Nimic în "kalendar", iar în calendarul creştin Sfinţii: Porfirie, Fotini şi Teodor.

Dacă, Doamne fereşte, repet Doamne fereşte, mâine s-ar declanşa războiul cu Rusia, război convenţional, clasic, până de Paştele catolic ruşii ar ocupa Bucureştii, iar până de Paştele ortodox, toată ţara.

Capacitatea noastră de apărare este la circa 11% din ceea ce era în anul 1970 înainte de marile epurări ceuşiste din armată şi reducerea masivă a efectivelor. "Strategia naţională de apărare" se bazează astăzi pe acorduri şi tratate, deja depăşite politic şi fără relevanţă. NATO este un amalgam de ierarhii vanitoase, cu o tehnică militară atât de diversă încât blocul militar este bănuit a fi aproape nefuncţional.

Singura armată capabilă să-i învingă pe ruşi este armata americană care este bine pregătită, are efectivele necesare şi o standardizare a armelor eficientă. Unica noastră speranţă în faţa războiului este parteneriatul strategic cu Statele. Restul, NATO, UE, uitaţi… nu valorează nici cât hârtia pe care au fost scrise tratatele respective. Rămâne de văzut care este interesul strategic şi politic al americanilor. Dacă nu cumva am intrat din nou pe un şerveţel de hârtie!

Am înţeles frica domniilor voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi faţă de isteria aceasta a pregătirilor de război. Cred, sper din toată fiinţa, mă rog Domnului, fac vrăji, să fie un conflict îngheţat, un nou război rece.

Acum trei ani am scris un articol care se numea "Zorile războiului", am văzut încă de atunci, am întrezărit incendiul mortal care se apropia.

Mă întrebaţi ce-i de făcut. Aplicarea politicilor de război! Şi nu este vorba de importanta carte a lui Robert Kaplan ci ceea ce m-a învăţat viaţa, ce am văzut şi am auzit. Am trăit în război, în Asia, în războiul irano-irakian. De ambele părţi. În Bagdad m-au bombardat F-3 iraniene de nu mai aveam aer, iar la Teheran mă ascundeam de rachetele balistice Scout-B sau Silk Worm trase de pe teritoriul irakian. Sau mă bombardau Mirage-2000, aflate la zece mii de metri. Nu o să uit niciodată urletul lugubru al alarmei aeriene. Sper să nu-l auziţi niciodată, dragi lupi, padawani şi hobbiţi!

Există o filosofie civilă a războiului. Evitarea zonei de conflict, chiar părăsirea ţării. În orice război sunt milioane, zeci de milioane de refugiaţi. Găsirea de diferite metode, pentru tineri, ca să nu devină carne de tun, părăsirea ţării fiind varianta cea mai indicată. Cine vrea să moară, să fie soldat, este treaba lui, dar nu poţi obliga pe cineva să moară pentru nişte puşcăriabili. Patria nu mai există, au vândut-o deja!

Pentru cei rămaşi în ţară, transformarea fiecărui strat din grădină în ogor. Se înlocuiesc trandafirii cu cartofii! Părăsirea oraşelor mari, pentru cei care pot, pentru zone cât mai depărtate, mai puţin populate. Săparea de puţuri de apă pentru a avea o sursă de apă proprie, permanentă şi de calitate. Organizarea de stocuri de alimente cu termen de valabilitate foarte lung, gen raţii militare ale armatei de pe Rin. Sunt multe reţete culinare de război, de lipsuri şi foamete. Sper să nu avem nevoie de ele niciodată. Găsirea de posibilităţi de comunicare, prin dispozitive individuale, gen talkie-walkie, într-un eventual război, de la început, prima dată, o să fie distruse telefonia mobilă şi internetul. Bărbaţii trebuie să se recicleze din corporatişti în vânători. Recoman arcul cu săgeţi şi, mai ales, arbaleta care sunt silenţioase şi nu atrag, nu produc probleme cu ipoteticele trupe de ocupaţie în mişcare.

Sunt multe sfaturi, dar sper din tot sufletul să nu fiu nevoit să continui. Nu vreau să continui, vreau să uit coşmarul acesta cu războiul. Da, dar fiarele războiului au început să urle!

Războiul este un cutremur catastrofal care ţine câţiva ani!   

BERBEC   O zi obişnuită şi dacă nu ar fi vremea cenuşie, te-ai simţi chiar bine. Eşti receptiv la micile dovezi de tandreţe, iubire, pe care ţi le oferă cei dragi. Nu da, sau nu lua, bani cu împrumut!
Berbecul cel incăpăţânat este astăzi plin de energie. Cu Marte care pompează energie şi te face nerăbdător, ai toate şansele sa nu te faci înţeles, asta spus diplomatic. Asta inseamna la Berbeci că nu prea suportă autoritatea, şefii de orice fel ar fi, partenerul de viaţă mai în vârstă, părinţii. Astăzi nu lua nici o decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte, greşeşte!

TAUR   Zi de cumpărături, decretează stelele! Orice obiect cumpărat astăzi, fie ca este vorba de un autoturism, sau de o pereche de ciorapi, te va bucura mult, mai ales sub raportul calitate-preţ.
Este o perioadă favorabilă celor care caută să se afirme sau doresc o situaţie profesională mai bună. Această zi te face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Poţi să primesti un cadou neaşteptat sau o întâlnire neanunţată cu o personă dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.

GEMENI   Îţi place să fii lăudat şi să te afli în centrul atenţiei. Azi ai un prilej să atragi interesul şi preţuirea celor din jur. Mici scene de menaj, în familie sau în duo, dar mai mult comice!
Ziua de astăzi îţi este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Trebuie să eviti discuţiile în contradictoriu cu persoanele din anturajul tău apropiat.  Nu da din mână vrabia pentru cioara de pe gard. Trebuie să ai mai multă încredere în propriile forţe şi să încetezi să căutaţi un scop filosofic. Oricum, ori nu există, ori nu serveşte la nimic!

RAC   Astăzi fă-ţi o imagine publică, pune-ţi o mască, care să corespundă preferinţelor celor din jurul tău. Ceea ce este important pentru tine este să placi celor din jur, să menţii armonia!
Spiritul armonios, uneori de întreprinzător care te caracterizează te face să iei o decizie care va fi mult discutată în familie şi de prieteni. Pentru un procent din Raci o realizare notabilă în a doua jumătate a zilei. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, căută să te şi distrezi să te relaxezi. Atenţie la regimul alimentar şi la viroze. Se profilează, sunt veşti despre, o realizare care te poate bucura în mod deosebit.
 
LEU   Îţi multiplici eforturile ca să găseşti o soluţie, să ai mai mulţi bani. Ai de făcut o alegere. Ar trebui să fie înţeleaptă. Oricum şi orice ai face, dacă ai noroc, viaţa nu te refuză!
Sănătatea nu iti este afectată, dar este bine să fii prudent la ceea ce mananci în oraş. Mici plictiseli alungate cu o carte, da, cu o carte!  Evită televizorul şi ştirile catastrofice, care nu te interesează, de fapt.  Nu accepta discuţii cu necunoscuţii, mai ales dacă sunt evident membrii unei secte.  Atenţie la alergii! Se poate să primiţi scurte vesti neaşteptate de la membrii familiei şi/sau de la prieteni.

FECIOARĂ   Crezi că te poţi face util, că ajutorul tău este necesar celor din jurul tău, celor dragi, în special. Foarte bine, este un demers bun pentru sufletul tău, pentru că bine faci, bine găseşti!
O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Sănătatea este la cote modeste, totuşi nu trebuie să te alarmezi.  Spaţiile largi te aşteaptă: în natură şi în viaţa proprie. Trebuie să ai mai multă încredere în fortele proprii şi să nu ceri ajutor decât când este absolut necesar. Aşa o sa eviţi refuzurile şi decepţiile.

BALANŢĂ   Ziua de azi seamănă cu cea de ieri şi are un aer ciudat de "déjà vu"! Eşti prea obosit, ai ajuns la urzeală, senzorii tăi nu mai recepţionează diferenţele fine. Lasă cafeaua şi odihneşte-te!
Relaxeaza-te şi încerca să nu mai porti de grijă altora, mai ales că, până la urmă, nu stă în puterea ta să le rezolvi problemele. O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor. O veste bună sau cel puţin aşa pare. Activităţile legate de speculaţiile financiare sau comertul cu amanuntul nu sunt avantajate.

SCORPION   O zi dinamică, în care încerci să controlezi timpul, să prevezi şi să planifici. Aşa lucrurile şi evenimentele nu te mai surprind, îţi păstrezi calmul şi seninătatea, cheile sănătăţii!
Cu patronul tău Marte cel tare mişcându-se convenţional prin zodia Berbecului ai noroc în afacerile cu bani puţini şi muncă multă, sau cu banii altora, sau într-un domeniu în care afacerile cu mărfuri de volum mic ocupă un loc important.

SĂGETĂTOR  Începi să înţelegi că adaptarea rapidă la realitate, la situaţiile în permanentă schimbare, te poate sluji foarte mult în scopurile tale. Dar, nu amesteca plăcutul cu utilul, ai răbdare!
Fanteziile tale se pot realiza, în sfârşit. Nimic din ce a fost nu mai este! Dar amintirea lucrurilor bine făcute şi a trăirilor puternice nu te părăseşte. Pentru tine familia este patria cea mică, iar patria este familia cea mare. Este vremea descoperirilor de parade de modă şi de ţinute deosebite. Asta ca să echilibrezi cu vreme tristă de afară!

CAPRICORN  Fă în aşa fel ca să nu te laşi invadat de grijile şi neliniştile celor din jur. Astăzi eşti mai empatic şi, deci, mai vulnerabil. Nu spune nici da, nici nu, amână tot ce poţi şi zâmbeşte!
Energia suplimentară furnizată de Cosmos te face să te risipeşti mai ales in activităţi nesemnificative şi distracţii. Seducţia ta începe să convingă, dar produce şi facturi telefonice astronomice. Pentru că, până la urmă, este aşa de bine să mai stai la o bârfă la mobil…   

VĂRSĂTOR  Trebuie să rămâi pe fluxul principal, să adopţi auritul drum de mijloc. E cea mai bună metodă ca să depistezi şi să profiţi de oportunităţi. Azi dechide bine ochii, ai un prilej de afirmare!
Nu încerca să suceşti ceva capete, la propriu sau la figurat, când Mercur este în Vărsător, zodia ta, pentru că o să provoci doar scandaluri, decepţii şi gafe. Bârfe şi intrigi cât cuprinde mai ales pe seară, la un ceai cu rom. Nu te băga prea mult în viaţa altora, şi nu comenta, nu exagera inutil. Totusi, o veste buna, chiar foarte buna!

PEŞTI   Curiozitatea ta înăscută pare că este satisfăcută. Afli nişte amănunte picante despre un coleg, prieten, poate cineva din jurul tău, sau de la serviciu. Nu duce vorba, păstrează pentru tine!
Eşti într-o perioadă… bună. Poate că este ziua ta de naştere. Poate nu ai performanţe de excepţie la serviciu, la muncă sau la şcoala dar… te simţi asa de bine! Dacă nu curge, pică, cu ceva tot o să te alegi astăzi. Spiritul tău ludic se manifestă şi prin implicarea ta într-o mulţime de pregătiri vesele, poate pentru ziua ta de naştere