Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Spiritul Crăciunului şi şoferii de taxi
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Spiritul Crăciunului şi şoferii de taxi

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Spiritul Crăciunului şi şoferii de taxi

Pe 22 decembrie s-au născut Giacomo Puccini, Maurice Gibb, Robin Gibb, Vanesa Paradis, Dan Petrescu, Cristina Deleanu. În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Petru Movilă, Anastasia, Hrisogen şi Teodota. Este dezlegare la ulei şi vin. Pe 22 decembrie 2015 la ora 06:48:04, este solstiţiul de iarnă. Calculele au fost făcute pe la începutul anilor 90’ de către regretatul meu prieten, Harald Alexandrescu, pe atunci directorul Observatorului Astronomic din Bucureşti. Pe undeva, într-un dosar, am colile de imprimantă cu ace, perforate pe ambele laturi, acum îngălbenite de vreme. Le-am scanat şi am făcut un fişier. Este mai comod! Bun, acelaşi lucru nu o să-l fac niciodată cu cărţile mele. O carte, rămâne o carte, un obiect magic, un "artefact" înzestrat cu "viaţă" proprie!

Soarele trece, în mod convenţional, din zodia Săgetătorului în zodia Capricornului. Ziua de azi se mai numeşte şi Solstiţiul Capricornului. Mai ţineţi minte, din geografie, de tropicul Racului şi de tropicul Capricornului?

Solstiţiul de iarnă era un reper foarte, foarte, important în religia veche naturală paneuropeană, cea care a clădit Stonehenge şi s-a dezvoltat în mitologia greco-romană.

Apoi, mai târziu, în timpul Imperiului Roman, în ziua solstiţiului de iarnă începeau celebrările Sol Invictus, urmate de Saturnalii şi de cele cinci zile de "egalitate", epagomenele. Episcopii creştini au suprapus peste vechile serbări Naşterea Domnului. Se pare că au mutat-o de pe 28 martie sau de pe, atenţie, 11 septembrie.   

Haideţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, puţintică răbdare! Numărul emailurilor primite zilnic au trecut de o sută. Am mai multe de zece mii nedeschise. Vă rog să înţelegeţi că nu pot să fac horoscoape la toată lumea. Mulţumesc pentru laude şi aprecieri, îmi dau puterea să continui, cu toate că este foarte greu! Dar cinstitul horoscop pe anul 2016 va apare doar aici, în EVZ on line, probabil, începând cu prima zi a Anului Nou. Dacă va vrea bunul Dumnezeu!

 

Până atunci, vă rog frumos să nu citiţi prostii, făcute special ca să vă sperie şi să vă îngrijoreze. Aşteptaţi, pentru că răbdarea domniilor voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi va fi răsplătită cu îndestulare. Încă mai calculez, încă mai caut prin volume de istorie şi cronologii şirul evenimentelor care se repetă, încă mai mă sfătuiesc cu unul şi cu altul, astrologi de peste mări şi ţări, care şi ei îmi caută compania şi sfatul. Adaptată pentru meridianul ţării respective, horoscopul pe zodii pentru anul 2016 este opera a peste două duzini de astrologi de prima mărime, magnitudine, se spune în tehnica stelară, de peste tot din lume. Din State, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Franţa, Germania, Rusia, Ucraina, China, India, Japonia, Iran şi cu voia domniilor voastre – şi din România.

 

Ei bine, din o mie de motive, astăzi o să vă povestesc despre şoferii de taxi. Ştiţi vorba: există oameni buni, oameni răi şi şoferi de taxi! Când sunt în Bucureşti folosesc metroul. Când metroul cade de pe harta Bucureştilor şi nu ajunge unde vreau, sunt nevoit să iau taxiul. Nu-mi place, mă aştept la surprize neplăcute întotdeauna, dar altfel nu pot să ajung la destinaţie. Pentru mine tramvaiele şi autobuzele nu există!

 

Bun, şoferii de taxi. Cei din Bucureşti nu sunt mai răi decât algerienii din Paris sau pakistanezii din New York. Cel puţin poţi să te înţelegi, parţial, cu ei. Eu folosesc doar trei firme: „Taxi 2000”, „Meridian” şi „Pelicanul”. Cu „Taxi 2000” am avut un parteneriat pe când eram la „Europa FM”, chiar de la început, mă adusese acolo Petrică Berteanu spre surpriza, sper plăcută, a lui Dănuţ Ghibernea. Aşa că nu a fost greu să aflu că cei de acolo se pregătesc intens pentru Crăciun. De la „Meridian” am aflat că mai mulţi şoferi s-au îmbrăcat în Moş Crăciuni şi că firma pregăteşte filantropii şi alte câteva acţiuni sociale ca şi cei mai oropsiţi de soartă să simtă Spiritul Crăciunului. „Pelicanul” este pe lista mea doar pentru că este ieftin. Am avut mai multe experienţe nefericite cu şoferii de acolo. Unul îmi fuma în nas, cu toate că l-am rugat frumos să aştepte până termin cursa, eu nesuportând fumul. M-am lăsat de fumat demult şi orice fum în nas îl consider o provocare. A trebuit să cobor şi să iau alt taxi. Un alt şofer de la „Pelicanul” cu codul 974 a băgat sub ochii mei un căţel mic-mic, de două kile în portbagaj. Normal că m-am luat de el. Nu a cedat nici sub imperiul testului psihologic al autorităţii competente, când m-am dat doctor veterniar. Bun, faţă de situaţie, de cunoştere a limitelor unui căţel, sunt academician veterinar. Poate odată prietenii o să-i facă o farsă şi o să-l bage şi pe el în portbagaj, ca să vadă cum este. Majoritatea maşinilor au portbagajul ermetic aşa că nefericitul căţeluş s-ar fi sufocat, iar dacă portbagajul nu ar fi fost etanş s-ar fi sufocat de la gazele de eşapament. M-am gândit să scot ”Pelicanul” de pe lista preferinţelor mele. Cu toate că Spiritul Crăciunului îmi spune că sunt întâmplări nefericite şi poate restul de câteva mii de şoferi de acolo, de la „Pelicanul” poate sunt ca Maica Tereza, care va fi sanctificată, spre marea mea mulţumire, anul viitor. În orice caz domnul Cristi de la „Pelicanul”, manager, cu care am luat legătura telefonic mi-a spus că şoferii de acolo se pregătesc şi ei de Crăciun, cu costume de Moş şi multe fapte bune. Lumea este aşa cum o vezi tu, nu este nici bună, nici rea! La fel este situaţia şi cu şoferii de taxi, nu sunt nici răi, nici buni, sunt oameni cu problemele lor, care încearcă să câştige un ban pentru familia lor, sau pentru ei, dacă sunt becheri!

 

O să vă mai spun ceva despre şoferii de taxi. Din toate cele trei firme, pe care le-am menţionat, au fost şoferi care au dus la spitale răniţi de la „Colectiv”. Au făcut-o pentru că trebuia s-o facă, acum nu vor reclamă şi laude. Directorii lor, cu care am vorbit la telefon, spun că a fost un lucru creştinesc, de la sine înţeles! Bravo!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, v-am promis ieri că o să continui cu cadourile potrivite de Crăciun, pe zodii, ultimile şase zodii:

BALANŢĂ  Domiciliul nocturn al lui Venus. Obiecte de artă, icoane, mici bijuterii din aliaj, cu pietrele zodiei. Cosmetice şi parfumuri din gama florală. Flori în ghiveci. Bomboane vieneze, vin roşu, dulce.

 

SCORPION  Seturi de birou, sau de masă, mici obiecte, statuete din aliaje. Obiecte din metal, catarame, accesorii pentru îmbrăcăminte, ceasuri, obiecte de îmbrăcăminte din piele, lenjerie fantezistă. Ciocolată neagră, amăruie, alcooluri tari.

 

SĂGETĂTOR   Seturi sportive, jocuri, darts, cărţi de joc de palmares. Îmbrăcăminte, numai din lână sau bumbac. Mănuşi din lână. Accesorii pentru maşină, sau pentru computer. Bomboane diverse, la cutie, vin roşu, sau alb, semi-dulce.

 

CAPRICORN   Sisteme de siguranţă pentru maşină, sau casă. Brăţări de argint, mici bijuterii cu pietrele zodiei, poate onix sau hematit, în general, de culoare neagră. Felicitare, foarte laudativă. Ciocolată în batoane mari, vin roşu sec.

 

VĂRSĂTOR  Cărţi, reviste, tipărituri. Muzică pe diferite suporturi. Instrumente muzicale. Bijuterii din pietre semipreţioase, gen jad, chinezisme. Îmbrăcăminte din piele. Jocuri de computer, sau farduri sofisticate. Miere de albine, de tei, turtă dulce, vinuri diverse, ţuică.

 

PEŞTI  Icoane, poate chiar nişte reproduceri bune de icoane pe sticlă, muzică – colinde, ciorapi de toate felurile, cizme sau cizmuliţe, orice se încalţă, papuci, călduroşi, din blană, etc. Machete, jucării pentru oameni mari. Ciocolată cu lapte, poate albă, alcooluri tari.  

 

Bun, cadourile de Crăciun sunt foarte uşor, sau greu de ales. De dăruit este uşor, de ales e mai greu. Totuşi cred că vă sunt de folos, dacă aveţi nelămuriri, scrieţi-mi!

 

Mâine vă promit că o să vă povestesc despre tradiţiile familiilor de proprietari de pământuri din Călăraşi şi mic burghezi din Bucureşti, obiceiuri de Crăciun, pe care le-am mai apucat în copilăria mea, astăzi stinse de noaptea comunistă şi de parvenitismul liberschimbist. Supravieţuirea noastră ca naţiune, popor şi stat se poate face numai în condiţiile la revenirea la morala şi etica mic burgheză şi la starea mentală colectivă de la sfârşitul secolului XIX. Asta nu se va face imediat, dar mâine este o altă zi, mereu mâine este o altă zi!  

 

 

BERBEC   Cu Uranus retrograd în zodie, complex aspectat, ai o zi densă, dar şi energia necesară. Eşti gata să-ţi respecţi promisiunile făcute. Casa familiei este bine aspectată. Dar, nu pleca la drum! La serviciu trebuie să te bazezi mai mult pe anturaj, mai ales pe cei mai în vârstă şi bine-intenţionaţi, pe seniori, cei care nu mai au de ce să ia parte la „competiţie”, pentru că ori au o poziţie privilegiată ori… nu le pasă! Evită împrumuturile de bani. Păzeşte-ţi sănătatea de schimbările bruşte de vreme, mai ales în nordul ţării. Poţi face mici modificări, acasă şi la serviciu, scurte călătorii.

 

TAUR   Astăzi păstrează prieteniile strict convenţionale şi nu exagera cu confesiunile. Fii discret! Mercur, planeta negustorilor, îţi este favorabilă, deci poţi face cumpărăturile pentru Crăciun. Profită din plin de valul de energie care te cuprinde şi pregăteşte-te pentru Crăciun şi Anul Nou. După cum vezi, iarna aceasta este cam, dacă nu foarte, capricioasă. Este cald, prea cald! Luna şi Venus, poziţiile lor, dar şi întreaga configuraţie te indreptăţeşte să faci astăzi ceva cheltuieli pentru garderoba personală.

 

GEMENI  Nicio grijă importantă, niciun incident neplăcut. Pune-ţi problemele personale într-o prioritate şi ordine firească şi planifică cu grijă vacanţa de Crăciun. Eşti avantajat în comunicare. Poţi, pentru o scurtă perioadă de timp, să te izolezi de anturaj, de prieteni, şi să consumi deliciile amorului numai cu noua cucerire. Ceilalţi nu o să-ţi simtă lipsa. Dacă nu ai o nouă cucerire, poţi adapta la situaţia ta, vorba bancului cu Radio Erevan.

 

RAC  Dimineaţa, o vorbă, un mesaj pe reţea îţi aduce o veste, ceea ce îţi confirmă intuiţia. Cu mai multe planete în opoziţie ai oarecare greutate în ceea ce faci, deci, concentrează-te mai bine! Fii direct şi precis în exprimare, nu exagera cu expresiile bombastice, deoarece pot fi greşit înţelese. În prima jumătate a zilei, dacă te afli unde activezi de obicei,  aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Călătoriile sunt sub un semn fast – cele care încep astăzi. În general, mici transformări în bine, la serviciu şi acasă.

 

LEU    Nicio planetă în zodie şi niciuna în zodia din opoziţie! Astăzi eşti foarte ocupat. Stelele spun să nu te enervezi şi să faci o listă de priorităţi. Lasă pe mâine ceea ce nu este urgent! Primeşti ajutorul solicitat de la rude şi prieteni. Mai greu, puţin mai greu, este cu autorităţile şi cu terţii. Nimic nu mai este cum a fost. Valorile se schimbă, dar pe tine nu te surprinde prea mult. Noul te fascineză şi în bunătatea şi utopia proprie marilor şi imperialelor feline crezi că poate fi mai bine…

 

FECIOARĂ  Azi, contrar obiceiului, nu trebuie să dai mare importanţă detaliilor. Răspiră profund şi zâmbeşte, pentru că poţi să primeşti o veste bună. În orice caz, nu pleca la drum, mai ales seara! Oricum, oferta este aşa cum este, calitatea este aşa cum este, stelele spun că este greu să găseşti o jumătate pe măsura visurilor.  Încearcă astăzi şi în străinătate, poate rezolvi două probleme dintr-o singură lovitură.  Prietenii te iubesc mai mult, iar duşmanii, cum altfel, te invidiază mai tare pentru hărnicia ta, mai ales dacă din nou o să faci remarcile acelea, foarte adevărate de altfel, în public.

 

BALANŢĂ   Fii cordial, dar prudent în relaţiile cu cei care doresc să-ţi devina prieteni. Conjunctura avertizează de falsitatea uneia dintre cunoştiinţele tale. Dar, domeniul emoţional este avantajat. Este posibilă oricând o schimbare a situaţiei în bine, atât financiare cât şi sentimentale. Trebuie, însă, să eviţi discuţiile aprinse cu colegii, cu asociaţii şi partenerii, sau în familie. În relaţiile amoroase nu te lăsa astăzi condus numai de impulsul de moment, de hormoni, mai foloseşte şi tehnici verificate, zâmbeşte şi reprimă-ţi pornirile pătimaşe.

 

SCORPION   O zi plăcută, bine aspectată sentimental. În mijlocul unui carusel ameţitor, care este viaţa ta cotidiană, astăzi poţi găsi o oază liniştită şi un izvor de relaxare şi stare de bine. Oricum, propria experienţă este mai importantă decât o mie de sfaturi pentru nativii şi mai ales nativele din zodia Scorpionului. Drept urmare când o să se întâmple exact ce-au prezis stimabilii, toţi o să-ţi spună: ai văzut, ţi-am zis eu ! Ia-ţi inima în dinţi şi spune-le-o de la obraz: da, mi-ai zis, dar nu m-ai ajutat deloc! Şi, în plus, propria experienţă face mai mult decât zece sfaturi bune. Pentru că cine s-a fript cu supa, suflă şi în iaurt!

 

SĂGETĂTOR   Aştepţi un călător, sau călătoresti, sau sunt obişnuitele drumuri pentru aprovizionare. Nu este o zi in care să faci schimbari importante, esenţiale. Casa prieteniilor este avantajată. Cu mult calm, cu ceaiuri calde şi mai ales cu ajutor de unde poţi să cerşeşti nişte bani, se rezolvă. Până la urmă descoperi că toată civilizaţia asta nu-i decât un moft ca să te pună la tras jugul. Ai descoperit apa caldă şi mersul pe jos, ca împăratul mitic chinez Huan! Ca recompensă te gândeşti să pleci câteva zile la munte împreună cu ultima cucerire. Care cucerire este doar virtuala, ca mai tot ce se întamplă in jurul tau. Cască ochii bine, că lumea geme de proşti sentimentali! Şi nu este niciun motiv să intri şi tu în clubul lor!

 

CAPRICORN  Soarele, Mercur şi Pluton sunt în zodie. Azi ai posibilitatea să alegi între mai multe variante. Nu te grăbi, ia mai multe date, mai ales dacă este vorba de derularea vacanţei de Crăciun. Cineva din anturaj, semn de foc sau de apă te ajuta cu un scop (sau chiar dezinteresat!) sa rezolvi o problemă care îţi părea „misiune imposibilă şi improbabilă”. Incearcă să reduci cheltuielile – se apropie Crăciunul şi Anul Nou şi nu trebuie să te găsescă nepregătit(ă). Mici probleme de sănătate – probabil dureri de gât. Nu, nu este gripă la modă, este doar neglijenţa ta – că bei rece şi mănânci junk food în oraş! Trebuie să alegi cu grijă modul de rezolvare a micilor problemele cotidiene, atât în familie cât şi cu prietenii.

 

VĂRSĂTOR   Conjunctura arată un prilej bun ca să pui la punct unele probleme legate de casă, cămin, familie, proprietăţi. Sună-ţi prietenii, aşa, să vezi ce mai fac! Poate te învită la masa de Crăciun! Perioada îţi este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii amoroase.  Posibil incident sau accident minor (atentie la bagaje) în timpul unei deplasări sau o veste proastă – pentru Vărsătorii care sunt pe drum. Dacă eşti acasă, acordă mai mult timp familiei,  prietenilor vechi,  te vei simţi foarte bine; nu este o idee rea să faci un tur de telefoane sau internet pe la vechii prieteni de şcoală sau de la serviciu.

 

PEŞTI   Ai noroc la cumpărături inspirate. Treburile casnice, pregătirile neterminate, trebuie listate şi puse în ordinea priorităţilor. Ca să le finalizezi, ai nevoie de organizare şi/sau ajutor. Evită să te enervezi pentru lucruri de nimic. Sigur că este bine să nu te enervezi deloc. Dar poţi ?! Dimineaţa, prima parte a zilei, a perioadei, îţi aduce surprize, dintre care unele chiar plăcute. Poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, poţi pleca în scurte călătorii – mai curând delegaţii. O configuraţie astrală echilibrată  face ca perioda în discuţie să fie şi benefică, totuşi.  Magnetismul personal este în creştere – poţi rezolva relativ uşor problemele sentimentale.