Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Numele Berbecilor
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Numele Berbecilor

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Numele Berbecilor

Pe 21 martie s-au născut Johan Sebastian Bach, Modest Mussorski, Benito Pablo Juarez, Ayrton Senna, Timothy Dalton, John Rockefeller, Ştefan Ciubotăraşu, Valentin Gheorghiu, Călin Gruia. În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii Iacob Mărturisitorul, Toma Ierarhul, Serapion. Nimic în ”Kalendar”.

 

„Evenimentul Zilei” din 21 martie 1989 – Primul Ministru al Australiei, Bob Hawke, plânge în direct la o emisiune de televiziune, mulţumindu-i soţiei sale care l-a iertat pentru un adulter. Se pare că a fost prima dată când un politician important a plâns în direct, dar a avut un enorm succes şi un rating uriaş. În câteva zile intenția de vot în favoarea politicianului a crescut cu 15 procente. Auziţi, 15 procente! De atunci procedeul s-a răspândit. Se pare că orice politician de vârf trebuie să plângă în direct la televizor, măcar o dată! Pentru procente…

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, am primit multe întrebări privitoare la una și la altă, referitoare la pasiunea mea, aşa că revenim la astrologia noastră cea de toate zilele.

Astrologia este holistică. Cuprinde toate domeniile vieţii. Orice fiinţă, concept, lucru are o imagine astrologică. Animalele, de exemplu: pisica este din zodia Leului, iar ţările sunt fiecare sub o zodie. În general, ziua sărbătorii naţionale, dă zodia sub care se află ziua respectivă. Sunt şi excepţii, de exemplu Statele Unite care au ziua naţională pe 4 iulie, în zodia Racului, sunt totuşi considerate a fi în zodia Gemenilor, zodie care caracterizează mai bine spiritul american.

Corpul uman, diferitele părţi, sunt „guvernate” de câte o zodie: capul de Berbec, gâtul de Taur, pieptul, plămânii şi antebraţele de Gemeni şi aşa mai departe. Până în secolul XVI diploma de doctor în medicină nu se putea lua dacă nu se trecea examenul de astrologie medicală, care examen nu era uşor!

Aceste atribute zodiacle permit folosirea astrologiei în medicină, „prezicerea” unor evenimente, cunoşterea probabilă a vieţii şi calităţilor unui nativ, compatibilităţile dintre diferite persoane, regiuni geografice, noţiuni, de fapt orice ne putem închipui, poate fi judecat şi prognozat sub unghiul de vedere al astrologiei.

Da, și numele, prenumele persoanelor au compatibilități zodiacale, pot fi de natura câte unei zodii. Începusem acum câțiva ani să vă listez numele care se potrivesc cu anumite zodii. Parcă pentru Rac și Leu. Urmare cererilor unor mămici și bunicuțe care doreau să știe mai multe. Acum, că am intrat în zodia Berbecului, nu o să vă dau zodia, cum am făcut la Vărsător și Pești, poate, mai târziu. Să începem cu numele. Numele Berbecilor, astăzi zece nume de fete, mai deosebite:

APOLONIA  –  Am avut o mătușă cu numele acesta rar, dar atât de frumos. Sigur, derivă din Apollon, zeul grec al luminii și artelor, zeu profetic și tămăiuditor, patronul oracolelor și ocrotitorul orașelor, mai târziu divinitate solară. Apollon este legat de două zodii: de Berbec și de Săgetător.

APRIL – Numele lunii în care se scurge două treimi din timpul zodiei Berbecului. Uneori, folosit în USA în a doua jumătate a secolului XX. Am întâlnit numele și în România.

BERENICE –  ”aducătoare de victorie” – grecii au adoptat numele acesta macedonean, care evident, nu poate fi decât al unei dinamice Berbecuțe. După Reformă, a fost destul de răspândit în Marea Britanie, deoarece este un nume biblic. Apoi, s-a răspândit în toată lumea. Eu l-am întâlnit în ”cizmă”, în Italia, dar și în Prahova submontană.

CAMILA – nu am întâlnit acest nume în România, dar este popular în Marea Britani și țările vorbitoare de engleză. Culmea este că provine dintr-un poem al lui Virgilius. Camila, sau Camilla, Regina Volscilor a fost ucisă în bătălia contra lui Eneas. O regină războinică poate fi numai o Berbeacă, cum, de exemplu, a fost și regina Boudica, născută pe 11 aprilie.

ELENA – un nume popular și foarte frumos. S-ar părea că înseamnă ”cea strălucitoare”. Cu toate derivatele, Ela, Lena etc. O Elenă a declanșat marele război, unii istorici spun că a fost primul război mondial, dintre greci și troieni. O altă Elenă, mama lui Constantin cel Mare a dat dovadă de dârzenie și energie, calități ale zodiei Berbecului în promovarea creștinismului și nu a ezitat să organizeze expediții, adevărate operațiuni militare, pentru descoperirea dovezilor istorice, arheologice, ale existenței Lui Iisus. Fără îndoială, un nume pentru fetele născute în zodia Berbecului.

GEORGIANA – derivă din George, natural, care derivă din Gheorghe, nume grec. În State este utilizat mai ales sub forma Georgia. Sf.Gheorghe este un Sfânt războinic, iar Aries-Berbecul este cea mai bună zodie pentru el!

HILDA – din celtă, ”hild” însemnă bătălie, război, conflict. Folosit în secolul VII în Scoția, s-a răspândit rapid în lume, fiind un nume scurt, melodios, un nume de putere.  

MATILDA – din germana veche, înseamnă ”putere” sau ”război”. Una dintre surorile lui dom Pascale, bunicul meu, se numea Matilda. La începutul celui de al Doilea Război Mondial britanicii aveau un tanc foarte bun pe care l-au botezat Matilda.

MAYA – în anumite culturi este zeița primăverii. Dar numele este mult mai complex, dacă doriți să botezați o fetiță cu acest nume, trebuie să vorbim mai mult.

NICOLA – derivă din Nicolae. Nicoleta. Se spune că Sf.Nicolae i-a dat o palmă, alții istorici spun că l-a luat la bătaie pe Arie, la Niceea, în 325. Comportament, evident, de Berbec!

UNA – un vechi nume celtic. Se pare că înseamnă ”cea dintâi”. Întâietatea este o caracteristică berbecească. În ultimul timp am întâlnit acest nume de două ori, în corespondența mea, în România. Un nume vechi, frumos, cu rezonanță.

O să avem timp să discutăm despre numele băieților mâine, pentru că, nu-i așa, mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Se pare că eşti prea repezit şi încăpăţânat. Cel puţin în opinia celor din jur, a colegilor de serviciu. Nu te lăsa distras de la treburile și scopurile tale, continuă cu zâmbetul pe buze. În ziua de 21 martie a anului 2016 de la naşterea Hristosului şi 7524 de la Facerea Lumii, deie Domnul să nu fie ultimul, cei născuţi începând cu echinocţiul de primăvară, adică din nou, zodia Berbecului, sunt tare înclinaţi să se implice in mici bârfe delicioase sau în intrigi de harem. Să auzim de bine!

TAUR   Astăzi, dacă depinde de tine, amână tot ceea ce este important şi mai ales ce este în legătură cu planurile tale de viitor. Dar, ai un mare potențial, poți fi mult mai dedicat muncii tale. Trebuie să continui cu datele pe care le ai, pentru că situaţia în cauză nu a fost sub controlul tău. Doreşti o schimbare, ceva nou, orice, numai să nu mai auzi şi să simţi aceleaşi lucruri, majoritatea plictisitoare şi neinteresante. Mai rabdă puțin!

GEMENI   Ai oarecare nesiguranţă, azi, în abordarea relațiilor sociale. Trebuie să treci repede peste starea aceasta, dar este de înţeles, vremurile sunt aspre şi nu prea ştii cine e prieten, sau nu! Schimbările bruşte şi perioadele de incertitudine şi anxietate, adica crizele, îţi sunt favorabile pentru că te motivează şi îţi permite să-ţi pui la bătaie capacităţile tale de sprinter intelectual. Pe perioade scurte de timp nimeni nu-ţi poate face faţă! Nu amâna, nu prelungi nejustificat – atunci pierzi! Evită neînţelegerile cu anturajul prin cererea insistentă de explicaţii şi precizări.

RAC  Luna în creştere te avantajează în domeniul sentimental, personal, dar nu este de niciun folos în relaţiile cu autorităţile publice. Nimic nu te poate ajuta în faţa sfinxului de la ghişeu! O hotărâre de mai demult nu se dovedeşte cea mai potrivită şi încerci să găseşti acum soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată – după cum arată Saturn şi Uranus – în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară. Pe de altă parte ceva întârzie în continuare, planetele colective fac ca întârzierile să se acumuleze şi să provoace chiar pierderi. Nu neglija sursele alternative de venituri!

LEU   Astăzi eşti mai optimist şi motivat, pari a fi într-o formă bună. Dar, atenţie, să nu-ţi depăşeşti limitele, să nu oboseşti nejustificat până la sfârşitul zilei. Fii cumpătat cu forţele proprii! Luna, aproape plină declanşează mici crize şi schimbări de situaţie. Saturn, cam afectat, te sprijină cât se poate, dar anunţă şi el o perioadă de schimbări. Din nou ţi se cere ajutorul. O împăcare stă sub semnul întrebării. Toată perioada se află sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică decât o manevră startegică, cu rezultate pe termen lung.

FECIOARĂ  Poţi apăsa pe acceleratorul vieţii! Conjunctura favorabilă te ajută să rezolvi rapid şi bine mai multe situaţii. Astăzi ai energie şi noroc, profită şi promovează-ţi strategia, interesele. Relaţiile sociale sunt bine aspectate, la fel şi călătoriile. Apare o nouă cunoştiinţă, o nouă relaţie socială, sau de afaceri.  În perioada menţionată veniturile provenite din afaceri sunt mediu aspectate, aşa încît este bine să te limitezi la activităţile de rutină şi la prospectări. O problemă în familie, repede rezolvată. Jupiter spune că este cazul să te pregăteşti pentru o vizită, pe seară.

BALANŢĂ   Târăşti după tine proiecte eșuate, iubiri pierdute şi amintiri nefaste. Azi trebuie să faci puţină curăţenie de primăvară în gândurile și sufletul tău. Timpul nu aşteaptă să uiţi şi să ierţi! Lucrurile îţi par mai serioase decât de obicei şi ai un dar special să punctezi exact ceea ce trebuie şi când trebuie şi să asculţi cu atenţie. Pe de altă parte Saturn arată că s-a strâns o componentă de oboseală cronică şi de stres şi enervare – energie negativă. Odihneşte-te şi relaxează-te. Fii sincer cu tine, gaseste-ti motivele de enervare si vezi daca poti sa le rezolvi singur. Daca nu, suna un prieten, sau – uită!

SCORPION  Domeniul caracterului, casa I, dar şi casa sentimentelor sunt afectate. Astăzi pot apare anumite atitudini noi ale tale, schimbări în registrul sentimentelor şi ale preferinţelor sociale. Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui nou atac, înaintea unei noi ofensive sau al unui nou proiect, forţele trebuie să se regrupeze. Regruparea, reformularea unor direcţii, strategii sau concepte este benefică şi necesară. Trebuie să foloseşti noi oameni, noi modalitaţi.

SĂGETĂTOR  Ori problema cu care te confrunţi astăzi e foarte complexă, sau, din cauza asteniei de primăvară, nu te poţi concentra. Şi într-un caz şi în celălat nu aştepta să intri în criză de timp! O distribuţie inegală a stelelor fixe te dezavantajează şi, conform teoriei haosului, poate genera pe termen lung tendinţe complexe, greu de urmărit, greu de gestionat.  Sufletul tău bun şi generos poate suferi o decepţie. Dar, aspectele lui Venus şi al lui Marte, foarte bune, arată o situaţie de amor – către nuntă sau botez – în anturajul tau apropiat, în familie. Situaţie care se pare că este producătoare de cheltuieli din partea ta.

CAPRICORN   Conjunctura arata că poţi coopera bine cu semnele de aer şi foc, un Leu te poate ajuta mult într-un domeniu sensibil al activităţii tale. Dimineața evită Racii, Scorpionii şi Peştii! Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ. Îţi trebuie un film sau o carte buna! Ai nevoie de efectul liniştitor al lucrurilor de calitate facute aşa cum trebuie! Dacă te hotărăşti să mergi la sală, sau la bazin, cea mai buna perioadă este foarte târziu, în noapte. când acolo vin toţi fiţoşii inclusiv stele politice.

VĂRSĂTOR   Eşti într-o perioadă de reconstrucţie sentimentală şi ziua de azi e nimerită să-ţi lămureşti unele lucruri şi mai ales să înţelegi ce îţi place şi ce nu, filosofia afinităților elective! Fie că vrei, fie că nu, fie că ştii, fie că nu, eşti fie în centrul unor probleme şi situaţii importante şi interesante. Poţi să fii sigur(ă) că până la urmă totul este plicticos şi greţos. Rezolvarea acestor probleme se face prin logică carteziană şi judecată rece şi mai puţin prin jocul întâmplării, spune Luna în aspecte disarmonice. Pe de altă parte, indiferent de jocurile Destinului, trebuie să ai în vedere propriile interese şi strategiile pe termen lung. Oricum, pe termen lung Destinul tău este bun, pentru că Kung-Fu-ul tău este mai bun !

PEŞTI    Faci eforturi ca să te achiţi de urgenţele cotidiene. Dimineața trebuie să spui direct și clar de ceea ce ai nevoie, dar, cu zâmbetul pe buze.  Așa poţi să obţii cooperarea celor din jur. Ziua de astăzi, perioada în chestiune este materializarea eforturilor spirituale trecute. Configuraţia şi mai ales tranzitele lui Jupiter şi Saturn arată clar că perioada în discuţie este mai mare decât o singură zi, ocupând, probabil, toată săptămâna. Sănătatea nu este excelent aspectată, evită elementul aer, adică curentul, aerul condiţionat şi bineânţeles, fumatul excesiv. Fumatul trebuie să fie o plăcere, rară, nu un obicei nevrotic. Vrei să cheltuieşti mult şi fără să-ţi pese, dar ce placere regală este să arunci cu banii!