HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 3 decembrie 2021. Legendarul Sandu Diaconu, decanul Facultății de Energetică  

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 3 decembrie 2021. Legendarul Sandu Diaconu, decanul Facultății de Energetică   

Nu ţi-e frică de nimic, eşti viteaz şi obstacolele nu-ţi mai par de netrecut! Poţi să înfrunţi cu succes conflictele care mocneau de ceva timp... Nu uita să precizezi că nu e nimic personal!

3 decembrie

 

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 3 decembrie s-au născut Jean-Luc Godard, Ozzie Osbourne, Joseph Conrad, Nicola Amati, Andy Williams, Oscar Han, Liviu Dandara, Nicolas Mateesco-Matte, Cătălin Botezatu.

Sinaxar, Sf. Proroc Sofonie, care a fost, după numele lui, văzător şi cunoscător al tainelor lui Dumnezeu (precum numele lui se tâlcuieşte).(Vieţile Sfinţilor)

Tradiţional, Sofonia. Ziua proorocilor. Sărbătoare ţinută de femei care fac turte înflorate şi le dau de pomană.

Ajunul la festivalul Bubatului, a Sf. Varvara. Sf. Sofonie, Varvara şi Sava sunt cele trei zile ale Bubatului. Magie veche, puternică, împotriva vărsatului de vânt...

 

Minerii postesc negru şi pe seară, după căderea întunericului,  beau în amintirea ortacilor care nu au mai ieşit niciodată din mină la lumină...

 

Minerii, satanizaţi pe nedrept pentru greşelile politicienilor. O vară întreagă am fost miner. Era "porunca Marelui Zeu", Decanul Energeticii şi Şeful Catedrei de Hidraulică şi Centrale Hidroelectrice, legendarul Sandu Diaconu. Nu ştiu dacă s-a săvârşit, sau nu, din această viaţă, oameni ca el rămân nemuritori.

 

Prin anii 60' şi începutul anilor 70' Sandu Diaconu a făcut din Facultatea de Energetică, secţia Hidro, o armată specială, de elită a elitelor. Mai precis, de forţe speciale pentru că absolvenţi anuali erau doar două duzini, hai trei!

 

Decanul obişnuia să spună la curs: "aia de la Electronică sau TCM pot să greşescă, mare scofală, ard un transistor sau rebutează o şaibă, voi, energeticienii, nu puteţi greşi niciodată. La o greşeală a voastră mor mii, zeci de mii de oameni, să vă intre bine în cap!"

 

Era şi un ritual de iniţiere, băieţii ne curentam la 33.000 de volţi în laboratorul PEC. Şi altele...

 

În fiecare vară, înainte de vacanță, ne chema, unul câte unul, la el, la Catedră. "Măi omule, proştii se duc la Mamaia şi la Sinaia, voi aveţi o misiune de la Dumnezeu, energia El a făcut-o, să vă intre bine în cap! În vara asta vreau să te angajezi undeva, să înveţi o meserie. Unde te-ai gândit?"

 

Ii spuneam, apoi el încuvinţa din cap şi dădeau un telefon: "Tovarăşe Ministru, vă rog, angajază-l pe Radu Ştefănescu, studentul meu, la mina Lupeni, în abataj. La la mina numărul 2 ? Da... Ascult... Mulţumesc, îl trimit imediat la dumneavoastră!"

 

Şi acum am în faţă Legitimaţia temporară, cu o line roșie barată cu acces la nivelele A, B şi D. O vară întreagă am lucrat în mină.

 

Am un dar special, Molavi îl chema "baraka". Minerii m-au acceptat imediat, și m-au făcut părtaș la legendele și superstițiile lor. Nici nu ştiţi câtă sensibilitate se ascunde sub aspectul lor dur. Şi câtă frică... dar şi cât curaj!

 

Am ascultat legendele lor şi crezul lor. Şi mă doare sufletul când văd cum sunt trataţi astăzi de către nişte lichele.

 

Suntem o cultură a pământului, noi, dacii, şi străinii încearcă, cum au încercat mereu, împreună cu trădătorii, cozile de topor, să ne rupă această legătură cu pământul, să ne desmoștenească. Primii care sunt atacaţi şi compromişi sunt minerii, cei care ştiu cam totul despre pământ! La fel s-a întâmplat în Polonia, Ucraina, Ungaria...

 

Dar, prima s-a trezit Ungaria, care ar trebui să ne fie de luare aminte: naţionalizări, aruncarea peste bord a FMI şi a multinaţionalelor străine, un bun exemplu de urmat. De către cine? Cine mai este patriot în România? Bună întrebare!

 

Vă las până mâine să vă gândiţi la aceste lucruri şi dacă chiar vă gândiţi făceţi-mă părtş de spusele domniilor voastre, cu speranţa că Bunul Dumnezeu se va milui de păcatele nostre şi ne va dărui mâine, o altă zi!

 

 

HOROSCOP     3 decembrie  2021

 

BERBEC  Dimineaţa e favorabilă lucrurilor importante. Ziua incepe bine şi creezi optimism în jurul tau şi de aceea eşti bine primit. E o zi favorabila, profită! Nu specula, însă, nimic financiar! Luptă împotriva raului, sub orice formă. Spiritul tau cutezator dar utopic tânjeste după o cruciadă. Gândeşte de bine, vorbeşte de bine, fă fapte bune! Până la urma o sa adopţi, virtual şi statistic vorbind, o pisicuţă rătăcită, dar la scara cosmica este o victorie mai mare decat cucerirea Ierusalimului, pentru că ai salvat nouă vieţi dintr-o lovitură!

TAUR  Plecând mereu în gând în insule exotice şi meleaguri departatate, parca suporti mai uşor vremea şi vremurile nesigure. Este foarte bine, este relaxant, dar totuşi, astăzi fii mai realist! Semnele de apa şi de aer îţi sunt favorabile toată lună, dar este mai bine să nu te iei astăzi în beţe cu cei născuţi sub zodii de pământ şi foc.  Sănătatea este bună, adică normal, cine oare este complet sănătos în zilele astea bolnave ale distopiei sanitare?

RAC   Astăzi lucrurile îţi par fără culoare, gusturile fade... Eşti nemulţumit şi nu prea ştii de ce! Conjunctura spune să vorbeşti mai mult cu cei dragi, familie, prieteni, ca să te simţi mai bine! Totuşi, ziua de astăzi este o perioadă mai stabilă şi cu şanse mai mari de succes, atât profesionale cât şi în amor. Comunicarea este bine aspectată, aşa că ai o carismă pe măsură. În a doua parte a zile poţi să faci ordine. Adică să încerci să pui o ierarhie firească în camera ta, la serviciu, unde activezi, sau chiar în anturaj. Un prilej, o oportunuitate pe care nu trebuie să o scapi mai pe seară, mai ales că este în ciuda sau chiar în paguba unui nesuferit dintr-o zodie de foc.

GEMENI   Nu ţi-e frică de nimic, eşti viteaz şi obstacolele nu-ţi mai par de netrecut! Poţi să înfrunţi cu succes conflictele care mocneau de ceva timp... Nu uita să precizezi că nu e nimic personal! Relaxeaza-te şi încercă să nu mai porţi de grijă altora, mai ales că, până la urmă, nimeni nu îţi mulţumeşte. O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor. O veste bună de la prieteni sau din presă. Un incident neplăcut, sau o gafa monumentala, pot fi evitate cu prudenţă şi respectarea regulilor jocului în societate. „Ce se taie, nu se fluieră” – vorbeşte mai puţin şi zâmbeşte mai mult! În orice caz, responsabilităţi crescute, acasă şi la serviciu, sau conjuncturale „te bagă în corzi”. Ai nevoie de mai mulţi bani şi nu ştii de unde. Problema nu se rezolvă astăzi, mai ai răbdare.

LEU   Eşti într-o formă bună şi accepţi lucrurile aşa cum sunt! Trebuie să fii precis, exact în activitatea, atitudinea ta profesională. Stabileşte clar şi fără interpretări ce e de făcut şi când! Pentru că este vremea planurilor de vacanţă de Crăciun, dar şi timpul pregătirii pentru iarna grea. Incep să se lămurească unele probleme legate de bani. Dar ceea ce este caracteristic perioadei în cauză, ca şi pe termen mai lung este dorinţa ta de schimbare. Vremea friguroasă şi capricioasă te avantajeaza şi te motivează să incepi noi proiecte, să ai noi idei. Eşti intr-o perioada creativa. Atenţie astăzi şi la zilele următoare, deoarece îţi va fi solicitat sprijinul într-o problemă, care nu este chiar din domeniul tău de expertiză, dar pe care o vei rezolva foarte profitabil. Toată lumea o să fie mulţumită, spune horoscopul tău.

FECIOARA     Ai o zi plină de aspecte favorabile, profită de ele, dar nu exagera, pentru că stelele arată, nu determină desfăşurarea unui eveniment.  Ceea ce cumperi azi va face mare placere celor dragi! Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu lua decizii importante, nu intra în jocul altora, impune-ţi propriile regului, dar nu juca de unul singur. Întotdeauna trebuie să existe ceva ascuns, neexplicabil, tainic, chiar un partener imaginar. Eşti obosit şi ai nevoie de un răgaz. Oferă-ţi seara acesta ca să te relaxezi. Competiţia este bună dar nu trebuie să stoarcă din tine ultima picătură de energie. Mai mult fair-play nu a omorât pe nimeni!

BALANŢA   O veste bună sau profitabilă. Una din zilele avantajoase.  Poziţia lui Venus, protectoarea zodiei, a lui Marte, a Lunii indică succes pe plan sentimental! Seară plăcută, poate ieşi în oraş! Nu este o zi în care sa faci schimbari esentiale. Din trecutul tau apare o situatie uitata, dar pe care poti sa o rezolvi rapid cu ajutorul anturajului. Nu te baga in sufletul si problemele altora. Ofera-ti ajutorul numai daca este cerut cu insistenta. Pentru un timp este bine sa pastrezi judecatile de valoare şi sentinţele pentru uzul propriu.

SCORPION     Ai stârnit anumite gelozii şi invidii... Deci, eşti valoros! Totuşi, fii mai discret, oamenii de real succes nu se laudă şi nu strălucesc în societate. Ai auzit de "aurul proştilor"? O zi ceva mai plictisitoare şi enervantă, în acelaşi timp, pentru funcţionarii de stat. Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite. Investiţiile făcute astăzi se vor dovedi foarte profitabile. Trebuie sa dai curs generozitatii care te caracterizează. Generozitate bine investita, care va aduce in viitor dividente foarte frumoase. Spirituale sau materiale, depinde in ce investeşti.

SĂGETĂTOR    Vine soarele şi pentru tine daca esti cumpătat şi faci provizii de răbdare. Cei din jur te plac, profită să-ţi promovezi cu tact interesele. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai dimineaţa. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate bune. Totuşi este bine să ceri un sfat competent, mai ales dacă doresti sa cumperi echipamente pentru menaj. Seara este moderat prielnică, dar cu grijă, mai ales la cheltuieli, vei evita neplăcerile. O nouă relaţie de dragoste sau reprinderea unei legături mai vechi, pentru un procent din zodie.

CAPRICORN   Conjunctura favorizează domeniul profesional dacă eşti la serviciu, sau unde activezi, sau planul treburilor gospodăreşti dacă eşti acasă. Cu ceea ce te ocupi zilnic, statistic vorbind! Păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei din familie.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. De asemenea, supraveghează-ţi regimul alimentar, doar suntem în post. Posibile schimbări şi veşti plăcute. Noi prietenii sau relaţii vor face perioada zilei de astăzi, mai precis pe seară, interesantă.

VĂRSĂTOR     O configuraţie astrală greoaie şi vremea capricioasă, când frig, când cald te predispun la lene şi comoditate! Nu ai şanse să te împotriveşti... Amână tot ce depinde de tine pe mâine! O veste care se vrea senzatională, dar nimic interesant, până la urmă. Intalniri care iti fac placere. Curiozitatea ta înnăscută te împinge înainte, către noi orizonturi. Nu trebuie să fie neapărat expediţii geografice, sfera socialului te îmbie la fel de mult ca şi spaţiile savanei africane. Constelaţia internă a omului, motivaţiile şi influenţarea lui, ce imens spaţiu de explorare!

PEŞTI  Zi relaxantă şi plăcută, ba chiar interesantă sub aspectul trăirilor emoţionale. Aspecte favorabile cumpărăturilor inspirate, dar făcute cu bani puţini, domeniul neguţătoriei e favorizat! Astăzi pe lângă seducţie şi încăpăţânarea ta este la cote maxime. Nu ai ceda la părerea ta, în ruptul capului! Ca să nu-ţi rupă cineva capul, pregăteşte-ţi o ieşire onorabilă, planul “B”. Curajul tău este răsplătit astăzi. Curajul de care ai dat dovadă în trecut şi ai luat o atitudine tranşantă. Pe seară realizezi că ar trebui să-ţi mai triezi cunoştiinţele care se autointituleză prieteni. Renunţă la balastul sentimental cu proverbiala ta răceală… de Peşte!