Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Încep sărbătorile de toamnă ale noastre, ale lupilor!

Autor: | | 0 Comentarii | 2724 Vizualizari

Pe 24 septembrie s-au născut F. Scott Fitzgerald, Jim Henson, Grigori Potemkin, Albrecht von Wallenstein, Aurel Giroveanu, Nicolae Licareţ, Corneliu Omescu.

Tradiţional, Teclele, Teclele Berbecilor. Sărbători de toamnă foarte vechi, din neolitic, destinate „înfrăţirii cu lupii”. Definitiv, sărbători ale dacilor, probabil preluate de la agatârşi şi cabiri!

„Încep sărbătorile de toamnă consacrate lupilor” (Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 416.)

Prin alte părţi Teclele se numesc Filipi, de exemplu în judeţul Prahova şi ţin trei zile. În aceste zile nu se mătură prin casă, nu se râşneşte, nu se macină, nu se coase, nu se spală, nu se umblă cu frigări, ţepoaie, furci, topoare sau alte unelte ascuţite. (Pamfile, SLR, 1997, pagina 177.)

Lupul Şchiop şi cu a lui haită de nouă Lupi de Foc (iniţial au fost şase, dar au furat lupoicele tăciuni aprinşi pe Lună Plină şi au zămislit încă trei Lupi de Foc, că s-a stricat tare poporul) ei bine Filipii şi cu Lupul Şchiop se pregătesc să-i muşte de inimă pe cei care sunt pe lista lu' Sân Petru. (Speranţia)

Tradiţia orală, folclorul, spune că până prin secolul XIX exista la români, în unele sate, un „voievod al lupilor”. Desenele de epocă îl arată îmbrăcat în alb şi cu o căciulă arătoasă, specifică. Seamănă până la identificare cu un „tarabostes”, cu un nobil dac. "Bărbaţii tari", cei care se trăgeau din lupi. Numai voievodul lupilor ştia cuvintele, formula, care îi făcea pe lupi să asculte şi să nu mai atace animalele oamenilor. Pentru că lupii nu atacau pe daci şi pe urmaşii lor atâta timp cât erau din aceiaşi rasă, miroseau la fel ca strămoşii. Erau „fraţi”!

Pe 24 septembrie, la câteva zile de la echinocţiu, voievodul lupilor pleca singur, cu „daruri” pentru lupi. De obicei, un stârv de berbec, de unde Teclele Berbecilor. Se întâlnea cu haita, oferea darul şi „vorbea” cu şeful haitei, cu lupul alfa. Niciodată voievodul nu a fost atacat de lupi şi niciodată haita nu a rupt legământul. Sigur, atacau lupii turme şi cirezi, dar nu din satul voievodului.

"Probabil că a existat şi un voievod al urşilor, un alt voievod al zimbrilor, dar nu se mai ştie. S-a uitat şi limba lupilor şi nici lupi nu prea mai sunt. Pentru că lucrurile importante, naturale, de aici, de la noi, au fost uitate, au fost înlocuite cu altceva, ce ne este străin şi lucrul acesta ne face slabi şi neputincioşi. Bă aud că la Bucureşti omoară căţeii! Cojeni! Întotdeauna am spus că bucureştenii sunt ţicniţi! Se întâmplă accidente, cum să nu, la noi pe copiii de ţâţă îi mâncau porcii, dacă nu erau supravegheaţi. Aia de mergeau, la fel, dacă erau lăsaţi de capul lor îi loveau caii cu copitele. Fratele meu a păţit aşa în '52. Are mormântul lângă mama. Pe un coleg de la primară l-au omorât porumbeii. S-au urcat pe scară la hulubărie să fure pui de porumbei. Porumbeii s-au speriat şi au ieşit toţi odată fâlfâind. Dracul de copil a căzut taman în cap şi acolo a rămas. Copii nesupravegheaţi... Cum să omori un câine, doar este un animal domestic! Şi nu au turbat câinii, au turbat bucureştenii... Doamne iartă-mă, că-mi fac păcate cu criminalii de cojeni!" (sursa Corneliu Decebal Vulpe, Comuna Drajna, Sat Drajna de Sus, Cătun, judeţ Prahova).

Foştii mei studenţi şi nişte actuali studenţi finlandezi veniţi să facă practică în România, observând campaniile prezidenţiale, au realizat un lucru interesant. Cei care militează pentru omorârea căţeilor sunt alogeni. Frenologic vorbind, au caracteristici ale unor rase diferite de daco-romani. Iar cei care vor o soluţie corectă, în care moartea este înlăturată, schimbare actualei legi primitive şi necivilizate, dar sunt înlăturaţi şi căţeii de pe străzi, sunt în marea majoritate daco-romani şi unii maghiari. Şi ungurii au un fel de Lup Şchiop, pe lupul de pustă Forkaş.

Vedeţi, noi, daco-romanii, avem în sânge, undeva în subconştient, poate în memoria colectivă, cum ar spune marele Jung, ascendenţa noastră din lupi, crezul vechi al strămoşilor noştri, dacii şi romanii. De aceea nu dorim să ucidem căţeii, aceşti urmaşi domestici şi simpatici ai lupilor. Este o problemă de rasă!

Ceilalţii, străinii invadatori, slavii, turciţii, tătarii, cumanii lui Djuvara, ţiganii etc etc nu au această ascendenţă, miros altfel şi nu se trag din lupi, nu au simţămintul haitei, obştea străbună, nu sunt drepţi şi curajoşi... ca un Lup! Tare m-ar interesa să văd o statistică a celor muşcaţi de căţei, pe criterii rasiale!

Într-o altă dimineaţă rece de septembrie când Soarele încă nu răsărise, l-am întâlnit în pădurile de pe Muntele Ciucaş pe Lupul Şchiop... Eu ştiu!

BERBEC Trebuie să-ţi înoieşti cunoştiinţele, din punct de vedere tehnic. Astăzi pune lucrurile la punct, adună-le către normalitate, nu-i lăsa pe cei rudimentari să consfinţească regulile haosului!

Astazi trebuie să te fereşti de incidente sau accidente cauzate de foc sau metal. Astfel de perioade sunt favorabile unor schimbări bruşte, neaşteptate, ale unor situaţii sau evenimente, sau apariţia unor evenimente ce nu puteau fi prevăzute prin deducţie logică.

TAUR Prietenii, familia, cei dragi, te înconjoară cu gânduri bune. Te poţi baza pe sprijinul, ajutorul lor! Mai pe seară încep să se lamureasca şi unele probleme legate de domeniul sentimental.

Dacă ai ceva de aranjat, de comunicat, ceva ce-ţi era greu să cuantifici mai înainte în vorbe şi concepte, atunci foloseşte dimineaţa zilei de astăzi. Stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale de către anturaj, de către partenerii de discuţie. De asemenea, în această perioadă este bine să dai dovadă de prudenţă şi de vigilenţă, mai ales cînd te deplasezi. Evită aglomeraţia şi orele târzii.

Sondajul DEVASTATOR pentru Liviu Dragnea! Rares Bogdan a dat LOVITURA! Cifrele momentului in politica romaneasca

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI