, miercuri, o vizită a unei „vedete” actuale, de pe la noi. Neanunţată, neinvitată! Nu îi pomenesc numele pentru că nu merită! De ce să-i fac reclamă, pentru că asta caută!

M-am trezit cu fătuca asta la modă, la gardul meu, hămăită de căţeluşii mei. Treburile, la ţară, au ritmurile şi ceasurile lor. Şi eu mi-am reglat ceasul, programul zilnic, după ţăranii mei, pardon, fermierii din jur. Aşa că pe la ora unu după prânzişor, mai tot boierul, cât ar fi de mic, doarme un pic!

Exact la acea oră şi-a găsit demimondena să mă viziteze. Probabil că s-a trezit la ora 12 şi ce şi-a zis... Hai la munte!

Pe mine căţeii şi glăsciorul ei strident care striga: „dom’ profesor! dom’ profesor!” m-au trezit cu brutalitate din somnul de siestă. Visam că eram conducătorul adorat al unei lumi perfecte în care rezolvasem toate problemele!

Am invitat-o în curte, pentru că-şi lăsase hărăbaia de maşină, un 4x4 imens, în mijlocul şoselei şi încurca căruţele şi maşinile ţăranilor. Vreo câţiva tineri văzând cine este la gardul meu au holbat ochii ca peştele pe uscat şi au încurcat şi mai rău circulaţia.

Buuun! Iată-mă cu „vedeta” pe terasă la o cafea, o cafea făcută de mine cu meşteşugul învăţat sub podul Cornului de Aur. O cafea turceasă făcută din cafea „Mehmed”, în ibric turcesc de aramă spoită cu cositor englezesc, în tavă de crom-wolfram cu nisip din Sahara, adus special din Algeria.

Acum, trebuie să recunosc că fătuca e frumoasă-foc, îngrijită şi pigulită. Atâta... Da, şi a recunoscut o cafea bine făcută, cu caimac veritabil şi bine temperată.

Apoi a început cu tâmpeniile... Doamne, cred că făcusem tensiunea 20 şi glicemia 400! Că cine, ce, şi cum i-a „ghicit”, că a fost şi la astroloaga X şi la vrăjitoarea Y, că s-a dus şi la Paris şi a cheltuit câteva mii de euro, dar nimeni nu i-a spus ceea ce o interesează!

Că numai eu, amărâtul de subsemnat, pot să-i răspund la întrebările care o frământă atâta!

A urmat o discuţie aberantă în care „vedeta” voia cu tot dinadisul să-i „ghicesc” şi eu îi explicam că nu dau consultaţii, sub nicio formă!

Ca argument suprem mi-a oferit o mie de euro! Se aştepta să încep să astrologesc imediat. M-am uitat lung la ea şi m-am gândit că prostia merită o lecţie, aşa că i-am răspuns: „Domnişoară, problema dumneavoastră este foarte complicată, necesită studii şi observaţii de luni de zile! Fără cincizeci de mii de euro nu mă apuc de treabă!”

„Vedeta” s-a uita la mine cu admiraţie şi a spus: „Dar ce „zen” sunteţi, domnule profesor!” Fătuca a plecat fără să mai aducă vorba de astrologie sau tehnici de divinaţie...

Într-o lume în care tâmpiţii la modă îşi toarnă găleţi cu apă în cap, pentru că aşa este de „bonton”, dar nu dau niciun ban pentru nefericiţii bolnavi de sindromul Lou Gehrig, atitudinea “vedetei” este normală. Normală?

BERBEC Azi eşti admirat (în tăcere) de cei din jur, pentru calităţile tale, cinstea, rapiditatea, tenacitatea. De aceea ţi se solicită mici servicii. Chiar dacă eşti aglomerat, încearcă să ajuţi!

O perioadă de timp bună...hai să zicem că este bună! Doar dimineata devreme îţi dă ceva dureri de cap, la propriu şi la figurat. Dacă reuşeşti să te stăpâneşti şi să eviţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Ziua de 28 august poate aduce unora dintre nativii din Berbec o schimbare în bine: o veste despre un câştig de bani sau, ceva, în gama benefică, legat de serviciu.

TAUR Se ştie că nu-ţi lipseşte curajul! Îţi pare rău, dar nu te poţi abţine... În cel mai bun caz de la dulciuri. Evită excesele de orice natură şi promovează-ţi interesele tale strategice.

Dorinţa de schimbare şi marea plictiseală te face să cheltuieşti prea mult, preafrumoasa doamnă sau bunul meu domn! Incercă să începi de acum să-ţi organizezi viaţa – este o perioadă favorabilă pentru interesele Taurilor. Atenţie la băuturile reci şi la durerile de gât! Nu este foarte bine să pleci în delegaţii sau în călătorii lungi de afaceri.

GEMENI Zi favorabilă implicării tale în rezolvarea unor probleme urgente. Jocul dragostei şi al întâmplării - vorbeşti bine, ai verb - poţi să câştigi! Dacă te afli la locul şi momentul potrivit!

Consolează-te cu gândul că nu eşti singurul care are probleme la serviciu, dar ai şi ocazia să prevalezi. In general, în zodia Feciorei celei directe şi critice, este o perioadă când calităţile personale îţi sunt avantajate. Exista momente cand judeci greşit oamenii, asa incat ar fi mai bine sa reflectezi inainte sa compromiti o prietenie aproape ideala. In scenariile pe care le construiesti lipsesc unele detalii, dar fiind vorba de afaceri şi bani nu trebuie sa uiţi nici un amanunt.

RAC Implică-te personal, dar trebuie să ceri şi ajutor, pentru că soluţiile unei probleme nu intră în competenţele tale. În rest, nu te complica, nu e vorba de cine ştie ce inginerii, e simplu!

Olguta Vasilescu, DEZLANTUITA! Atac fara precedent la Carmen Iohannis! Ce vrea sa faca la referendum

Pagina 1 din 2


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI