Evenimentul Zilei > Actualitate > Horoscopul lui Dom’ Profesor. „Si Vis Pacem, Para Bellum!”
Horoscopul lui Dom’ Profesor. „Si Vis Pacem, Para Bellum!”

Horoscopul lui Dom’ Profesor. „Si Vis Pacem, Para Bellum!”

Pe 29 iulie s-au născut Benito Mussolini, Dag Hammarskjold, Nicolae Steinhardt, Dan Damian, Victor Ion Popa, Carmen Stănescu, Mircea Lucescu, Anca Sigartău.

"Evenimentul Zilei" din 29 iulie 2012 a fost plebiscitul, sau referendumul pentru depunerea mandatului Preşedintelui României, depinde la ce televiziune te uitai. Iată, au trecut doi ani, deja…

Scriam atunci, tot în aceiaşi rubrică pentru care mulţumesc din nou Evenimentului Zilei, pentru că mă lasă în sosul meu, adică să scriu ce vor „muşchii mei” : "Analiza studiului astrologic de caz arată că în ziua de 29 iulie domnul Traian Băsescu este avantajat de stele… în mod normal aş paria că Preşedintele se întoarce la Cotroceni, dar dacă lucrurile nu vor sta aşa, de vină este numai gura lui mare."

Dacă "lovitura de stat" ar fi fost organizată în mai, sau odată cu alegerile locale, astăzi am fi avut alt Preşedinte. Am precizat acest lucru la 28 decembrie 2011, prin lucrarea mea "2012, Sfârşitul Lumii, sau sfârşitul crizei?!!" un DVD multimedia apărut odată cu "Academia Caţavencu", un cadou de Anul Nou! Nu ştiu ce s-a întâmplat cu tirajul, dacă mă credeţi… nu mai am niciun exemplar! În orice caz comu… pardon, baschetbaliştii nu au cumpărat săptămânalul!

În marea politică trebuie să iei în considerare toţi factorii, oricum, cât mai mulţi, chiar buletinul meteo şi conjunctura astrologică!

Conjunctura din mai-iunie îi era defavorabilă, iar cea din iulie 2012 foarte favorabilă Preşedintelui.

Dar asta ştia şi domnia sa, pentru că navigaţia după stele este una dintre abilităţile căpitanului de cursă lungă! Şi apoi, prima dată este mai greu, după aia nu se mai simte!

Istoria o să stabilească faptul că dacă în ultimii şapte-opt ani de zile am dus-o tot mai rău, noi ăştia, oamenii de rând, ei bine, acest fapt se datoreşte condiţiilor crizei externe, sau foarte proastei conduceri politice, a faptului că toată clasa noastră politică se gândeşte doar cum să facă bani, cum să se îmbogăţească. Mârâindu-se unii pe alţii ca maidanezii lui Oprescu şi lăsând treburile statului şi ale ţării la voia întâmplării.

Am eu o bănuială… dar în astrologie se lucrează cu date exacte, nu se face literatură!

Parafrazând blestemul acela chinezesc: "am trăit vremuri istorice şi am avut o viaţă interesantă!"

Astăzi pomenim încă un tip tare de tot din marea politică: Dag Hammarskjold. Cel despre care John F. Kennedy a spus că realizează că în comparaţie cu Dag, el este un om mic şi că Hammarskjold  este cel mai mare om de stat al secolului XX.

Un tip dur ca diamantul, cu o uitătură care spunea: „Băi lăcustă, dacă nu faci ce trebuie şi este corect, îţi scot rinichii pe nas!” Tehnocrat, bancher şi cu pregătire tehnică militară, suedezul Dag a fost numit al doilea Sercetar General al ONU, post pe care l-a ocupat din aprilie 1953 până în septembrie 1961. În timpul lui, ONU era o putere mondială, acel Guvern Mondial dotat cu o armată teribilă aeropurtată, de care se pomeneşte în teoria conspiraţiei.

În una dintre cele mai furtunoase perioade ale istoriei, Dag a construit o armată a „căştilor albastre” bazată pe contingente scandinave, daneze şi cu foşti ofiţeri şi combatanţi din „Legiunea Străină”. Dotaţi cu arme americane de ultimă generaţie. Atât Vestul cât şi Estul erau la fel de mulţumiţi sau nemulţumiţi de prestaţia suedezului dar îl respectau suficient de mult ca să-l susţină, până la urmă. Mai puţin mulţumiţi erau dictatorii locali. Unul dintre ei, congolezul Moise Ciombe, „ăla de dădea cu bombe”, aflând că Hammarskjold vine în Congo ca să-şi ţină cuvântul cu scosul rinichilor, a angajat un mercenar cu un avion de vânătoare Mustang, pentru suma de zece mii de dolari.

Avionul Douglas DC-6 cu indicativul SE-BDY a fost interceptat la ora locală 12:59 în data de 18 septembrie 1961, de către mercenar, deasupra Rhodesiei, lângă Ndola şi doborât cu o rachetă neexplozivă aer-aer. Arma curată pentru un asasinat „fără urme”! Dag Hammarskjold şi ceilalţi cincisprezece ofiţeri şi înalţi funcţionari ONU au încetat din viaţă, au fost, deci, asasinaţi. Mărturia sergentului Harold Julien, singurul care a supravieţuit căderii avionului, dar a murit trei zile mai târziu, în spital, a fost desecretizată după cincizeci de ani de la eveniment şi este edificatoare. Dag Hammarskjold a fost asasinat!

Postum, Dag Hammarskjold a fost acoperit de onoruri şi recompense printre care s-a numărat şi un Premiu Nobel.

De atunci, după Dag Hammarskjold, ONU a început să decadă. Şi a ajuns la umbra caraghioasă din ziua de astăzi!

Dag Hammarskjold avea o vorbă: „Si Vis Pacem, Para Bellum!”. Ceea ce ar trebui să facem şi noi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, istoria nu aşteaptă pe cei slabi la învăţătură să repete lecţiile în ultimul moment!

Iar alianţele şi tratatele nu valorează nici cât hârtia pe care au fost scrise! Nimeni, niciun străin nu o să moară pentru România!

Istoria se repetă… de ce oare?

Dacă aveţi vreo explicaţie, o puteţi spune la [email protected]! Chiar sunt curios…

BERBEC   Azi poţi să-ţi lărgeşti sfera cunoştiinţelor. Fie că e vorba de relaţii sociale, sau de utilizarea unor tehnologii în comunicaţii. Nu te grăbi să iei atitudine în problemele sentimentale!

Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Pentru unii dintre Berbeci este o zi benefică înţelegerilor de tot felul, semnării hârtiilor, contractelor, finalizarii situaţiilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă.

TAUR   Nicio planetă în zodie, dar ţi se opun, din Scorpion, Marte şi Saturn! Încercă să eviţi discuţiile care pot degenera. Este prea cald şi, decât să vă certaţi, mai bine staţi la umbră…

Eşti mereu surprins(ă) de cât de rapid poate să treacă timpul! Ceea ce cumperi astăzi, fără să fie prea scump, îţi va fi util şi de folos! În activitatea proprie întâlneşti oarecare opoziţie, ca o pernă moale, care încearcă să-ţi frâneze acţiunile. 

GEMENI   Eşti căutat, lăudat, invitat la masă! Natura ta, comodă şi curioasă, concomitent, apreciază climatul acesta boieresc, civilizat. Reflectezi că dacă ţi se întâmplă, înseamnă că ţi se cuvine!

Nu trebuie sa faci din problemele altora cruciade proprii, dar nici să ignori pe aproapele tau din anturaj, din familie, care are cu adevărat nevoie de ajutor. Nu te enerva, nu reacţiona disproporţional ci încercă să-ţi păstrezi calmul şi să lămureşti pe cei în chestiune de cum stă treaba.

RAC   Te sprijini pe convingerile tale solide şi pe o reputaţie bună. Azi reuşeşti să prevalezi prin modul pacifist prin care te ilustrezi. Lumea s-a cam săturat de situaţii tensionate, negative!

Aspecte favorabile par că te avantajează mai ales în planul mental, al proiectelor, şi prin urmare logică, probabil, pe plan social. Ziua nu este cea mai bună din tot anul, dar de departe nici cea mai proastă, asa încat o să te strecori prin căldura aceasta bine descrisă de Dante spre seară care trebuie neapărat să-ţi îmbunătăţească bilanţul zilnic.

LEU   Contrar a ceea ce crezi, nu se întâmplă nimic! Este prea cald şi prea vacanţă ca să se petreacă ceva important. Te bucuri de o "pace în marş"! Dar, atenţie: „si vis pacem, para bellum”!

Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare. Sfatul meu este să fii mai atent decât de obicei la tot ceea ce înseamnă parteneriat, fie că este vorba de afaceri, fie de dragoste, sau de amândouă.

FECIOARĂ  Luna din zodie indică că astăzi eşti conştient că-ţi lipseşte autoritatea şi duritatea. Te descurci onorabil jucând cartea politeţii şi a dialogului civilizat. Sigur, dacă ai cu cine!

O informaţie te luminează la propriu şi la figurat.  Un film bun, o discuţie cu prietenii la un suc, o cină plăcută cu toată familia – ceva de genul acesta care să-ţi mulţumească inima şi să justifice, totuşi, aspectele favorabile astrologice.

BALANŢĂ   Eşti nervos, obosit şi agitat… poate din cauza căldurii! Stelele spun că nu ai niciun motiv, profesional sau sentimental, de îngrijorare. Lucrurile sunt la fel ca ieri, nu sunt mai rele!

Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii sau avantaje iluzorii. Adevărul este că nu te se poţi schimba deloc, dar dacă ai abilitatea necesară poţi să imiţi dinamica semnelor de foc, să joaci pentru scurt timp un rol!

SCORPION   Ziua este bună! Ai un comportament mult mai pe placul anturajului de vacanţă, sau al colegilor de birou. Adică reuşeşti să te încadrezi în ipocrizia relaţiilor sociale. Stai la umbră!

„Disimularea inteligentă” a fost întotdeauna cheia succesului, în afaceri, dragoste sau război. Nu este vorba de falsitate sau ipocrizie. Aşa se face… Totuşi, nu este o zi critică, ceea ce te fereşte parţial de extreme, de neplăceri. Stăpâneşte-ţi pornirile extravagante sau excesiv de vanitoase. Nu cheltui sub impulsul momentului!

SĂGETĂTOR   Evită, astăzi, să mănânci o cantitate enormă de ciocolată (îngheţată) sub pretextul că e plină de magneziu şi de serotonină şi endorfină, substanţele fericirii! Iubirea este mult mai dulce!

Configuraţia stelelor arată o perioada excelentă, mai ales in ceea ce priveşte profesia  şi ascensiunea socială. Cu mai multă obiectivitate, profesionalism şi echilibru interior vei gasi calea. Pe de alta parte nu lua în serios toate bârfele şi intrigile făcute parcă de cei din jur, de plictiseală sau din… bunătate!

CAPRICORN   După o dimineaţă densă e bine să eviţi izbucnirile emoţionale şi să te relaxezi. Nu este indicată schimbarea la care te gândeşti! Ţine-te de ce ai făcut până acum, spune Pluton din zodie!

Întâlnirile sau activităţile sociale de dimineaţă îţi aduc un oarecare confort şi îţi motivează acţiunile ulterioare. Aspecte minore benefice te avantajeaza esenţial în lămurirea, în clarificarea, unei situaţii familiale, cu anturajul, în cursul unei convorbiri la mobil.

VĂRSĂTOR   Şi astăzi eşti la fel de insistent ca să-ţi impui propriul sistem, fie în vacanţă, fie la serviciu. Ai idei şi teorii valabile, dar nimeni nu te ascultă… Ai răbdare, vine şi rândul tău!

Este bine să începi proiecte noi, să discuţi şi să motivezi oamenii. Poţi să te implici mai mult în viaţa celor mici, fie că este vorba de copii, fie de animăluţe. Aşa o să petreci momente plăcute care îţi umplu inima de veselie şi bunăvoinţă.

PEŞTI    Domeniul sentimental devine din ce în ce mai important pentru tine, cum vara devine mai călduroasă. Având sângele rece, probabil că văpaia toridă îţi înfierbântă sângele! Glumeam, dar… glumeam serios!

De asemenea o zi favorabilă micilor deplasări. Atenţie la vremea neplăcut de caldă, projează-te în mod corespunzător! Poţi să te duci la cumpărături, sigur, este o activitate plăcută, dar programează exact ceea ce vrei să achiziţionezi, nu pierde timpul şi banii!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News