Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 25, noiembrie 2021. Afacerea Pegasus și un studiu suedez despre criminalitatea migranților
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 25, noiembrie 2021. Afacerea Pegasus și un studiu suedez despre criminalitatea migranților

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 25, noiembrie 2021. Afacerea Pegasus și un studiu suedez despre criminalitatea migranților

Astăzi operezi o schimbare în abordarea relaţiilor umane. Până acum te bazai mai mult pe latura emoţională, de azi încerci să fii mai raţional şi mai logic! Poţi să obţii mai multă stabilitate.

 Pe 25 noiembrie s-au născut Lope de Vega, Andrew Carnegie, Karl Friedrich Benz, Tina Turner, Augusto Pinochet, George Vraca, Dumitru Carabăţ.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Ecaterina, Mercurie. Odovania praznicului intrării în Biserică a Maicii Domnului.

Nimic în „Kalendar”, dar bunul folclorist Pamfilie menţionează că în această zi nu se lucrează, căci altfel s-ar primejdui casele prin foc.

Evenimentul Zilei” din ziua de 25 noiembrie 1988 a fost că o tânără britanică, pe nume Lorraine Miles, a făcut istorie juridică, obţinând prin tribunal o hotărâre definitivă şi irevocabilă de daune-interes, contra statului, de 25.108 lire, ceea ce în acele timpuri era o mică avere.

Mai mult, cazul era unul de viol, comis de un om al străzii asupra atrăgătoarei tinere, într-un loc public. În general astfel de cazuri sunt de domeniul dreptului penal şi sunt greu de probat şi instrumentat. Avocatul tinerei, de origine română, a ales o strategie de atac neobişnuită, dar foarte convingătoare şi… legală!

În pledoaria sa a susţinut că violatorul, cât şi Lorraine sunt victime ale statului, ale autorităţilor locale, nepăsătoare, incompetente şi care nu asigură locuri de muncă şi securitatea necesară în spaţiul public. Şi că de aceea nu a recurs la penal, ci la civil!

Judecătorii tribunalului din Essex au admis pretenţiile reclamantei şi la sfârşit au felicitat avocatul. Vedeţi, domniile voastre, unul dintre indicatorii democraţiei este numărul de procese câştigate de persoane particulare contra statului. La noi… numai cu proprietăţile ne mai războim cu statul… de drepturile civile nici vorbă! Adevărul este că românii încă nici nu ştiu ce este aceea democraţie şi ce drepturi dar şi ce obligaţii înseamnă!

Dar ziua de 25 noiembrie mai a însemnat un eveniment important.

Savanţi în studiul Bibliei au stabilit că acum exact 4370 de ani, pe 25 noiembrie, a avut loc… Potopul. Mai precis, a început!

Dacii au avut şi ei, ca mai toate popoarele importante de pe glob, reprezentarea Potopului. De exemplu, în legenda Zefirei se spune că frumoasa fată se trăgea din neam vechi, seminţie mândră ce era pe aceste pământuri de la Apele Mari, care cuprinseseră totul, doar vârful munţilor se mai vedea. De aici, şi Vasile Pârvan este de acord, putem stabili vechimea geto-dacilor de cel puţin patru mii trei sute de ani. Dar am eu o bănuială că este vorba de o locuire neîntreruptă de zeci şi sute de mii de ani…

Dar de ce dacii? Pentru că ei sunt temelia noastră adevărată pe care să ne construim viitorul. O să vă spun o poveste personală. Astă primăvară, îninte de necazurile mele cele mari și grele, nişte admiratori m-au invitat să mă alătur lor într-un pelerinaj în Ţara Sfântă. Gratis! Le-am răspuns că le mulţumesc din suflet şi că apreciez foarte mult, dar nu trebuie să plec nicăieri, eu SUNT în Ţara Sfântă! Pentru mine, România, patria, Dacia, este Ţara Sfântă. Cu toate păcatele locuitorilor.

Ei, dacă ar fi spus să mergem în Israel la Locurile Sfinte ale Lui Iisus, poate aş fi acceptat, dar, oricum, acum numai fac proiecte…

Realizaţi, domniile voastre, atâta vreme cât vom accepta lucruri străine ca valori de referinţă vom fi doar nişte slugi, o lume a treia spirituală. Am fost crescuţi şi îndoctrinaţi ca nişte slugi, păcătoşi şi umili, dar suntem, ca în poveste, urmaşii unor regi! Dacii… iar Herodot spune că ne tragem dintr-un fiu al lui Hercule!

Ştiu că materialismul dialectic sau cataleptic a învins, deocamdată, în România – papa, caca, euro, sex, Audi, este universul majorităţii. Dar aştept ploaia!

Dar fără Potop, pentru că trebuie să ştiţi că Domnul Dumnezeu a promis că nu va mai îneca Pământul niciodată şi ca semn al legământului ne-a dăruit curcubeul, însemnul speranţei.

 

Am primit, ca în fiecare săptămână, curierul de la Bruxelles. Iată ce mi-a atras atenția:

 

Franța neagă că a negociat cu NSO Group pentru achiziționarea software-ului de spionaj Pegasus

 Potrivit MIT Technology Review, Franța ar fi purtat discuții cu grupul israelit NSO pentru a-și cumpăra programul spion Pegasus. Discuțiile s-au întrerupt după ce revelațiile din iulie l-au identificat pe Emmanuel Macron drept una dintre numeroasele ținte ale software-ului. Contactată de EURACTIV Franța, Elysée a negat această informație.

Reuniți într-un consorțiu numit „Proiectul Pegasus”, Forbidden Stories și Amnesty International, în parteneriat cu 17 mass-media, au dezvăluit în iulie anul trecut că firma israeliană NSO Group punea la dispoziție un software de spionaj foarte sofisticat pentru o duzină de guverne și într-un cadru legal oarecum dubios.

În același timp, potrivit  presei americane, guvernul francez finaliza negocierile cu compania pentru a pune mâna pe software.

După ce a aflat că Emmanuel Macron și mulți membri ai guvernului său în 2019 se aflau pe lista celor 50.000 de numere de telefon pe care NSO le-ar fi oferit clienților săi, Paris ar fi încheiat discuțiile și ar fi renunțat la achiziție, „cu  câteva zile înainte ca vânzarea să ia loc ” , relatează revista americană MIT Technology Review.

La începutul lunii noiembrie, deputatul Fidesz, Lajos Kósa, președintele Comisiei de apărare și aplicare a legii a Parlamentului Ungariei, a declarat  că Budapesta este unul dintre clienții companiei israeliene. Ungaria nu este singura țară europeană care a cumpărat software-ul, așa cum au făcut-o și Germania și Spania, potrivit presei naționale.

Presiunea asupra Grupului NSO nu a scăzut niciodată cu adevărat, începând din această vară. Pe 3 noiembrie, compania a fost adăugată pe lista neagră a Departamentului de Comerț al SUA pentru „  angajarea în activități contrare securității naționale sau intereselor politicii externe a SUA  ”.

„ Așteptăm cu nerăbdare să vă prezentăm întregul corp de informații despre modul în care avem cele mai riguroase programe de respectare a drepturilor omului și de conformitate din lume, bazate pe valorile americane pe care le împărtășim profund și care au dus deja la întreruperi multiple ale contactelor cu guvernul. agenții care au folosit greșit produsele noastre ”,   a afirmat compania israelită ca răspuns la decizia Washingtonului.

De asemenea, compania a trebuit să-și revizuiască planurile și noul său șef, numit la începutul lunii noiembrie pentru a încerca să îmbunătățească imaginea companiei, și-a prezentat demisia, la o duzină de zile după preluarea mandatului, în urma deciziei americane.

Marți (23 noiembrie), Apple a dat lovitura finală introducând un proces împotriva NSO Group pentru a-l „  trage responsabil pentru monitorizarea și țintirea utilizatorilor Apple  ” și în speranța de a obține „  o ordonanță permanentă prin care să interzică NSO Group să folosească orice software, serviciu, sau dispozitiv Apple . ”

Acum ce să comentez, mi se pare că hoții strigă ”săriți, hoții”!

 

Un caz recent din Suedia ar putea explica de ce politicienii și activiștii de stânga susțin adesea că nu există dovezi științifice pentru o criminalitate mai mare în comunitățile de imigranți din societățile occidentale.

Un caz recent de la Universitatea Lund servește acum ca un exemplu clar a ceea ce se întâmplă atunci când cercetările încearcă să adune dovezi științifice cu privire la probleme care ar putea să nu susțină politica oficială. De asemenea, demonstrează că fondurile sunt restricționate pentru studiul impactului imigrației, cum cercetarea în acest subiect nu este permisă de universități și cum oamenii de știință care nu respectă restricțiile se confruntă cu persecuții grave.

Iată ce s-a întâmplat cu profesorul Kristina Sundquist de la Universitatea Lund din Suedia, care, alături de alți doi colegi, a efectuat cercetări detaliate asupra profilului celor care comit violență sexuală în Suedia. Cercetarea nu a avut ca scop profilarea rasială a infractorilor, dar totuși au descoperit unele fapte despre profilul etnic al violatorilor.

Sundquist, care este cel mai citat profesor de la universitatea ei în ceea ce privește cercetarea socială, este acum investigată pentru publicarea unui raport de cercetare neautorizat și ar putea fi urmărită penal pentru că a ajuns la concluzia că majoritatea violurilor sunt comise de imigranți.

Dar ce arată cercetările? Rezultatele publicate arată că imigranții nu sunt suprareprezentanți numai în mod disproporționat în cazuri de viol, dar , în ciuda faptului că este o minoritate în Suedia, comit marea majoritate a violenței sexuale. Asta în ciuda faptului că studiul a analizat doar cazuri între perioada 2000 și 2015, adică înaintea afluxului enorm de migranți din 2015 din Orientul Mijlociu și Africa.

Ei și-au bazat studiul pe un eșantion de 3.000 de condamnări în cazuri de viol. După cum s-a menționat mai sus, scopul studiului nu a fost de a investiga originea etnică a făptuitorilor, ci de a vedea dacă există numitori comuni în probleme de sănătate, statut social, angajare etc. Dezvăluirile despre profilul etnic au fost doar o constatare accesorie, dar erau imposibil de ignorat.

„Imigranții au fost doar o variabilă și s-a dovedit a fi o descoperire destul de remarcabilă, deoarece erau mulți imigranți și oameni născuți în străinătate în acest grup”, a spus Kristina Sundquist.

Cercetarea științifică a fost efectuată pentru că, așa cum spune lucrarea în introducerea sa, „Suedia a asistat la o creștere a ratelor infracțiunilor sexuale, inclusiv a violurilor. Cunoașterea cine sunt infractorii acestor infracțiuni este, prin urmare, importantă pentru prevenire.”

În timpul analizei datelor, informațiile despre tulburările legate de consumul de substanțe srupefiante, criminalitatea anterioară și tulburările psihiatrice au fost extrase din registrele populației suedeze. Un total de 3.039 de infractori au fost incluși în analiză. Majoritatea dintre ei erau imigranți (59,2 la sută), dintre care o bună parte (47,7 la sută) s-au născut în afara Suediei. Studiul a recomandat, având în vedere constatarea că majoritatea infractorilor sunt imigranți, că justifică investigații suplimentare și mai multe studii care să ia în considerare caracteristicile contextuale ale acestor infractori.

Studiul subliniază, de asemenea, că tipurile de infracțiuni sexuale sunt foarte subraportate. Potrivit datelor Consiliului Național Suedez pentru Prevenirea Criminalității, în 2019 au fost raportate poliției 23.200 de infracțiuni sexuale, dintre care 8.820 (38%) au fost violuri și violuri agravate. Potrivit sondajului anual suedez asupra criminalității pentru 2019, s-a estimat că 5,6% din populația totală între 16 și 84 de ani a fost victimă a infracțiunilor sexuale. Înainte de valul migrațiilor, această cifră era de 0,2%.

Nu este surprinzător că mai multe femei (9,4 la sută) decât bărbați (1,4 la sută) au declarat că sunt victime ale infracțiunilor sexuale. Violul, care este cea mai gravă infracțiune sexuală, a crescut cu 45,4% între 2008 și 2018. Cu toate acestea, în ciuda acestor creșteri aparente, numărul infractorilor găsiți vinovați de infracțiuni sexuale a fost destul de stabil, deoarece rata violurilor rezolvate de către poliția a scăzut semnificativ din 2009 (31 la sută). De fapt, în 2016, rata a fost de până la 11 la sută.

Aproape jumătate dintre infractori s-au născut în afara Suediei (47,7 la sută), urmați de infractorii născuți în Suedia cu părinți născuți în Suedia (40,8 la sută). O parte a segmentului în studiu a fost constituită din delincvenți născuți în Suedia, cu cel puțin un părinte născut în afara Suediei (11,5 la sută).

În ceea ce privește infractorii născuți în Suedia, fără părinte născut în Suedia, o proporție mare a mamelor și taților s-au născut în țările occidentale (40,7 la sută și 33,9 la sută), urmate de Orientul Mijlociu/Africa de Nord (19,8 la sută și 24 la sută). Cel mai mare grup al populației studiate a fost găsit în rândul infractorilor născuți în afara Suediei; o parte semnificativă a fost din Orientul Mijlociu/Africa de Nord (34,5 la sută), urmată de Africa (19,1 la sută). O parte deloc neglijabilă a infractorilor (32,5 la sută) au beneficiat de asistență socială și peste o treime au avut studii incomplete (37,3 la sută). IQ-ul și realizările școlare au fost disponibile doar pentru o parte a celor studiați și aceste variabile au arătat niveluri scăzute pentru fiecare dintre acestea.

Concluziile studiului se aliniază de fapt cu aceeași tendință găsită în alte rapoarte și studii efectuate în trecut în Suedia în ceea ce privește agresiunea sexuală și violul în grup. Chiar și în alte domenii ale criminalității, cum ar fi crima, migranții sunt permanent pe primele locuri. Astfel de studii au fost rare, dar până în prezent nimeni nu a fost amenințat cu urmărirea penală pentru efectuarea de cercetări științifice.

Raportul de cercetare realizat de Sundquist și colegii ei a fost înaintat Comisiei de Apel pentru evaluare etică – un organism care raportează Ministerului Educației Suedeze. Ei vor investiga dacă Sundquist și Prof. Ardavan Khoshnood, co-autorul lucrării, au primit o „licență etică” pentru a gestiona „date sensibile”.

Prof. Khoshnood a răspuns spunând portalului suedez Samnytt: „Este o rușine” și a adăugat că sunt acuzați că „desfășoară și publică cercetări ilegale”.

Scopul studiului nu a fost acela de a afla cum este imigrația. În mod surprinzător, această variabilă s-a dovedit a fi destul de importantă și nu știam dinainte ce va arăta studiul. Am vrut să creăm un profil al făptuitorului, să știm cine este făptuitorul tipic”, a spus el.

Cu toate acestea, autoritatea etică pare să se pregătească să emită o formă de pedeapsă legată de caz.

Nu văd nicăieri că se solicită permisiunea etică pentru a testa ipoteza dacă imigranții sunt suprareprezentați în statisticile privind violatorii condamnați”, a spus organismul. Oamenii de știință au fost, de asemenea, criticați pentru evaluarea insuficientă, deoarece nu au reușit să indice modul în care cercetarea lor ar trebui să „reducă excluderea și să îmbunătățească integrarea”.

În ceea ce privește integrarea, nu este clar cum ascunderea fondului social și etnic al violatorilor va „reduce excluderea și îmbunătăți integrarea”. Cu toate acestea, acești oameni de știință, dintre care unul este el însuși de origine imigrantă, trebuie acum să-și demonstreze în mod activ nevinovăția.

Așa cum este, cazul împotriva acestor oameni de știință poate fi conceput ca o tactică de intimidare din partea autorităților politice și academice suedeze pentru a reduce la tăcere dovezile bazate pe știință care dăunează grav conceptului societății deschise susținută de partidele politice suedeze de stânga. Și că violența din ce în ce mai incontrolabilă, inclusiv violența sexuală, care se răspândește în societatea suedeză este un rezultat direct al deciziilor de politică luate de o succesiune de guverne pro-migrație.

Aveţi speranţă şi tărie, mâine este o altă zi care ne aşteaptă cu ale ei, bune sau rele, dar care este, în definitiv, o altă zi!

 

HOROSCOP       25 noiembrie 2021

 

BERBEC    Ziua îţi aduce o atitudine justă faţă de cei pe care îi bănuieşti că profită de bunele tale intenţii. Conjunctura arată că ai o puternică forţă emoţională, pe care trebuie s-o controlezi! Ai o idee, un proiect, sau important, sau la care ţii foarte mult, deci este important sentimental, şi nu ştii dacă eşti pe drumul cel mai bun. Ei bine, stelele spun că eşti! Horoscopul tau indica astazi relatii armonice cu cei nascuti in semne de foc si aer si nefavorabile cu semnele de pamant si apa.

TAUR   Mijlocul săptămânii pare mai dens, mai obositoar, cu vreme capricioasă. E momentul să-ţi faci timp şi pentru relaxare şi să te îngrijeşti. Tratamente de întreţinere, ceva fizioterapie, poate masaje… Egoismul bine temperat te salveaza astăzi de deceptii.  Cu toate că gandeşti prin o anumita logica, trebuie să-ţi urmezi mai ales intuiţia şi să laşi dialectica pentru altă dată; pentru că, probabil, interesele personale primeaza.

GEMENI   Nu ştie nimeni cum să-ţi intre în voie. Dai impresia unei persoane distrate, distante, lipsită de empatie. Azi stai un pic şi analizează şi descoperă cauzele înstrăinării tale. Nu este greu! Totuşi o Zi placută si favorabila pentru mai toate activitatile, dar nimic nu se poate asemui cu vizionarea unui film online şi o cina cu toată familia! Aspectele horoscopului tău nu contrazic direcţia generală de dezvoltare a viitorului. Pare o perioadă lipsită de griji, plăcută, fără evenimente, fapte sau gesturi importante notabile – şi de aceea va trece repede, ca orice zi bună!

RAC   Astăzi operezi o schimbare în abordarea relaţiilor umane. Până acum te bazai mai mult pe latura emoţională, de azi încerci să fii mai raţional şi mai logic! Poţi să obţii mai multă stabilitate. De la o vreme ai parerea ca toata lumea are ceva de impartit cu tine. Nu este adevărat! Adevărul este ca nu te poti concentra si că-ti scapă aspecte esentiale. Mai interesează-te şi de cele ale sufletului. Nu uita că nu ai un suflet, eşti un suflet care are un corp!

LEU  O stare te cuprinde astăzi, nemotivat. În ciuda vremii, ai o dorinţă de plimbare, de muzică, de vorbe cu prietenii. Dă curs acestor porniri, din ele se constituie starea de bine şi de sănătate! Evită să mai aprinzi ţigaretă după ţigaretă – fumatul este o plăcere sofisticată, nu un obicei nervos. Seara plăcută şi relaxantă. Anumite zâmbete cu subanţeles si bătai pe umar te ajuta sa tragi concluzia ca lucrurile incep sa mearga spre bine, în cercul tău, în anturaj dar si in dragoste.

FECIOARA  Astăzi te cuprinde o dorinţă obsesivă să faci treburile repede şi bine. Poţi să primeşti şi ajutor, azi conjunctura te favorizeză. Dacă oboseşti, foloseşte tehnici tradiţionale de revigorare. O zi ceva mai plictisitoare şi enervantă, în acelaşi timp. Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite. Investiţiile pe termen lung în relaţiile sentimentale făcute astăzi se vor dovedi, paradoxal, foarte profitabile…  Leagă-te la cap pentru ca o să te doara! Ceva migrene astazi din cauza unor tensiuni neaşteptate in anturaj. Le rezolvi cu diplomatie si treci mai departe.

BALANTA   Nu fii prea critic, cu alţii sau chiar cu tine! Înlocuieşte reproşurile cu un zâmbet şi o propunere de colaborare. Oferă-ţi o pauză binevenită în climatul de agresivitate şi încrâncenare! Chiar dacă „nimc nu este important”, dupa cum spune Kabbala, astăzi poţi realiza multe, lua decizii importante, clarifica nişte probleme.  Seara îţi aduce o surpriză. Fii originalul original! Asăzi trebuie doar să zici mulţumesc, pentru că treci printr-o perioada in care ajutorul vine de unde nici macar nu te asteptai! Mai lasă gindurile negre si nu te mai zdrobi să placi tuturor. Fii tu, chiar tu…

SCORPION   Prieteni sau rude te viziteaza astăzi, cu veşti bune. Puneţi la cale impreună un proiect care pare interesant. E vorba despre distracţie şi sărbătorile de iarnă, dar şi de multă bătaie de cap. Lumea spune ca regretă greşelile. Fals ! Nimeni nu este chiar aşa de stupid incat sa faca in mod conştient şi premeditat o actiune contrară intereselor proprii. Astăzi – nu e rău deloc… Se poate spune, dupa configuratia astrologică, ca te bucuri de o zi întreagă de influenţe favorabile in sensul ca nu o sa ai nici un necaz mare ! De ceva timp incerci sa faci fata unei enervari fară motiv. Probabil este doar presiunea atmosferica şi vremea mizerabilă…

SAGETATOR   Astăzi poţi să arăţi partenerului buna ta credinţă, că nu renunţi uşor şi că ai resursele ca să continui, chiar să progresezi. Efortul merită un premiu, aşa că ai o cină tandră cu lumânări! Primesti o veste… total lipsita de sens. Poate unde ziua este slab aspectata astrologic, sau cam aşa ceva. Sau poate unde peste tot este haos şi nepăsare. Interesul poartă fesul. Viaţa e o permanenta infruntare de interese, aşa incât trebuie să ai şi puţin noroc în promovarea scopurilor.

CAPRICORN  Te-ai cam plictisit de lentoarea cu care se întâmplă lucrurile. Astăzi ai şansa să accelerezi lucrurile din proprie initiativa şi să încerci să lămureşti situaţia. Fermitatea îţi face bine! Îţi faci de treabă. Astazi ai ceva important de lucru. Nu chiar ce-ţi doreai, dar până la urmă activitatea este… activitate! O zi excelentă pentru sentimentalul din tine. Iti prieşte orice discutie la o cafea (sigur, dacă se repară automatul de cafea) si mai lasi deoparte nelinistea si suspiciunea permanenta. Râzi, pentru ca râsul este ultima reduta impotriva prostiei şi a haosului!

VARSATOR  Ai o mulţime de gânduri şi idei în ceea ce priveşte domeniul comunicării. Nu eşti mulţumit de imaginea ta publică şi doreşti să pui lucrurile la punct. Ziua e favorabilă oricărei iniţiative! Portofelul nu-i sac fără fund! Sau cardul, chiar daca este pe debit. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in propria imagine.

PESTI  Nu prea ai spor, orice ai face. Aşa că nu te implica în decizii importante şi în lucrări sensibile. Încercă să treci rapid şi uşor prin dimineaţă şi oferă-ţi o seară plăcută şi relaxantă! Experienţa bate mai intotdeauna iscusinţa! O calatorie sau o deplasare, pentru un oarecare procent dintre nativi – pe vremea asta capricioasă? Mai bine amână!  Nimic din ce a fost nu mai este, dar viitorul este plin de speranţe. Trebuie sa te folosesti de bagajul de informatii din trecut ca sa rezolvi o situatie prezenta. Nu ai liniste pentru că eşti in urmă cu multe treburi. Fă-ţi un plan, cere ajutor!