Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Nu oricine are o „katană” făcută de Hattori Hanzo!

Horoscopul lui Domn Profesor
Autor: | | 0 Comentarii | 2846 Vizualizari

Pe 19 septembrie s-au născut cardinalul de Richelieu, Emil Zatopek, Kossuth Lajos, Jeremy Irons, Twiggy, Angela Moldovan, Marcel Breslaşu Eugen Bădărău, Mihail Arnăutu, Ruxandra Sireteanu-Constantinescu.

Nimic în "kalendar", în calendarul creştin sunt cei trei sfinţi de serviciu: Trofim, Sevatie şi Dorimedont! Dorimedont, ce nume sonor! Dar, cu siguranţă, nimeni nu şi-ar boteza băiatul... Dorimedont... sau, mai ştii, are începutul cu „dor” ceea ce poate duce la numele de alint „Doruleţ”! Haide, că bat câmpii cu graţie!

Doar câteva cuvinte despre cehul Emil Zatopek, pe care-l pomenim astăzi, cvadruplu campion olimpic, astăzi uitat, cum sunt uitate mai toate exemplele pozitive. Am mai vorbit despre asta dar voi repeta exemplele bune, pozitive, de câte ori este necesar! Adică, mereu!

Zatopek, născut în 1922, a fost cel mai bun atlet al mijlocului secolului XX pe distanţe medii. Un sportiv excepţional, un om complet, bun şi modest, foarte implicat politic şi social pentru progresul ţării sale.

Triplu olimpic la Helsinki, în 1952, unde a câştigat cursele de 5.000, 10.000 de metri şi cea mai importantă probă a Olimpiadei, maratonul! A fost supranumit „locomotiva cehească”! Zatopek a protestat, a spus, cu modestie, că el doar a urmat sfaturile şi stilul marelui alergător finlandez Paavo Nurmi, „finlandezul zburător”!

Emil a fost un sportiv inteligent şi plin de umor. Se spune că la una dintre conferinţele de presă a fost întrebat de ce are o figură suferindă, arată un efort imens, când aleargă. Emil a răspuns: „ştiţi, alergatul nu este gimnastică artistică sau dans pe patine. Şi apoi, cu cât arăt mai mult efort, cu atât sunt plătit mai bine!” Sala a izbucnit în râs.

Colonel în armata Cehoslovaciei şi membru influent de partid, prieten cu Dubcek. A fost unul dintre artizanii Revoluţiei de catifea, o aplicare timpurie a principiului „convergenţei sistemelor”, teorie atât de dragă celor de la Harvard.

În 1968, în august, Cehoslovacia este ocupată de trupele Tratatului de la Varşovia, mai puţin România. Emil Zatopek, un erou naţional, este degradat în urma unui simulacru de proces, scos de către sovietici din armată şi din partid şi trimis să muncească într-o mină de uraniu, adică condamnat la o moarte dureroasă, apoi la protestele internaţionale este pus să sape puţuri pentru apă.

Este reabilitat de Havel în 1990 care a spus: "Uitaţi-vă la el! Este un om bun, dar care nu a reuşit să alerge mai repede decât cei care îi dorea răul. Un ceh care şi-a confundat propriul destin cu cel al ţării!"

Pleacă într-o lume mai bună în anul 2000, după o boală lungă şi grea, urmare expunerii din mina de uraniu, dar fericit, după cum declara, că ideile sale au început să prindă viaţă!

Un singur episod din viaţa lui Emil Zatopek este edificator! În 1969 Zatopek primeşte, la Praga, vizita eternului rival, marele atlet, australianul Ron Clarke, care nu reuşise să-l întreacă pe Emil Zatopek, să fie olimpic.

Era o încercare a Occidentului de a face presiuni pentru îmbunătăţirea vieţii lui Zatopek. La despărţire, la aeroport, cehul îi strecoară australianului, în secret, un obiect. „Am crezut că este un document secret” relatează Clarke. Ajuns în avionul Qantas, teritoriu australian, Ron Clarke desface plicul şi rămâne stupefiat: în micul pacheţel strălucea o Medalie Olimpică de Aur, cea de la10.000 de metri, cu un singur bileţel „o meriţi cu prisosinţă”...

Vedeţi, în adolescenţa mea, mic burghezia dorea să fie onorabilă, fie că era în Occident fie în Est, la comunişti. Mic burghezia a existat şi va exista mereu, acum i se spune "clasa de mijloc". Exemplele de viaţă care se dădeau atunci tinerilor erau sportivi de talia lui Zatopek, artişti, medici, arhitecţi, muzicieni, mari scriitori. Oameni care făceau performanţă, aduceau binele şi frumosul în viaţa lor şi a celorlalţi.

Nu înţeleg de ce s-a scăzut aşa de mult nivelul exemplelor pentru tineret,direct la categoria curve şi pungaşi. Poate unde o bună parte a presei tabloide se identifică cu "exemplele"?

Să nu mă luaţi cu "aşa vrea publicul"! Am făcut atâtea sondaje de opinie, că era să fiu şi anchetat pentru unul dintre ele! Aşa că ştiu foarte bine că publicul nu are preferinţe, este omnivor, consumă orice i se oferă şi face fixaţii doar pe subiectele repetate şi îngroşate la nesfârşit!

Dacă s-ar repeta de două mii de ori pe zi, la tv, net şi ziare, teoria relativităţii a lui Einstein, ei bine, acestă teorie ar fi subiect de dezbatere naţională, de talk-showri nesfârşite, cu demonstraţii pro şi contra şi cu greve de protest!

Mi se solicită tot felul de horoscoape, primesc cam 60 emailuri pe zi. Individuale, calcul de compatibilitate, horoscopul României sau al nu ştiu cui politician, sau"vedetă". Chiar credeţi că sunteţi aşa de importanţi că să vă fac horoscopul? Nu oricine are o „katană” făcută de Hattori Hanzo, vezi „Kill Bill”, nu oricine are un horoscop făcut de Rahman Ben Al-Kitab, acesta a fost numele de astrolog primit în Dasht-e-Kavir, adică de mine!

Primo: nu sunt casa de comenzi, nu vând astrologie la tarabă şi secundo, dubitativ: de ce le-aş face? Pe cele importante, nu aveţi grijă, le-am făcut de mult, când trebuia.

Lumea e speriată. Sunt din ce în ce mai mulţi cei care, panicaţi, întreabă dacă or să ne atace ruşii, dacă o să fie război.

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi sunteţi prizonierii unei prese străine de interesele voastre. Mai nimic din ceea ce se publică nu este adevărat, sau reprezintă interese de grup. Se scot informaţiile din context şi se siluieşte în fiecare zi adevărul. Aşa-zişii analişti de politică externă traduc cu greşeli imense câte un articol aterizat de la vreo „casă mare” în propriul email. Atât!

Iar politicianiştii - este meseria lor să mintă cât pot...

În aceste condiţii tot ceea ce aş afirma, sursele mele fiind de peste ocean, ar fi ca de pe Marte, doar astrologia este pasiunea mea!

Dar, atrag atenţia încă odată şi o să repet de multe ori: rezervele de gaze şi combustibili nu sunt suficiente pentru a trece iarna, dacă ruşii taie gazele! Sursele mele sunt în afară de orice îndoială, sunt foştii mei colegi, doar am lucrat o viaţă în energie. Îmi spun mie, direct sau pe ocolite, la un grătar, aici în Prahova, pentru că nu pot să iasă în presă şi să-şi contrazică ministrul sau chiar pe prim ministru. Şi-ar pierde fotoliile şi salariile atât de mari...

Ce-i de făcut, vorba lui Lenin? Aştept sugestii de la domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, aveţi idei, vă merge mintea, vă interesează supravieţuirea...

Turnaţi la dom.profesor@gmail.com !

BERBEC Nu pierde timpul, mai ales cu discuţii inutile, sterile. O zi favorabilă contactelor sociale profitabile, întâlnirilor fructoase. Eşti motivat şi interesat de rezultatul negociat astăzi!

Lovitura neasteptata pentru Rares Bogdan! Ce a spus candidatul PNL dupa vot

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI