Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. ”Dumnezeu a făcut omul, dar Mr.Colt l-a făcut egal”
Horoscopul lui Dom’ Profesor. ”Dumnezeu a făcut omul, dar Mr.Colt l-a făcut egal”

Horoscopul lui Dom’ Profesor. ”Dumnezeu a făcut omul, dar Mr.Colt l-a făcut egal”

Pe 19 iulie s-au născut Samuel Colt, Herbert Marcuse, Edgar Degas, Charles Mayo, A.J. Cronin, Ramin Djawadi, Thomas john Sargent, Ilie Năstase, Maria-Luiza Cristescu, Diana Mocanu.

 

În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții: Macrina, sora lui Vasile cel Mare, Die și aflarea moaștelor lui Serafim de Sarov.

19 iulie este o zi foarte complicată din punct de vedere astrologic, peste realitatea cotidiană suprapunându-se greutatea tradiţiei. Este, în ”Kalendar” Circovul lui Sf. Ilie, Palielele. Obiceiul era ca, la miezul nopţii, fetele mari să umble dezbrăcate prin lanul de cânepă, la lumina Lunii. 

Aşa aveau să viseze cu cine se măritau. Se pare că nici cânepă nu mai avem, cât despre fete – ele fac nudism mai tot timpul, doar s-o găsi cineva care să le ia!

Le înţeleg, parcă este după un război necruţător. Mai multe milioane de tineri bărbaţi lipsesc de pe piaţa dragostei în România. Este penurie! Sunt la dracu' cu cărţi, Doamne iartă-mă, în toată Europa şi chiar prin toată lumea, ca să câştige câţiva bănuţi şi rezolvă problemele fetelor de pe acolo! Greu plătim greşelile celor care ne conduc! Şi se mai miră nu ştiu ce institut că mergem spre dispariţie, ca naţie!

Dar, acum două, trei, poate chiar cinci mii de ani reprezentanţii triburilor se strângeau din nou. Se pregăteau de ritualurile zilei marelui Dabatopeios, "dibaciul", iscusitul, neîntrecutul. Cel care a adus focul, un Prometeu agatârs-cabir-traco-geto-dacic şi cel care făureşte armele, corespondentul lui Hefaistos din mitologia grecească.

”Evenimentul Zilei” din 19/31 iulie 1848 – Notă circulară a Ministerului de Externe al Rusiei prin care erau blamate tendinţele românilor de a se uni ”într-un stat daco-român independent”; dezavuarea s-a materializat prin intervenţia armată în Moldova (la 28 iunie/8 iulie, trupele ruse au ocupat oraşul Iaşi) şi apoi în Ţara Românească (la 15/27 septembrie trupele ruse au trecut Milcovul) – Sursă RADOR.

Prezența celor trei imperii, rus, austriac și turcesc se mai face simțită în România și astăzi. Lumea este îngrijorată, speriată, am primit multă corespondență. Soluția, pe care am spus-o mereu: armele și o armată performantă! Ați văzut ce au făcut mândrii polonezi? Au strâns din dinți, mulți ani, au adunat bani și au cumpărat cele mai bune arme din lume. Au cea mai bună armată din Europa, la ora actuală. După cum declara ieri, fanfaron și cu nasul pe sus, așa cum îi șade bine unui pan polonez, mie îmi sunt dragi, un general de brigadă de blindate: ”A trecut vremea când puteam fi amenințați. Acum putem călca în picioare pe oricine din Europa. Pe turci și pe nemți sigur, chiar și pe ruși!” După cum vedeți, apartenența la NATO nu mai este o garanție. Lumea se atomizează, fiecare țară intră pe curs independent, urmărindu-și interesele. Și noi ce avem, tratate? Vulgar, pe înțelesul pegrei, nu sunt bune nici de șters la…

Dar astăzi îl pomenim de Samuel Colt, născut în Connecticut pe 19 iulie 1814. Un băiat năzdrăvan, Samuel, curios și gata să experimenteze. La vârsta de 12 ani descoperă ”Compendium of Knowledge” o enciclopedie științifică, o copie ieftină americană după prestigioasa ”Encyclopaedia Britannica”. Adolescentul Colt este hipnotizat de știință și la 4 iulie 1829 anunță că va provoca, de ”Independence Day” o mare explozie subacvatică, însoțită de focuri de artificii. Explozia i-a reușit peste așteptări umplându-i pe cei prezenți de apă și noroi. Fără artificii, au explodat și ele tot subacvatic! Ca să-i linișteasă sângele fierbinte tatăl lui Samuel îl îmbarcă pe o navă. Acolo află de la marinari de problemele armelor de foc care se încărcau pe țeavă, greoie și încete. Samuel este fascinat de cârma navei, de roata care guverna direcția, care se poate fixa în diferite poziții convenabile. Ideea îi vine imediat în capul lui înfierbântat de inventator și acolo, pe navă, cioplește din lemn primul revolver cu cinci focuri, primul Colt.

Îl patentează în anul 1836. Restul este istorie.

De ce sunt americanii liberi? Pentru că au arme, conform celui de al II-lea Amendament. Poporul care nu are acces liber la arme nu poate să se apere. Uneori contra propriului guvern, corupt și dictatorial. Un exemplu. Idiotul de Lyndon Johnson, ajuns președinte dintr-o întâmplare, dorea să promulge o lege, fără consultarea Congresului, folosindu-se de prerogativele de război, prin care toți tinerii din State erau recrutați în armată, în mod obligatoriu. A trimis draftul, spre știință, la FBI, CIA și alte prescurtări de trei litere. Peste două zile, în biroul oval, intră neanunțat, trântind ușa, Edgar Hoover, celebrul șef al FBI. Edgar era furios ca un urs grizzly, dar se stăpânea cât putea. L-a întrebat pe ”președintele” Johnson, poate cel mai slab din istorie, ce are de gând cu acea lege, a recrutării obligatorii. Johnson, care nu era foarte prost, era doar tâmpit, l-a întrebat pe Hoover dacă are obiecții. Masivul șef al FBI a zâmbit. ”Eu nu am. Dar poporul american o să aibă. Domnule președinte, cu tot respectul, nu puteți impune legi dictatoriale unui popor care are 400 de milioane de arme!”

În Europa se continuă privilegiile nobililor feudali, care doar ei puteau să aibă arme. Guvernele sunt urmașele nedorite ai acestor medievali. Nici o armă cu aer comprimat nu poți să-ți cumperi la liber în România, care este la liber peste tot în Europa. Nu mă luați cu protecția și terorismul. După cum vedeți, teroriștii au arme suficiente ca să facă masacre. Profetul a spus: ”Orice se va transforma în mâna mea în armă ca să-i ucid pe necredincioși”. Avioane, camioane, orice! Problema este că ni se refuză dreptul elementar la apărare, în numele unei civilizații deja aruncată în aer. Fetițe și băieți, vă place sau nu, intrăm în altă etapă a istoriei, care de fapt a fost mereu aceiași: dreptul celui mai tare, celui mai bine înarmat!

Cei care sunt împotriva deținătorilor de arme sunt împotriva democrației și clădesc dictatura, în diferite forme, ba se poate chiar spune că favorizează teroriștii. Se fac campanii împotriva unuia sau altuia care și-a apărat familia și proprietatea cu arma în mână. De exemplu, în State, decesele prin arme de foc sunt pe locul patru. Pe primul loc sunt accidentele de mașină, la egalitate cu accidentele vasculare. De ce nu se interzic mașinile rapide și mâncarea junk?

Personal sunt un om al păcii. Nu aș fi în stare să trag într-un animal, ce să mai spun de un om. Dar, dacă aș fi într-o situație cu teroriști și victime care pot crește în număr dacă nu aș interveni, cu arma mea? Armă care este în State, în Virginia, un Remington 870 riot-gun, pump-action, ținută într-un dulăpior metalic încuiat și cu muniția, 120 cartușe, ascunsă bine undeva într-o cutie metalică blindată și ea încuiată. Tipic pentru clasa de mijloc din State. Bun, la standul de tir din Sterling, unde se eliberează foarte ușor permisele de portarmă pentru oaspeți, am făcut senzație, nu am nevoie de ochelari și apoi am fost campion de juniori la pistol viteză. L-am avut instructor, la Tunari, pe Nelu Tripșa, campionul olimpic. Îmi place tirul, concentrare și balistica, dar nu vânătoarea! După cum v-am spus, sunt un om al păcii. Pentru încă cât timp?

Când o să spunem, parafrazând romancierul, ultima zi de pace, prima noapte de război? Sper că cât mai târziu, cu speranța că mâine este pace, fiindcă este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Nicio urgenţă, nimic important, poţi să te relaxezi şi să te odihneşti. Sunt şi veşti bune din familie, de la prieteni. O zi bună cu tine, în care ai, odată mai mult, libertatea de a alege! Ai idei, mai precis o idee. Stelele spun să nu o mai plimbi de colo-colo, să o aplici repede că o să ţi-o ia altul înainte.  Pe de altă parte nu uita invăţătura sufică : „trebuie să dai lovitura când nimeni nu se aşteaptă. Vara, când toată lumea este în concediu. De sărbători, când toată lumea se distrează. De alegeri, sau de olimpiadă când toată lumea se uită la spectacol. Erzune-gherune – ieftin-scump, în farsi însemnând invers pe invers. Aşa, în afaceri, politică sau dragoste, vei avea întâietate şi succes. Fără să vorbim că şi cheltuielile vor fi mult mai mici !” 

TAUR   Comunicarea ta, modul tău de exprimare, se amplifică astăzi în profunzime şi nuanţe. Foloseşte această abilitate ca să discuţi, să negociezi unele probleme personale, interesele tale. Nu încurca tehnologia cu sentimentele. Excesul de tehnică ruinează relaţiile dintre oameni. Foloseşte-ţi imaginaţia bogată, nu pentru a găsi motive şi justificări, ci ca să-ţi faci viaţa mai plină şi interesantă. Evita la birou, sau oriunde te afli, orice lucru, vorbă, faptă sau gest care pot avea o implicatie sau un aspect din domeniul legal sau al jurisprudenţei. Nu semna contracte, nu incheia intelegeri. Nu te duce la bancă sau la bursă, nici măcar în piaţa la cumpărături. Un aspect disarmonic te poate face să pierzi ceva bani – ceea ce este un adevărat dezastru în aceste timpuri de criză.

GEMENI   E momentul să vorbeşti cu sinceritate şi iscusinţă despre problemele tale sentimentale. Nu la psiholog, este inutil, ci cu persoana în cauză! Ori la bal, ori la spital, trebuie să clarifici! Traiesti momente de fior și râs, o tragi-comedie ionesciană, care se datoreşte numai felului original in care amesteci tu relațiile de amor în şi în afara familiei. Rezolvările temporare şi compromisurile cu iz de busuioc au in tine un maestru incontestabil. Poate unde eşti din zodia cuprinsă de un umanism iremediabil! Intr-o afacere sau reţetă noua, fie că este vorba de amor, fie de negustorie, sau bucătărie, trebuie să porneşti de la premiza că nu ai nimic de pierdut, ci numai de caştigat. Până la urmă să ştii că nu este nimic rău, doar hazul de necaz este mare. Adică trebuie să te gândeşti de nouă ori şi să tai odată. Nu tot ce este nou este şi mai bun.

RAC   Astăzi este posibil să pui la un numitor comun părerile diferite din familie, de acasă. Încearcă să ţii cont de interesul fiecăruia, să găseşti un domeniu obișnuit preferat de toată lumea! Fii prudent şi precaut, când discuţi, negociezi şi mai ales în convorbirile la telefon! Nu promite nimic, mai ales membrilor familiei. Oricum, majorităţii nativilor din zodie nimic notabil nu i se poate întâmplă. Mai puţin faptul că, poate, un membru drag al familiei tale este pe cale să-şi descopere un nou talent. Lucrurile pot să evolueze în viitor foarte interesant, dacă tu nu iei lucrurile uşor şi în râs. Nu ai de ce să-ţi mai faci griji, în privinţa sănătăţii totul pare că este bine. Totuşi, mare atenţie la curent, răceală şi la durerile de spate.

LEU   Eşti sociabil şi zâmbitor ceea ce îţi crează noi oportunităţi în domeniul relaţiilor umane. Trebuie să ai grijă de mediul tău obişnuit, de la muncă, să nu uiţi, sau să rătăceşti, ceva! Nu uita că uneori leii se prind cu capcane cu mâncare de pisică! Totuși, o zi relativ bună, mici succese care îţi lumineză astăzi sufletul. Ai mare nevoie de aceste confirmări ale valorii tale ca să-ţi întărească încrederea în forţele proprii. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt. Dacă telefonul tău nu sună, asta nu înseamnă că rudele tale, copii, părinţii, prietenii te-au uitat. Toată lumea este ocupată, îngrijorată de evenimente şi strivită de sistem. În a doua parte a zilei sunt favorizate vizitele şi întâlnirile cu prietenii şi rudele, reuniunile de familie.

FECIOARĂ   Treci printr-o perioadă de turbulenţe sentimentale şi reconstrucţie emoţională. Încearcă să nu te enervezi. Nu lăsa nimic la întâmplare, încearcă să controlezi cât mai mult din ceea ce poţi! Din exterior (al tău şi al familiei) vine un bombardament de informaţii. Aproape toate false. Cineva vrea să vadă ce se întâmplă şi marchează datele. „Scutură pomul” cum spun specialiştii. Tu sa stai deoparte. Nu te repezi să intri în discuţii tăioase – pot degenera. Conflict dintre simţăminte şi logică. Nu forţa găsirea unei soluţii, temporizează, doar. Nu lua decizii importante. Amână toate întâlnirile pe care le poţi reprograma. Nu te implica în promisiuni strategice, pe termen lung. Nu, nu, nu, astăzi! Organizează-ţi o seară festivă, meriţi după tot efortul făcut să refuzi pe toată lumea. Aşa poate o să înveţi să nu mai te folosescă alţii. Şi nu te mai hăhăi la telefon, este un obicei dizgraţios.

BALANŢĂ   Conjunctura îţi semnalează unele limite, termene, praguri. O problemă, din trecut, te bântuie astăzi. Dar, atmosfera e favorabilă, poţi rezolva, în limite cotidiene, ceea ce te interesează! Se apropie nişte termene, stresul este în creşte. Fie că este o întâlnire importantă, fie că ai un prag în viaţă, sau o reuniune de familie sfatul meu este să te grăbeşti încet. „Festina Lente” cum spuneau romanii, strămoşii unora dintre noi. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, căută să te distrezi şi să legi noi prietenii. Schimbă-ţi cercul şi locurile pe care le frecventezi. Uită-te bine în jur. De obicei oamenii de calitate nu sar în ochi, dar strălucesc prin vorbe şi fapte.  Atenţie la regimul alimentar şi la primul semn de oboseală cronică. 

SCORPION    Trei cuadraturi îţi pot tulbura simţul realităţii. Cu toate că sunt și multe aspecte benefice, astăzi e bine să te ocupi doar de lucrurile obişnuite, cotidiene, cu grad redus de dificultate. La serviciu, sau aiurea, ai pe cineva care nu prea te place. Sau un rival. Maestrul meu, Hadj Bedî Laleh Singh spunea : „Poţi ieşi din orice înfruntare cu un inamic pe trei căi: aliază-te cu alţii, eventual mai puternici şi împinge-i în faţă; plânge-te de loviturile inofensive şi nu da nici un semn când ai fost într-adevăr atins; crează o a treia parte care pare că te atacă atât pe tine cât şi pe duşmanul tău şi foloseşte-te de prilejurile astfel create!” Dar tot înţeleptul sufi spunea : „…seninătatea şi liniştea sunt bunul cel mai de preţ. Dacă ai inamici, scapă repede de ei, sau fă pace, ca să-ţi păstrezi starea de echilibru interior !”   Aviz amatorilor!

SĂGETĂTOR  Trebuie să-ți regăseşte-ţi echilibrul interior şi pacea sufletească de care ai atâta nevoie! Nu te lasa impresionat de vremurile sumbre, vezi de interesul tău şi rezolvă-ţi problemele tale! Nu trebuie să te prinzi în jocul celorlaţi, mai ales dacă bănuieşti că este aranjat. Nu întreprinde nimic important sau riscant. Ia  lucrurile mai uşor, aproape în glumă. Evită intimităţile despre secretele altora, ca să nu faci şi tu confidenţe şi compromisuri costisitoare. Ascultă însă cu atenţie. O informaţie poate fi foarte folositoare în viitor. Ti-ai facut inamici, fără să ştii. Pentru ca eşti inteligent, arăţi bine, iti ţii cuvantul, ai cultură şi educatie, ai succes şi ceva bani! Invidia este un păcat capital şi detractorii tăi o să afle în curând acest lucru. Totuşi, te afli sub protecţia speciala a stelelor, mai ales daca lucrezi în administraţia publică sau comerţ. O veste, bună, de departe.

CAPRICORN    Aspectele planetelor indică o zi densă, cu situaţii noi, care pot ridica probleme greu de rezolvat. Ai planuri ambiţioase, dar trebuie să ai în vedere că azi trebuie să te descurci singur! Nu forţa şi nu lua hotărîri importante mai ales în ceea ce înseamnă afaceri cu active sau jurisprudență. De fapt ar trebui să te gândeşti cum să diversifici sau să înlocuieşti acest gen de activitate, mai ales cea imobiliară.  Atenţie mărită să nu pierzi sau să ratăceşti un obiect, cheile sau, Doamne fereşte, – portofelul. Fereşte-te de discutii aprinse, mai ales în cursul dimineții. Nu reacţiona la nimic, taci şi zâmbeşte, mai ales dacă provocările vin din partea unei femei. O atitudine de felul „da, înţeleg!” descureajează o femeie pusă pe revanşă. Ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă, poate fi şi o moştenire sau în general atitudinea ta faţă de viaţă şi de persoana respectivă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în niciun mod. Cooperează mai strâns cu partenerii şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei!

VĂRSĂTOR   Realismul și îndeplinirea unora dintre obiectivele tale pe termen scurt te conduc către o creştere a încrederii în forţele proprii. Orice realizare, cât de mică, te poate face mai optimist! Dimineaţa nu este favorabilă celor ce lucrează cu tastatura, celor care crează, celor care scriu, în general celor care lucrează cu capul, dar este benefică oamenilor muncii de pe ogoare şi ferme – problema este dacă eşti din Vărsător, scrii la jurnal şi ai o fermă? Ei bine, armonia şi pacea pe care o doresc simpaticii Vărsători de apă, în mod paradoxal semn de aer, pot rezolva uşor aceasta situaţie. Supraveghează cheltuielile şi redu-le sau renunţă la cele pe care le consideri extravagante. O zi perfectă ca să faci planuri de viitor şi să iei deciziile necesare. Există un timp pentru fiecare lucru!

PEŞTI   Nu poţi să-ţi explici de ce astăzi ai o senzaţie de nesiguranţă! O fi oboseala și căldura, dar și presiunea veștilor rele. Stai liniştit, nu pleca la drum, aşteaptă să treacă, liniștit, ziua! Atenţie la alergii și la rudele care îți doresc binele. Nu se știe care sunt mai periculoase. Treci printr-o perioadă de iritabilitate acută, aşa că evită hotărârile pripite şi starea de nervozitate. Zâmbeşte şi totul se rezolvă. Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste. Astăzi problemele Peștilor par să să devină mai serioase. Pentru că tu le consideri aşa. Dacă într-adevăr lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fi selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung. Pe de alta parte nu exagera cu analiza si sinteza. Cel mai adese lucrurile sunt dezarmant de simple.

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: