Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Motanul Corduroy a bătut recordul!
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Motanul Corduroy a bătut recordul!

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Motanul Corduroy a bătut recordul!

Pe 17 august s-au născut Davy Crockett, Robert De Niro, Sean Penn, Mae West, Traian Vuia, Ştefan Ruha, Marcel Chirnoagă.

Sinaxar. Pe 17 august, în calendarul creştin ortodox, sunt Sfinţii: Miron, Straton, Ciprian şi Tirs.

Efemeride. Ora 12 GMT. Timpul sideral: 09h 42m 12,1s.    Soarele 24:17,1 Leu.   Luna 25:52,7 Fecioară.   Mercur 15:56,4 Fecioară.  Venus 21:36,0 Leu, R.    Marte 05:30,7 Leu.   Jupiter 01:18,7 Fecioară.   Saturn 28:28,3 Scorpion.    Uranus 20:18,4 Berbec, R.    Neptun 08:47,9 Peşti, R.    Pluton 13:19,4 Capricorn, R.

Legea strămoşească. Nimic în „Kalendar”.

"Evenimentul Zilei" din 17 august 1989 a fost că Richard Hard, de 23 de ani, din Marea Britanie, un hoţ mărunt, a fost primul infractor "încătuşat electronic". I s-a permis să stea acasă ca să aibe grijă de soţia lui şi de fetiţa abia născută. Lui Richard i s-a pus o brăţară care, dacă se departa mai mult de 30 de metru de domiciliu, emitea o alarmă la Poliţie.

Richard a fost cuminte şi în cazul lui totul s-a sfârşit cu bine. Dar în alte cazuri, nu! Sistemul s-a dovedit, parţial, ineficient.

Poate că sistemul "cătuşei electronice" ar trebui reluat, având în vedere progresele tehnologice. Dar se pare că închisorile şi penitenciarele sunt parte a unei mari industrii, o afacere de foarte mulţi bani. Bani care sunt luaţi din buzunarele noastre!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, dacă nu ştiaţi, trebuie să precizez că sunt „cat person”, sau „cat lover”. Totuşi, acum am grijă de patru căţei, trei arici, două veveriţe şi câteva stoluri de vrăbiuţe şi păsărele de pădure. Însă niciodată nu o s-o uit pe iubita mea pisicuţă Gina!

Aşa că m-a atras un articol din „Atlantico”, care reia o informaţie din „Chicago Tribune” şi „The Oregonian”. Un motan din Statele Unite, Oregon, a intrat pe 13 august în Cartea Recordurilor, ca fiind cea mai în vârstă felină în viaţă! Pe 1 august, Corduroy, motanul cu ochi verzi, a împlinit 26 de ani. Corduroy face parte din familia Okura, care are o proprietate de vreo 60 hectare, undeva, pe lângă oraşul Sister din Oregon şi lângă o pădure imensă, Deschuttes. Corduroy îşi datorează longevitatea traiului în aer liber şi iubirii şi grijei cu care este înconjurat de familia lui. Bineînţeles, doarme împreună cu familia, între cei doi soţi! Dacă nu ştiaţi, „corduroy”, „corde du roi”, este o ţesătură textilă, foarte durabilă, cu relief paralel, ca nişte sfori, din neamul catifelei. Dar care nu toarce!

Dacă mi s-ar fi cerut, aş fi dat ani din viaţa mea, ca pisicuţa mea, Gina, să trăiască încă câţiva ani de zile, poate chiar să depăşească recordul de longevitate mâţesc, deţinut de Créme Puffy, un motan din Texas, care a plecat către Raiul pisicilor la 38 de ani şi 3 zile. Gurile rele (ale şoriceilor) spun că motanul din Dallas ar mai fi trăi mult şi bine dacă nu ar fi făcut-o lată de ziua lui. Tort de frişcă cu şoricei? 

Dar, despre Corduroy şi alte feline, în următorul video:

BERBEC   Nu ştii pe ce drum s-o iei, cum să reacţionezi, cei din jurul tău îţi ridică probleme la care nu te aşteptai. Te miri de nepotrivirile apărute, dar trebuie să găseşti o soluţie. Astăzi!

Conjunctura planetelor îţi este relativ favorabila, mai ales in domeniul sănătăţii. Totuşi, un regim alimentar echilibrat şi multă odihnă este ceea ce iţi trebuie. O periodă favorabilă mai ales pentru nativele zodiei. Multă lume, multe proiecte, mulţi prieteni – eşti o persoană populară – iar vremea pare că nu mai este aşa de la… tropice!

TAUR   Conjunctura zilei favorizează noile contacte sociale. Faci planuri, ai idei, te decizi să acţionezi. Nu te agăţa cu orice preţ de obiceiurile, automatismele tale şi nu idealiza situaţia!

Astăzi,  plictiseala şi nervozitatea poat fi alungate şi prin cumpărături. Sau macar printr-o activitate ce mimează cumparaturile, dacă nu ai bani suficienţi. Mijlocul lunii august este apoteotic, cu toţi Taurii convertiţi la noua religie a cumpăratului, dar nu cu orice preţ. Zodia ta este zodia banului şi a economiei. S-ar pute să fie catarsisul de care ai nevoie în lumea asta anapoda!

GEMENI   Datele pe care le ai sunt insuficiente pentru luarea unei decizii corecte. Oferă-ţi mai mult timp de reflecţie. În duo pot exista unele contratimpuri, solo poţi rata cu talent o întâlnire!

Un eveniment sau un spectacol, poate, mai pe seară. Îţi place din nou să monopolizezi atenţia anturajului şi să intri într-un caleidoscop de trăiri, sentimente şi aventuri din cele mai interesante. Amintirile nu-ti dau pace si nu este o idee rea să le aşterni pe hârtie, sau sa deschizi un nou fişier. Nevoia ta permanentă de bani a făcut să te speteşti cu munca în ultima perioadă de timp. Odihneste-te astăzi ca să te poţi lupta cu greutăţile mâine. Te aşteaptă o perioada grea şi obositoare!

RAC   Marea majoritate a necazurilor tale e provocată de cei din jurul tău. Nu e necesar să te izolezi, dar, nu repeta greşelile din trecut, oamenii sunt aceiaşi, însă ai nevoie de o noua abordare!

Perioada asta de timp poţi să faci doi paşi înainte şi unul înapoi, după bunul obicei al zodiei tale. Pe de altă parte ai o înclinaţie nativă către călătorii şi croaziere în special, doar eşti semn de apă. Vesel şi băncos, astăzi poţi să faci haz de multe, chiar şi de situaţia politică. Prietenii te vor aprecia şi, pe seară, puteţi sta la o terasă. Dar trebuie să fii generos, dai tu berea!

LEU   Oricum ai privi lucrurile, astăzi îţi lipseşte coerenţa şi logica. E luni, e căldură mare! Un flirt, două vorbe de duh, trei minciunele şi ziua trece în linişte. „Nu spera şi nu ai teamă!”

Evită deciziile care duc la schimbări majore şi, mai ales, nu te repezi sa tragi concluzii. Unele lucruri sau persoane pot întârzia din cauze obiective. Ca să nu rămâi în contemplare, ca să-ţi aminteşti ce bine era în junglă pe vremea lui Tarzan, este bine să-ţi faci un plan amănunţit din timp. Cine poate, adică are portofelul plin, poate da o petrecere la un local, aşa de luni şi poate că este şi ziua ta de naştere!

FECIOARĂ  Astăzi conjunctura indică că ţi se oferă o oportunitate. Nu te grăbi, dar arată-ţi interesul cu hotărâre, ca să descurajezi posibilii concurenţi. Mai ia informaţii de la cei cu experienţă.

Profesional dar şi personal treburile par să meargă ceva mai bine. Dar exista intotdeauna un „dar” eşti mereu fascinat de găsirea formulei care să te umple de bani. De exemplu astăzi, luni, fiind zi de cumpărături de completare după consumul din weekend, te gândeşti cum să faci să cheltuieşti mai puţin. Gândeşte-te mai puţin la bani şi mai mult la oamenii care te iubesc, aşa cum eşti. Aşa cum eşti, nu mai bogat sau mai puternic!

BALANŢĂ   O zi de luni care îţi aminteşte că eşti muritor făcut din carne şi oase. Oboseala verii te-a ajuns din urmă! Odihneşte-te, după-amiază, neapărat. Ia şi tableta şi un şezlong, sau, la terasă!

Totuşi, astăzi te simţi din ce in ce mai in formă, cu mai multă energie şi dinamism, şi aceasta chiar dacă vremea este capricioasa şi presiunea atmosferică variază. Ai de luat şi o altă decizie. Mai grea. Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi dacă vrei să fii apreciat mereu de anturajul tău.

SCORPION  Eşti cam nemulţumit. Nu ai motive de fericire exuberantă, dar nici nu ţi-a luat banca casa! Dar, te plictiseşte şi enervează rutina zilnică şi prostia fără speranţă a celor din jurul tău!

Cu zodia în continuare relativ neglijată trebuie sa eviti confruntările tăioase, mai ales cele legate de activitaţile profesionale sau de meseria ta. În general eşti un bun profesionist, dar uneori graba te îndeamnă să laşi lucrurile neterminate. Dacă ai fi chirurg ai lăsa operaţia necusută? Când  cheful de muncă se termină brusc, roagă frumos pe un prieten să te ajute să termini ce ai de făcut!

SĂGETĂTOR   O dimineaţă densă, dar, pe seară, când se mai răcoreşte, poţi să-ţi permiţi să nu faci nimic şi doar să-ţi scoţi trupa la distracţii. Gândurile care te framântă nu au temei, aşteaptă!

Ai şansa să-ţi clarifici un pic dorinţele şi aspiraţiile, să te detaşezi de cotidian. Puţină solitudine, singurătate bine temperată – nu-ţi strică şi îţi întăreşte capacitatea de dialog. Poate vrei să vizitezi, ca pe un muzeu, nişte magazine noi şi foarte scumpe. Poate vrei să stai pe o bancă într-un parc şi să vezi că lumea nu este aşa de urâtă şi disperată cum afli de la televizor. Poate vrei să accepţi că şi tu şi copiii care se joacă în parc, aveţi nevoie de un viitor!

CAPRICORN   Vrei să călătoreşti neapărat, vrei cu trenul, cu avionul, cu orice te duce departe! Dacă azi pleci în vacanţă ai noroc cu carul, ajungi undeva unde îţi poate fi foarte bine, nu rata ocazia!

Ceva mocnea de mai mult timp, fie că ştiai fie că nu, acum iţi rămâne doar sa tragi concluziile şi să-ţi fie de invaţătura. Nu, nu este ceva grav, mai mult este vorba despre vanitatea proprie. Este o perioadă favorabilă celor din zodia de pământ care caută un loc de unde să-şi facă cumpărăturile de la producător, evitând dubioasele supermarketuri, sau să gasească un locşor plăcut unde să se distreze, mai pe seară.  O veste sau o întâlnire îţi face mare plăcere. După ce te întorci, de unde pleci, este bine să te implici în treburile încurcate ale familiei!

VĂRSĂTOR    Aşa-i că ţi-e dor de o iubire de vară? Ei bine, stelele spun că aşa va fi, splendoare în iarbă şi prilej de adăugat  panglicuţe colorate la chitară. Dar jură că nu faci pe nimeni să sufere!

Nu iti imagina ca iti poţi trăi viaţa după telenovele şi filme pentru că nu ai nici un regizor care să-ţi spună ce şi cum să joci!  Un procent dintre nativii din zodia Vărsătorului astăzi nu se bucură foarte mult. Recunosc, ai motive. Dar numai tu eşti de vina, pentru că nu ai puterea sa-ţi cauţi calea şi să rezişti influenţelor. Nu te enerva, nu te ajuta la nimic, ba chiar goneşti de lângă tine pe binevoitori. Totuşi, ceva rezolvă totul! O iubire de vară…

PEŞTI  Astăzi relaţiile tale cu cei dragi, familie, partener, cei din jurul tău, sunt foarte simple şi de aceea foarte bune. Dar rămâi alert, la serviciu şi acasă ai unele situaţii mai dificile!

Daca ai greşit cu ceva cere-ţi poetic şi cu eleganţă scuze şi vezi daca poti indrepta lucrurile. Dacă nu, dacă nu recunoşti greşeala, chiar dacă ai merge pe apă, nu ai fi mai bun decât o pată de ulei. Chiar dacă ai programat o ieşire, mai pe seară, stelele zic că poţi să ai necazuri, aşa că, mai bine, stai acasă! Stai în propria bucătărie, sau living cu o cafea, o prăjitură, o îngheţată – şi joacă-te cu pisica. Daca nu ai, poţi să adopţi una. Nici nu ştii ce minune este un ghemotoc de blăniţă torcător şi plin de gheruţe!