Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Battlestar Romania!

Horoscopul lui Dom Profesor
Autor: | | 0 Comentarii | 3035 Vizualizari

Pe 29 august s-au născut Michael Jackson, Bob Beamon, Slobodan Miloşevici, Petre Magdin, Nicolae Dunăreanu.

Astăzi îl pomenim pe Michael Jackson. Nu mi-a plăcut, cât a trăit. Negrul care voia să devină alb, omul care voia să devină zeu! Ce patetic, ce roman prost! Dar exemplul lui elitist, sfidarea împinsă dincolo de limite, toate atitudinile lui excentrice şi bizare au avut rolul lor în lumea aceasta. Probabil că acum râde de noi în Purgatoriu, dacă i-au mai lăsat mutrişoara de Mozart-copil şi mai are cu ce să râdă!

Michael Jackson a fost un geniu! Filozofic, nu mă refer la muzică. Prin toată viaţa lui excepţională a demonstrat, prin logica lui Hegel, prin teză şi antiteză, animalitatea acestei lumi, prostia şi lipsa de discernămînt a marii majorităţi. Ia gândiţi-vă puţin!

Mie, acum, îmi lipseşte...

Nimic în "kalendar" dar în calendarul creştin este ultima sărbătoare a anului. Anul bisericesc creştin începe la 1 septembrie.

Pe 29 august se pomeneşte, cu întristare, Tăierea Capului Sf. Prooroc Ioan Botezătorul. Este post negru. Probabil că vă mai amintiţi din şcoală, de la religie, istoria cu regele Irod, fratele lui Filip şi soţia acestuia Irodiada, pe care o ia Irod. De reproşurile lui Ioan, pentru că regele luase pe soţia fratelui, lucru imoral la iudei, altfel Ioan era iubit şi preţuit de Irod, dar duşmănit de regină. De primul strip-tease din istorie făcut de Salomeea, fiica reginei, ca să-i smulgă regelui promisiunea executării lui Ioan. De aducerea Capului Botezătorului pe o tipsie de argint.

Tradiţia iniţiatică spune că ochii Botezătorului s-au deschis şi capul fără corp a şoptit câteva cuvinte regelui, de nimeni altcineva auzite. Regele a rămas gânditor apoi a plecat din sală. Sfetnicii de taină spun că l-au auzit plângând, dar poate fi doar o părere...

Mel Brooks, în stilul caracteristic al rasei, pentru că numai evreii au voie şi pot face bancuri despre cele sfinte a spus: "nu este bine să-ţi faci duşmancă o femeie care poate s-o pună pe alta mai tânără să se dezbrace!"

Tradiţional Crucea Mică, Sf. Ioan de toamnă, Sf. Ioan cap tăiat, Brumariul. „...Aduce cu sine o seamă de interdicţii asupra tăiatului fructelor şi legumelor (mai ales varza) ce au o formă rotundă sau alimentelor ce amintesc de sângele vărsat (vinul roşu, în special)... zi deosebit de periculoasă, ţinută pentru a nu se îmbolnăvi de friguri”. (Antoaneta Olteanu, „Calendarele Poporului Român”, 2001, pagina 383.)

Începe Postul Negru care ţine până la Înălţarea Crucii, 14 septembrie. Postitorii îşi mântuiesc sufletul de cele mai mari păcate din viaţă, omucideri de oameni şi de prunci născuţi sau lepădarea celor nenăscuţi, aprinderi, furturi cu ucidere, lăsarea familiei fără căpătâi. Mâncarea de post nu trebuie tăiată, ci doar frântă de mâna postitorului. Nimeni altcineva nu trebuie să atingă mâncarea de post: numai apă neîncepută şi turtă coaptă pe cărbuni. Idem, pagina 384.

Iluzii de ţărani... niciun păcat mare, capital, nu este iertat, mai ales omuciderea, care este păcat împotriva Lui Dumnezeu Tatăl şi nesocotirea gravă a Poruncilor Fiului. Dar omul greşeşte... o viaţă exemplară, după greşeală, postul, poate funcţiona ca factor atenuant la Judecata de Apoi!

Nici iertarea Bisericii, ridicolele indulgenţe, sau daruri şi ridicări de lăcaşuri sfinte nu aduc iertarea păcatului omuciderii. Dacă doriţi să vă obţineţi iertarea, măcar parţială, a cerului şi a oamenilor, împărţiţi toată averea la săraci necunoscuţi şi apucaţi-o pe calea călugăriei!

De trei ori am fost în Siria, la Damasc, oraşul cel cu şapte porţi şi tot de atâtea ori am fost în Moscheea Omaiazilor unde este un relicvariu, din bronz, care se spune că ascunde Capul Botezătorului. În Islam Ioan Botezătorul este un Profet ca şi Domnul Nostru Iisus Hristos. Vestind venirea lui Mahomed.

Mă tem că flacăra războiului a mistuit nepreţuitele covoare persane de acolo, şi au distrus şi relicvele creştine. La Damasc m-am simţit la fel de bine ca în Teheran sau în pădurile Virginiei, sau la Paris. Oare de ce nu poate să fie pacea promisă, cea de o mie de ani?

Scriam acum exact un an de zile că Statele Unite trebuie, sunt obligate să intervină în Siria. Franţa în special, dar şi ceilalţi aliaţi, atunci erau gata, europenii invitau Statele! Ca de atâtea ori în istoria modernă, complicaţiile politicii interne au atras toată atenţia şi energia Casei Albe, care, în acele momente, lasă lumea să se sălbăticească. Insula doctorului Moreau!

Acum intervenţia este mult mai grea şi mai periculoasă. Califatul este o realitate şi atrage suportul spiritual, material, dar şi financiar, a sute de milioane de islamici.

Dar se pare că, simetric şi păgubos, războiul pare să înceapă, aşa cum a început la 1 septembrie 1939. Atunci nemţii au invadat Polonia, acum ruşii se pare că au intrat în Ucraina. Istoria se repedă!

Un tânăr de numai douăzeci de ani, militar angajat cu contract, mi-a trimis o corespondenţă care m-a emoţionat mult. Îmi spune că îmi citeşte de mult articolele şi că a înţeles că are pentru ce să lupte, chiar să-şi dea viaţa, dacă trebuie, pentru că România nu este compusă din mâna asta de politicieni mincinoşi şi de bogătani tâmpiţi, de curve cu pretenţii, din ceea ce vedem la televizoare. Îmi mulţumeşte că i-am deschis ochii şi îmi spune că ar lupta sub comanda mea, pentru că ştie că aş avea grijă de soldaţi.

Îmi spune că vede ţara, în viitor, ca în serialul SF „Battlestar Galactica”. O luptă supremă şi necruţătoare pentru supravieţuire.

Battlestar Romania!

Dacă nu ştiţi despre ce este vorba, iată:

Muzica, soundtrackul, este a lui Bear McCreary, un regal simfonic.

Tare mi-ar place ca tânărul militar să nu aibă dreptate, dar mă tem...

BERBEC Un pic cam susceptibil şi gata să dai replica. În general eşti un artizan al gloriei altora, care îşi asumă rezultatele tale. Astăzi rupe tradiţia, refuză, cu calm, să mai fii folosit!

Dacă ai vreo idee, pune-o in aplicare fără multe consultări şi tam-tam-uri. Apare o informaţie, o veste îngrijorătoare, de fapt sunt mai multe, dar doar una interesează în special zodia ta. Dar se poate să fie doar o influenta negativa generala, o perioada mai neconfortabila care se întinde pe cateva zile, o indispozitie ca sa zicem asa, şi mai putin un necaz concentrat.

TAUR Astăzi eşti ceva mai sociabil şi cauţi companie. Atenţie la asocierea cu persoane cu interese cam obscure! Limitează-te la prieteniile verificate şi la cei pe care îi frecventezi obişnuit!

Marele regret al lui Nicolae Ceausescu, inainte de MOARTE! Nu a apucat: Acum ma TERMINA el

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI