În calendarul creştin ortodox mobil este o mare sărbătoare: Duminica Floriilor, intrarea Mesiei în Ierusalim, acum aproape două mii de ani.

Să spunem: “La mulţi ani şi onomastică fericită!” tuturor celor care au nume, sau derivate , după denumirea florilor.

Până pe 11 aprilie nimic de semnalat în „kalendarul” de la daci, poporul cel vechi şi harnic.

Demult de tot, din timpul dacilor, când s-a stabilit calendarul, omul lucra pentru el şi familia lui. Satele erau bine întărite şi apărate de obşte, iar cine muncea, avea! Undeva exista şi statul dac, cu cetatea măreaţă în care trona regele-lup, dar departe şi fără o legătură directă şi permanentă… doar în vremi de restrişte, de năvăliri, foamete, războaie, foc, cutremure şi inundaţii se auzeau buciumele şi treceau ca fulgerul călăreţii regelui, solii nenorocirii… sau, solii veseliei, când erau motive de bucurie şi petrecere, sărbătorile lupilor, care, mereu, durau trei zile!

Mai târziu, când au venit străinii: romanii, goţii, gepizii, slavii, cumanii, turcii, grecii fanarioţi – au iobăgit pe ţăran, pe păstor – pe omul pământului şi l-au furat cât au putut. Sigur că acest aspect este discutabil, istoric vorbind, dar vă întreb, istoria de acum o mie de ani, de exemplu, cine a scris-o, ţăranul, sau cel care îl fura?

Vedeţi, dragi lupi, padawni şi hobbiţi, modelul istoric de succes este al conducătorului, al învingătorului! Cu orice preţ… Alexandru cel Mare, Constantin cel Mare, Napoleon, Ştefan cel Mare – au fost nişte criminali, unii în serie – iar titulatura, prefixul, coada, aka, de "…cel Mare" a fost acordat ca să se deosebească de criminalii cu numai unul, două omoruri…

După cum băncile sunt alţi criminali virtuali în serie. Am mai discutat desprea asta. Sistemul bancar este un intermediar nedorit şi autoimpus, o căpuşă, în multe procese tehnico-economice. Este veriga slabă, care măreşte preţul produselor şi încetineşte, dacă nu blochează, ciclul de producţie, introducând date false în sănătatea procesului capitalist. În timp, sistemul bancar, din lăcomie şi reacredinţă, şi-a depăşit scopul pentru care fusese creat. Sistemul bancar actual este un virus. Sau un cancer.

Mă întrebaţi dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce să faceţi cu banii domniilor voastre, dacă nu-i duceţi la bancă. Toţi îmi daţi dreptate asupra părerilor mele, provenite din experienţă, despre bănci, mai puţin doi-trei prieteni care sunt angajaţi la bănci şi care spun că am dreptate, dar parţial.

În primul rând vă felicit că aveţi bani! Mai mulţi decât vă trebuie. Sper că nu provin din economii la sânge, care vă privează de bucuriile vieţii şi vă îmbolnăvesc.

Nu o să vă spun ce scrie prin cărţi, asta le găsiţi şi domniile voastre. O să vă spun ce am făcut eu. Am investit tot ce aveam, bani, în calitatea vieţii familiei mele şi în copii. Am călătorit, am trăit bine. Am ajutat, cu bani şi obiecte, pe cine am putut. Sigur prietenii mei sunt oameni de onoare şi m-au ajutat când le-am solicitat, la rândul meu, ajutorul. Am botezat şi am cununat. Nu am rezerve, depozite de bani. Nu sunt bogat, ba din contră, dar sunt aşa de echilibrat, mulţumit şi…fericit!

Dacă aveţi mulţi bani, cel mai bun exemplu îl oferă miniştrii şi parlamentarii penali. Ei investesc banii în bunuri de valoare, nu îi depun la bancă. Aur, bijuterii, opere de artă. Tablourile celebre sunt pentru cei bogaţi titluri de valoare, cambii, bilete de ordin la termen. Aceste investiţii sunt sigure şi prezervă valoarea. Banii depuşi la bancă se corodează, scad ca valoare prin faptul că, comisioanele şi multele deduceri şi reguli ale băncii te fac să scoţi de la bancă mai puţini bani decât ai depus, ba şi inflaţi. Banii de la bancă nu pot fi scoşi rapid, imediat, în cazul unei catastrofe, iar sistemul de bancomate este primul care nu mai funcţionează în cazul, unui cutremur, de exemplu. S-a întâmplat în Japonia şi Peru, de acolo ştiu!

Dacă nu sunteţi aşa de bogaţi ca să cumpăraţi Picasso şi Goya, valuta, puternicii dolari şi euroi sunt ceea ce vă trebuie. Dacă aş avea bani, i-aş transforma, două treimi în dolari şi o treime în euro. Sigur, opţiunea mea este dictată de faptul că familia mea este în State. Şi după cum ştiţi, acolo se folosesc dolarii!

Şi un banc de pe vremea lui Ceuşescu: „ce face un român când nu mai are bani? Schimbă o sută de dolari!”

Vă dorec de Florii, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, să fiţi sănătoşi, să aveţi bani atâţia cât vă trebuie, să aveţi o viaţă frumosă şi plăcută, iar zâmbetul să vă fie mereu pe buze!    

BERBEC  Creativitatea şi ideile noi sunt favorizate în weekend. Menajează-ţi forţele şi fii mai atent la răceli şi viroze, eşti vulnerabil la atacul microorganismelor. Noi relaţii la orizont.

Posibile discuţii aprinse cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important. Stelele iti dau reusita daca esti suficient de logic. In general vorbind, mai multe planete şi indicatori astrologici îţi îţi sunt favorabili.  Pentru cei nascuti in ultima parte a zodiei, stelele, cu voia Domnului, arată în weekend numai lucruri bune şi vesele, adica o zi întreagă de influenţe favorabile.

TAUR  În weekend sunt posibile, poate, probleme în familie, cu cei din jur. Nu trebuie să-ţi faci gânduri negative pentru orice amănunt. Zâmbeşte şi clarifică situaţia cu umor şi bună credinţă!

Sâmbătă rişti să nu te descurci în unele probleme de relaţii umane, poate sentimentale. Nu trebuie să te superi, duminică totul se poate schimba în favoarea ta, dacă insişti civilizat. Dimineaţa de sâmbătă e aglomerată, dar eşti optimist şi motivat în ceea ce faci. Primeşti un premiu pentru atitudinea ta pozitivă, o veste bună, mai pe seară. Duminică poate fi şi un film bun. În general, acest weekend îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi de afirmare.  

GEMENI  Se aproprie nişte praguri, nervozitatea creşte în jurul tău. Sfatul stelelor este să te grăbeşti încet, altfel pierzi din vedere amănunte importante. În weekend nu pleca la drum lung!

Trebuie să dai înapoi, să te retragi, în faţa pretenţiilor foarte vocale ale celor dragi, poate a copiilor, care au un proiect special de weekend! Încearcă să găseşti un compromis… Cumpără acum, mâine e mai scump! Mai toţi fac pregătiri pentru sărbătorile Pascale şi sărbătoresc Floriile! Aşa că este multă agitaţie, nu prea este pace sub măslini… sau sub ce vrei tu! Totuşi, norocul îţi zâmbeşte duminică. Nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine – domeniile în care excelezi, de fapt. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri memorabile!

RAC   Nu te lăsa copleşit de rutina de weekend. Ai mare nevoie să-ţi “încarci bateriile”. Un tip de energie se obţine pe seama altui tip de energie. Nu te enerva, este prima măsură necesară!

Dedică weekend-ul distracţiei şi relaxării dar şi planurilor de viitor, în general, sau de programarea micii vacanţe de Sf. Paşti. Nu este deloc prea devreme, timpul trece aşa de repede! În acest weekend ambianţa este plăcută şi relativ liniştită. Crezi că poţi aborda unele persoane, că ai putere de convingere. Este doar o părere, dar trebuie să dai dovadă de reţinere! Sâmbătă, poţi organiza o mică petrecere, îţi mai îmbunătăţeşti şi starea de spirit. Duminică ai o perioadă mai bună şi lucrurile par să se aranjeze.  

LEU  Atenţie la alergii şi viroze. În weekend problemele Leilor par să să devină mai serioase. Tu consideri aşa. Se apropie Sf. Paşti şi se pare că ţi-ai fixat un termen, pe care vrei să-l respecţi.

Sâmbătă ai un umor înţepător, "cu colţi", dar e de înţeles, pentru că s-au strâns toate pe capul tău! Trebuie să rezolvi singur, ceilalţi mai rău te încurcă, ca să te poţi odihni duminică!  Schimbări importante sunt în vedere. Pregăteşte-te de un viraj, de o nouă direcţie în viaţa ta sentimentală, sau în obiceiurile şi preferinţele tale de weekend! Nu pleca la drum lung! O zi de sâmbătă bună, care trece repede, ca orice lucru bun. Duminică o veste bună de la unul dintre membrii familiei.

FECIOARĂ  Ai ideile foarte clare, dar încă nu găseşti modalitatea, tehnologia, ca să le aplici, atât în domeniul intereselor tale cât şi în cel sentimental. În weekend încercă să lămureşti o situaţie!

Este un weekend în care trecutul este important şi poţi să te simţi bine depănând amintiri şi schimbând informaţii şi impresii.  O zi plăcută care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi! Simţi o oarecare insecuritate sentimentală – atenţie, casa familiei este prost aspectată. Strânge-i pe toţi ai tăi în jurul tău şi laudă-i şi spune-le vorbe bune – au nevoie de asta, chiar dacă eşti ocupat. Timpul trece, copii cresc, oamenii se ofilesc, iată, momentul a trecut şi zgura părerilor de rău se adună în inimă.

BALANŢĂ  Domeniile favorizate în weekend sunt cele ale familiei şi relaţiilor cu prietenii, domeniul sentimental şi emoţional, iar cele defavorizate privesc sectorul comunicării, fii atent la vorbe!

Configuraţiile benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o perioadă densă, care cere reacţii rapide, dar fără posibile evenimente negative notabile. Nu te grăbi! Eşti un pic prea insistent în a-ţi susţine opiniile şi cauza. Nu te grăbi, nu fii nerăbdător, toate se întâmplă la timpul lor. O gamă largă de trăiri caracteristice dezechilibratelor Balanţe în acest weekend. Semnele de foc şi de aer îţi sunt favorabile toată perioada, dar este mai bine să nu te iei în beţe cu cei născuţi sub zodii de pământ şi apă.

SCORPION  În weekend ai nevoie de abilitate ca să echilibrezi o activitate prea densă cu lipsa de acţiune. Adică trebuie să mediezi într-un mediu haotic, în care fiecare trage în direcţii diferite!

Nu pleca la drum lung! Odihnă şi distracţie în acest weekend, dar trebuie să faci şi puţin sport, sau masaj şi sauna. Trebuie să “încălzeşti maşinăria” în vederea săpămânei viitoare, care se anunţă densă. Dacă reuşeşti să te stăpâneşti şi să eviţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Oricum, fiecare are defectul său. Al tău se numeşte „falsă viziune asupra realităţii”. Adică o să auzi weekendul asta la minciunele, minciuni şi minciuni sfruntate, cât să ai rezerve pentru tot anul.

SĂGETĂTOR   Un weekend cam obositor, dar în care poţi să duci la bun sfârşit un volum mare de lucrări. Cu toate că ai un randament bun, se pare că eşti în criză de timp. O veste bună, poate pe seară.

Stai în defensivă şi pândeşte… cu arcul pregătit! Sâmbătă, zi de pregătiri. Păstrează-ţi calmul, farmecul şi stilul de viaţă imperial cu ştaif. Nu arăta că eşti rănit sau rănită, că hienele abia aşteaptă. Viaţa în oraş, jungla de beton, este o junglă mai necruţătoare decât necuprinsul Africii. Cam tot în perioada când Marte face ceva aspecte faste, adică în jurul datei zilei de duminică, în mod sincronic, de Florii, o să te hotărăşti brusc să pleci la capătul Pământului, sau numai până în mall să cumperi o pereche de… ceva! Ce o să cumperi? Asta o să te întrebi mult timp de aici în colo… că bani nu prea ai!

CAPRICORN   În weekend trebuie să-ţi faci programul tău, fără să te laşi intimidat sau deranjat de bruiajul negativ al celor din jur. Trebuie să desparţi mistificările, minciunile, de realitate!

Ai hotărât ca în acest weekend să vezi numai jumătatea plină a paharului. Bine faci, bine găseşti! Pe plan sentimental e momentul unor discuţii. Discuţii interesante şi, chiar necesare! Nu te înregimenta în categoria păguboşilor… Şi nu uita că pierzi când renunţi să mai încerci. O veste bună sâmbătă, poate pe seară. Apoi, îţi regăseşti ritmul şi o parte din echilibru. Poate că nemulţumirea face parte din caracterul tău!  Se schimbă vremea, se schimbă şi părerile tale. În acest weekend vezi cu alţi ochi anturajul tău. Redu ritmul activităţii, fă un pact cu timpul şi ocupă-te de tine, de dorinţele tale!

VĂRSĂTOR  Amână ceea ce nu poţi rezolva, este o metodă verificată. Mai ales dacă este vorba despre relaţii sentimentale cam încordate, sau, din contră, prea reci. Cere un sfat, nu strică niciodată!

În acest weekend mizezi pe aspectul tău fizic, pe limbajul corpului şi de ce nu, pe puterea ta de seducţie. Lămurirea acum a unor aspecte ale vieţii de cuplu te poate scuti de mari probleme.  Nu exagera cu munca şi efortul, gen curăţenie şi spălatul geamurilor, in general, pentru ca stelele indica o supărătoare tendinţă către surmenaj şi depresie. Învigătorii sunt nişte persoane abile şi tenace odihnite nu nişte nefericiţi crăcănaţi de muncă. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu lăsa mass media să-ţi otrăvească viaţa cu ştiri negative şi filme violente. Duminică seara ai un prilej pe care nu trebuie să-l ratezi!

PEŞTI   Un weekend mediocru. Sâmbătă trebuie să stai liniştit şi să aştepţi ca ziua să treacă în linişte, fără necazuri. Duminică nu te implica în nimic important sau nou, doar activitatea obişnuită!

O perioadă plăcută, în care, indiferent de vreme, te simţi în plină formă fizică şi psihică şi poţi duce la bun sfârşit ceea ce ţi-ai dorit. Visezi zile liniştite şi nopţi pline de pasiune! Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei de sâmbătă, deoarece mai multe planete şi indicatori astrologici îţi sunt favorabili. Astrele sunt într-o conjunctura avantajoasă: sănătatea îţi este bună, viaţa personală – aproape armonioasă, iar situaţia financiară nu îţi mai pare teribilă.  În a doua parte a weekendului, duminică, stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale şi mai puţin in cel material, mai ales dacă este vorba de bani.