Evenimentul ZileiHoroscopHoroscopul lui Dom’ Profesor. De ce se fac cadouri de Crăciun?

Horoscopul lui Dom’ Profesor. De ce se fac cadouri de Crăciun?

Horoscopul lui Dom’ Profesor. De ce se fac cadouri de Crăciun?
Pe 24 decembrie s-au născut Howard Hughes, Tycho Brahe, Ava Gardner, Ricky Martin, Tudorel Popa, Mircea Diaconu, Aristizza Romanescu, Nichifor Crainic.

În calendarul creştin ortodox este Sf. Eugenia. Şi, Ajunul Crăciunului, şi cu asta am spus tot. Nimic în “Kalendar”, geto-dacii nu serbau Saturnaliile romane şi nici nu ştiau de Naşterea lui Iisus. După Niceea, 325, slabe influenţe creştine au apărut şi în Dacia Felix, odată cu adoptarea creştinismului ca religie imperială.   

Deoarece se împlinesc exact 110 ani de la naştera lui, o notă specială pentru americanul Howard Hughes, născut în ziua de Ajun. O variantă pentru public a vieţii lui aţi văzut-o, poate, în soap-opera "Aviatorul" în interpretarea mediocră a lui DiCaprio.

Adevărata biografie alui H.H. am auzit-o de la multimiliardarul iranian Hassan Molavi Tabrizi. Molavi l-a invidiat întotdeuna pe Howard  Hughes pentru filmele şi cazinourile sale, dar mai ales pentru modul formidabil în care şi-a disimulat viaţa şi afacerile.

Hassan îl bănuia pe multimiliardarul american de strînse legături cu CIA. Probabil că o bună parte a Companiei lucra pentru Howard.  Averea lui imensă i-a permis tot felul de capricii şi curiozităţi. Fiind un mare patriot, Howard Hughes a ajutat America de cîte ori a putut. Astfel, se spune că el este cel care a orchestrat  un avantaj important al Americii asupra URSS în războiul rece. Întîi a lansat o campanie de intoxicare ştiinţifică asupra existenţei unor noduli de metale rare, în stare pură, care ar fi fost pe fundul oceanului. Apoi a construit o navă gigantică, care urma să strîngă nodulii. De fapt, nava „Glomar Explorer” a ridicat de pe fundul Oceanului Pacific un submarin sovietic strategic supersecret avariat, se pare,  K-nu-ştiu-cât. Tehnologiile găsite la bordul submarinului şi codurile de comunicaţii au avantajat decisiv SUA în cîştigarea unei etape a războiului rece.

Nu ştiu dacă povestea este reală. Astfel de istorii arată că oamenii cu stare, bogaţii, sunt patrioţi, au aspiraţii înalte, sunt protectori ai ştiinţei, culturii şi ai artei, sunt de partea celor buni şi sunt folositori ţării şi umanităţii în general. Tehnici de relaţii publice, ca să disimuleze călcătorii peste cadavre, prădători fără milă şi scrupule!

Dar, dragii mei lupi, padawani şi hobbiţi haideţi să-i lăsăm pe cei bogaţi, să nu-i mai pomenim, nomine odioasa, este Ajunul şi ne pregătim să serbăm Naşterea Pruncului. Cel care avea să spună, mai târziu, că mai lesne intră o cămila prin borta acului decât un bogat în împărăţia lui Dumnezeu.

Dar, de ce se fac cadouri de Crăciun?

Civilizaţia actuală a fost creată de omul alb, european şi creştin.  Ne place sau nu, trebuie să ne asumăm acest adevăr, cu tot trecutul, cu evenimentele reprobabile, sau măreţe. Aşa se face că “Noul Testament” este cea mai folosită carte din lume.  Şi tot aşa se face că, din Filipine în Alaska, oricine ştie istoria celor trei Magi din Răsărit! Istoria, aşa cum a fost, o găsiţi în Evanghelia după Matei, 2:1 până la 2:12.

Această istorie, foarte adevărată, pentru că mai sunt încă cinci izvoare care povestesc cam acelaşi lucru ridică însă o mulţime de întrebări. „Răspunzând la întrebările trecutului, netezim calea viitorului” a spus Howard Carter, descoperitorul mormântului lui Tutankhamon.  Dar cine erau magii de la Răsărit? Oare se numeau Balthazar, Gaspar şi Melchior? Ce stea urmăreau ei?  Erau ei persani şi făceau parte din Frăţia Albă? Erau regii-magi, astrologi şi magicieni, trataţi cu respect chiar de vanitosul Irod (Irod nu le porunceşte, ci le zice)? Ce semnificaţie are adoraţia magilor mazdaieni faţă de Iisus? Şi cine erau profeţii, cinci la număr, care au prezis naşterea Mesiei la Betleem?  Şi mai ales ce înseamnă darurile aduse Pruncului?  Biblia nu pomeneşte de partea economică a evenimentelor, decât în puţine cazuri.  

Totuşi, fuga în Egipt  însemna nişte cheltuieli importante de călătorie.  Analele persane ale Frăţiei Albe, condusă de Bătrînul din Munte, înregistrează în a opta lună a anului 543 de la Zaratush (adică în aprilie anul 6 î.Hr.) o istorie spusă de fratele Gaspar, care arată că a dus împreună cu fratele Balthazar şi fratele Melchior, la Betleem, după cum s-a convenit de Superiori, aur cît purta un măgar, veşminte alese de la Samira (Smirna), smirnă, şi multe mirodenii, printre care şi tămâie;  mai spune că a lăsat drept pază oşteni încercaţi îmbrăcaţi ca simpli păstori;  şi în final asigură că adevăratul Mesiah va pleca în Egipt, ca să fie în siguranţă şi să se înceapă învăţătura! După cum probabil că ştiţi, Dionisus Exiguus, un călugăr din secolul VI de prin părţile Dobrogei a greşit cu şapte ani în calculul naşterii lui Iisus, greşeală ce s-a transmis până astăzi. Cel mai probabi, bunul Iisus s-a născut pe 28 martie anul 7, înainte de era noastră creştină! Dar asta este altă poveste!

În amintirea acelor daruri făcute de Magi, de fiecare Crăciun se repetă, la infinit, istoria magică a darurilor.

Creştineşte vorbind, darurile nu au nimic comun cu Moş Crăciun sau cu Moş Gerilă, impostorul impostorului. După cum scria în săptămânalul „The New Yorker”, pe 24 decembrie, 1967: „Moş Crăciun este greţos de vulgar! Este Ziua Naşterii lui Iisus, nu a lui Moş Crăciun. Nu mai intoxicaţi copiii, nu-i mai minţiţi cu o reclamă la ciocolată din secolul XIX, care avea drept model un vizitiu de sanie, rusnac, din Viena, care era mai tot timpul beat-mort. Este sărbătoarea familiei creştine, nu a lui Coca-Cola. Este o mare sărbătoare creştină, nu un prilej de reclamă! Moş Crăciun este cea mai periculoasă făcătură, care mai mult decât orice ideologie New Age atacă radăcinele credinţei creştine. Pentru că astăzi copiii îl aşteaptă pe impostorul de Moş Crăciun, nu pe Pruncul Iisus şi pe cei trei Crai de la Răsărit, care au venit la ieslea Mesiei cu daruri şi înţelepciune.”

Bun, gândind pragmatic şi în termeni economici de vânzare şi marketing, Cei Trei Crai de la Răsărit, cei originari şi adevăraţii dăruitori, mai au o şansă, mare, în faţa lui Moş Crăciun, care, de fapt, este Moş Nicolae. Sau Odin? Bun, nu ştii niciodată cine este un impostor! Doar dacă cineva, cu bani şi putere, ar realiza că superioritatea Magilor este zdrobitoare: dau de trei ori mai multe cadouri decât Moş Crăciun! Deci, de trei ori mai multe vânzări!

Pregătiţi-vă să dăruiţi, oadată, sau de trei ori, dăruind vă păstraţi, sau vă aduceţi înapoi bucuria şi starea de bine. Şi asta în noaptea asta, pentru că mâine este ea o altă zi, dar este Crăciunul!

 

BERBEC   Se profilează o zi densă, chiar dacă eşti în vacanţă. Cauţi cu ce să te îmbraci la petrecerea de Crăciun! O veste sau o întâlnire care îţi face plăcere, trebuie doar să te laşi dus de viaţă! Toate aspectele sunt favorabile, chiar cele care ţin strict de proiectele tale personale, adică de gândurile pe care ţi le faci. Ai timp, in sfârşit, să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa.  Poţi face mici schimbări, acasă, scurte vizite, loco, însă nu te aventura să pleci la mare distanţă, drumurile nu îţi sunt deschise!

TAUR  Ziua de astăzi este un prilej bun să rezolvi unele probleme legate de casă, petrecerea de Crăciun, invitaţi. Conjunctura favorizează domeniul domestic, aşa că poţi pune lucrurile la punct! Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. Nu împrumuta bani. Nu astăzi. Banii sunt bine aspectaţi, evită, însă, cheltuielile un pic cam utopice şi exagerate. Mănâncă mai multe alimente strict naturale, vitamine şi fructe proaspete, mere şi citrice. Organismul tau are nevoie de cruţare şi de refacere. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate excelente. Pe seară, cu prietenii, eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine în ziua de Ajunul Crăciunului.

GEMENI   Atenţie la ce îţi doreşti, să nu se îndeplinească! Încep să se lamureasca unele probleme legate de domeniul sentimental. Reflectezi că nimic nou sub soare, că ai mai avut astfel de probleme! Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate ca şi „rectificările” la listele de cadori de Crăciun. Seară romantică, poate acasă, poate la un spectacol. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci, mai bine lasă-te cuprins de Spiritul Crăciunului şi de mirosul sarmaleleor şi al cozonacilor!

RAC    Dimineaţă obositoare şi densă. Nu este o zi în care să faci schimbări, pe niciun plan. În orice caz, ajungi seara târziu acasă. Dacă este aşa, poţi juca cu succes rolul lui Moş Crăciun! Nu fii intransigent când nu trebuie! Totuşi, prietenii te ajută, familia te sprijină, totul pare bun şi avantajat de stele. Dacă nu vrei să ieşi în oraş, poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în familie, la o cină veselă şi sănătoasă cu multe vorbe în seara de Ajunul Crăciunului.

LEU   Veşti bune! Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Capacitatea ta de a domina situaţia, abilitatea ta de lider face ca noaptea de Ajun la Crăciun să fie o reuşită! La prânz poate este bine să-ţi îndulceşti viaţa aşa că oferă-ţi o prăjitura şi dă telefon unei prietene, poate vine să te ajute un pic… Vezi să nu fie din zodia Gemenilor sau a Săgetătorilor. Pana la urma în urma efortului facut o sa pici pe seară ca o pisică leşinată, în loc să fi un leu-paraleu. O sa visezi frumos şi colorat, cum Cei trei Crai de la răsărit îţi aduc daruri, cum i-au adus şi Pruncului, acum mai bine de două mii de ani!

FECIOARĂ    Eşti în stare să desfăşori o energie fantastică, să realizezi lucruri colosale, numai pentru Crăciun! Până la noaptea de Ajun ai terminat totul şi casa este plină de mirosul cozonacilor! Toate drumurile sunt deschise pentru tine! Poţi folosi această zi de Ajun ca să-ţi faci un bilanţ al lucrurilor pe care le ai de făcut. S-ar putea să ai nevoie de ajutor! Daca este vorba de treburi casnice nu te speti, pune-i pe toţi la treaba! Mercur, relativ bine aspectat, te ajută să-ţi focalizezi atenţia către o lista de prioritaţi şi să comunici decent fiecăruia ce are de făcut, ca să nu se mai intre în obişnuita criză de timp de sărbători.

BALANŢĂ   Pe plan sentimental curiozitatea ta înăscută te împinge înainte, către noi relaţii umane. Dedică ziua celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor apropiaţi. Pregăteşte-te pentru Ajun! Perioada îţi este favorabilă atît sub aspect economic cât şi sentimental. Dorinţa de schimbare şi marea plictiseală existenţială te face să cheltuieşti prea mult. Incerca să dai dovadă de prudenţă şi echilibru şi evită cheltuielile exagerate. Totuşi, este o perioadă favorabilă pentru interesele tale. Ajunul Crăciunului poţi să-l sărbătoreşti împreună cu cei apropiaţi, acasă sau undeva la ţară – un Crăciun tradiţional ţi-ar încălzi sufletul şi te-ar bucura.

SCORPION   Căldura sufletească şi investiţiile spirituale de azi pot aduce armonie şi înţelegere. Îţi poate fi solicitat sprijinul într-o problemă, probabil lista de invitaţi pentru masa de Crăciun! Nicio grijă importantă aşa că lasă-te purtat de Spiritul Crăciunului. Sfârşitul anului este o perioadă splendidă ca să legi noi prietenii, să te distrezi. Ajunul Crăciunului poţi să-l sărbătoreşti cu colegii de la firma la un club la modă, sau acasă, cu familia extinsă, pe îndelete cu meniu bogat şi discuţii la mai multe pahare.  

SĂGETĂTOR   Stelele te avantajează pe plan profesional. Ideile tale sunt astăzi clare şi chiar de o oarecare eleganţă. Nici planul relaţiilor umane nu este prost aspectat. O zi plăcută, în plină formă! Dacă eşti în vacanţă de Crăciun pe seară, seara de Ajun, este un prilej colosal pentru o petrecere de iarnă cu cântece şi jocuri, ca să nu mai vorbim de dans. Dacă nu, o să ai o insomnie pe cinste! Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nicio importanţă. Mici răutăţi cu beteală şi lumânări colorate! Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii. Ajunul Crăciunului trebuie să-l sărbătoreşti, cu tot fastul cuvenit şi cu ritualurile tradiţionale, în familie.
 
CAPRICORN   Dimineaţa evită graba, nerăbdarea şi deciziile pripite. Investiţiile făcute azi, obligaţiile pe care le onorezi în relaţiile umane, cadourile de Crăciun, pot aduce „dividente” interesante! Ultima parte a lunii decembrie şi 24 decembrie, în special, este o perioadă  favorabilă pentru realizarea speranţelor şi a dorinţelor. Trebuie, numai, să dai consistenţa necesară eforturilor şi să eviţi inactivitatea. Pe de altă parte trebuie să fii mai cinstit(ă) în relaţiile cu noul tău prieten(ă), împărtăşeşte-i viziunea ta despre viaţă şi poţi să ai surpriza plăcută că ţi-o împărtăşeşte pe de-a întregul! Ajunul Crăciunului te găseşte cu multă treabă dar şi cu bucurii împărtăşite.

VĂRSĂTOR   Configuraţia indică că-ţi trebuie mai multă obiectivitate. Trebuie să stai în defensivă până realizezi noul orizont de vedere. Oricum, Crăciunul este mâine fie că eşti pregătit, sau nu! Câştiguri neaşteptate, daruri probabil. Ziua de Crăciun, de Ajun de Crăciun este pentru mulţi nativi un bun prilej de reflecţie şi bilanţ. Te simti excelent ceea ce este un motiv suficient sa tii nasul pe sus. Înfumurarea şi aerele de primadonă îţi vor trece imediat când o să faci socoteala cât ai cheltuit pentru Crăciun şi ce datorii ai de achitat. Dar asta, mai târziu, acum ai de dansat şi de distrat!

PEŞTI  Azi evită nepăsarea, nerăbdarea şi mai ales graba, chiar dacă eşti în urmă cu pregătirile, aranjamentele, cumpărarea cadourilor de Crăciun! Nu lăsa lucrurile neclare sau „în coadă de peşte”! Pregătirile de Crăciun fiind aproape terminate, relaxează-te! Până la urmă iei o hotărâre, dar vei constata că ai întârziat, ca întotdeauna. Atitudinile tale de fată, sau băiat bun nu prea au căutare în lumea asta decadentă şi superficială. Aşa că trebuie să cauţi cu multă atenţie pe cineva care să-ţi împărtăşească opiniile şi să te completeze, cineva cu care să te simţi bine în noaptea de Ajun de Crăciun!


Accesează: