Evenimentul ZileiHoroscopHoroscopul lui Dom’ Profesor – 12 februarie 2024. Dr. Mercola despre fumat și cancer la plămâni

Horoscopul lui Dom’ Profesor – 12 februarie 2024. Dr. Mercola despre fumat și cancer la plămâni

Horoscopul lui Dom’ Profesor – 12 februarie 2024. Dr. Mercola despre fumat și cancer la plămâni
Dacă nu poţi rezolva, astăzi amână. Sigur, dacă poţi şi este în puterea ta. În orice caz este mai prudent să ceri ajutor, cu diplomaţie şi tact. Timpul soluţionează aproape orice.

12 februarie

 

Ne puteți urmări și pe Google News

 

 

 

Pe 12 februarie s-au născut Abraham Lincoln, Charles Darwin, Franco Zeffirelli, Alexandru Davila, Otilia Cazimir, Ioan Ovidiu Sabău, Isaac Peltz, Valeriu Gorunescu. Nimic în ”Kalendar”!

 

Pe 12 februarie sunt Sfinţii Meletie, Antonie şi Hristea. De nici unele în ”Kalendar”. Din nou o zi plină de muncă în calendarul poporului. Pe timpuri…

 

Am primit, de la domniile voastre, o mulțime de sfaturi, cum să mă îngrijesc, remedii medicale și naturiste. Mulțumesc mult! Tot din domeniul medicinei este şi newsletterul primit zilnic de la bunul doctor Mercola, o prezenţă aparte pe net. M-a surprins un titlu, de la începutul lui februarie: „Îngrăşăminte radioactive. Surprinzătoarea cauză primară a cancerului de plămâni la fumători”

 

Ei bine, cercetătorii de la mai multe institute prestigioase au ajuns la concluzia că necruţătorul cancer la plămâni caracteristic fumătorilor este produs de cantităţi infinitezimale de polonium 210, un element foarte puternic radioactiv şi toxic chimic. Acest element radioactiv se găseşte în multe îngrăşăminte chimice folosite pe scară largă pe plantaţiile de tutun.

 

După cum se arată într-un studiu: „La o persoană care fumează un pachet jumătate pe zi de ţigarete, doza de radiaţie la nivelul epiteliului bronhiilor în zona bifurcaţiei este de 8.000 mrem pe an, ceea ce este echivalentul a 300 de radiografii cu radiaţii X pentru torace, la nivelul pielii!”

 

Rapoarte secrete arată că marile companii de tutun ştiau de această catastrofă din 1959. Mai mult, ştiau şi cum să înlăture substanţa radioactivă din tutun. Dar acidul care înlătura poloniul dizolva şi alţi compuşi chimici din tutun care dădeau „şocul de nicotină” atât de plăcut fumătorului.

 

Dr. Mercola arată că polonium 210 se găseşte şi în „apa florurată”, motiv al unui film de neuitat cu Peter Selers în trei roluri, un film din 1964, „Dr. Strangelove„. L-aţi văzut?

 

Ce-i de făcut? Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, radioactivitatea este cel mai pervers inamic! Nu ne putem apăra, nu avem senzori care să ne spună când nivelul de radioactivitate poate fi periculos. Da, de căldură, de frig, de zgomot, de vânt, furtună, fiare sălbatice ne putem apăra – simţim, vedem, avem senzori care ne comunică pericolul! Pentru radioactivitate, nu!

 

Sigur, rezistenţa la radiaţii este foarte diferită. De exemplu din cei doi care au intrat în camera reactorului de la Cernobâl, unul a decedat după câteva ore, din cauza radiaţiilor, celălat mai trăieşte şi astăzi, este vai de capul lui, dar este viu. De aceea nu mor toţi cei care fumează, nu fac toţi cancer la plămâni! Dar oricum, în lume mor anual 30 milioane de fumători, de cancer la plămâni. Cam mult, de două ori populaţia prezentă în România!

 

Aşa că eu, dacă aş fuma şi nu m-aş putea lăsa, aş vorbi cu o rudă de la ţară să pună câteva straturi de tutun. Fără îngrăşăminte, fără pesticide, pur naturale! Sigur, frunzele nu or să fie grozave, gustul nu o să fie formidabil, la început, dar o să vă obişnuiţi. Şi o să fiţi sănătoşi, iar şocul de nicotina este garantat, natural!

 

În parcul IOR, unde o plimbam, acum câțiva ani, pe căţeluşa Miki, ca să nu se îngraşe prea tare, (tot s-a îngrășat) era un medic, doctor în medicină şi biologie, cu un mic buldog francez, o minunăţie de câine (sigur, tot Miki este mai frumoasă!). Scotea dintr-o pungă de piele tutun de la ţară, îngrijit de el şi de rude, natural şi îşi răsucea o ţigară din foiţă neutră. Pufăia cu plăcere şi era sigur că a eliminat chimicalele, aditivii, parfumurile şi alte elemente radioactive sau nu, dar cu siguranţă toxice, din viaţa lui! Iar fumul ţigărilor lui, pe care îl miroseam şi eu, nu era rău deloc, ba chiar plăcut!

 

Reinventaţi plantaţiile de tutun particulare, agricultura noastră tradiţională, nu fiţi proşti, că plătiţi prea mult, ca să fiţi ucişi de străini în chinuri!

 

 

Dar, vă rog să mă scuzați, trebuie să intru pe net cu un vechi prieten, un slovac, Jozef (Jozy) Moravčík, ne știm din tinerețe, băteam aceleași meridiane, a fost șeful diplomației pentru o jumătate de an, apoi primar în Bratislava. Este mai mare ca mine cu câțiva ani, dar este încă verde, foarte activ, face sport și știe o mulțime de bancuri. Așa o să aflu și eu ce se mai întâmplă cu slavii de vest, cu cehii și slovacii, că în presă… știți domniile voastre, presa isterică, anarhistă și antinațională de stânga, vorba lui Rupert Murdoch!

 

Dacă aflu ceva interesant, nici Dalai Lama nu mă poate opri să vă povestesc domniilor voastre, mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

 

Horoscopul lui Dom’ Profesor – 12 februarie 2024

 

BERBEC Ai o idee, un proiect important, sau la care ţii foarte mult şi eşti nerăbdător să-l vezi realizat. Stăpâneşte-ţi grabă, pentru că după cum ştii, strică treaba! Ai nevoie şi de ajutor! Energia zodiei te ajuta sa faci faţă diversităţii de probleme şi să gaseşti soluţii, măcar temporare, pentru problemele cotidiene. Sanatatea este bună, atenţie la cap, la durerile de cap.  Însa… iar Berbecii din nordul ţării să fie atenţi la zăpadă, ceaţă şi la umezeală, ceva de natura elementului apă.  Sa nu te aştepţi la prea mult ca să nu fii dezamăgit!

Pe total, ziua de astăzi este o perioadă pentru reflecţii calme şi meditaţii liniştite şi puţină distracţie în mijlocul acestei… activităţi susţinute. Nu este o perioada foarte favorabila calătoriilor sau schimbărilor majore. Este un timp de reîncărcare a bateriilor, in care confortul şi un mod de viaţă mai liniştit, mai calm, iti face bine şi te face sa priveşti viitorul cu speranţă.

TAUR Aspecte favorabile, în sensul că dacă te limitezi la activităţile obişnuite, se poate să nu ai niciun necaz. O situaţie din familie te îngrijorează, dar astăzi poţi lucra la rezolvarea ei.  Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la rude, la familie, sau la prietenii buni, la anturajul apropiat, în general.  O perioadă plină de inspiraţie şi idei noi. Nu te implica în conflicte deschise cu Leii sau Capricornii.

Este o perioadă favorabilă celor care caută un loc de muncă sau doresc o situaţie profesională mai bună. Perioada iţi este favorabilă, în general. Ziua de astăzi face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm.

GEMENI Astăzi nu lua împrumuturi de la bănci, nu semna hârtii, contracte, care atrag răspunderea ta juridică. Amână toate întâlnirile importante sau deciziile privind achiziţii, cheltuieli mari. O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă. Stelele au un moment de bunăvoinţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie. Ţine-ţi cunoştiinţele (mai ales cele feminine) strict la distanţa potrivită, nu încuraja efuziunile sentimentale şi micile confesiuni mincinoase.

Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia vor rezolva situaţia. Controleză anumite tendinţe extravagante, mai ales în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor gen „trec eu pe la tine”. Aminteşte-ţi că nu ai timp!

RAC Zi favorabilă pentru activitatea ta cotidiană, eşti avantajat în profesie sau meserie. Astăzi caută cu grijă prilejurile ca să te afirmi, să ieşi în evidenţă, fără să fii ostentativ sau agresiv. Noi prietenii şi/sau alianţe. O parte din Raci au parte de o nerealizare care îi pune pe gânduri. Se aproprie nişte termene, nervozitatea creşte. Nu-ti pune nădejdia în ajutorul familiei sau al anturajului – trebuie să te descurci singur. Mare plictiseală în acestă perioadă, cu toate că ai acelaşi program supraîncărcat  – sau tocmai de aceea.

Nu te lăsa coplesit de rutina zilnică, căuta să te distrezi şi să ai noi cunostiinte sau chiar prieteni. Atenţie la regimul alimentar şi la viroze. Sănătatea este mediocră pentru nativii din prima parte a zodiei şi bună pentru restul. Banii sunt cam puţini astăzi, poate unde se şi scumpesc toate, dar mereu mâine este o nouă zi!

LEU O zi inspirată, ai unele idei pentru promovarea intereselor personale. Evită să amesteci plăcutul cu utilul. Sfaturile bune duc la rezultate bune. Sprijină-te pe famile, pe prietenii buni. Cu o zodie bine aspectată, ar trebui ca ziua aceasta să fie o perioadă veselă. Nu rata ocaziile din cauza comodităţii sau a suspiciunii caracteristice zodiei.  Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar nu te implica total. Unele surprize plăcute, dar până la urmă previzibile – din partea copiilor sau a fraţilor mai mici.

Pentru un procent din Lei: în scenariul pe care-l construiesti lipsesc unele amanunte, dar fiind vorba de afaceri si bani nu trebuie sa uiţi nici un detaliu. Orice inceput este greu şi nesigur. Nu este o scuza pentru tine care vezi numai lucrurile mari şi nu te cobori să analizezi şi amănuntele! Cheltuielile si veniturile sunt dezechilibrate in bugetul tau personal – in perioada zilei de astăzi vrei să cheltuieşti, nu glumă! Poţi să-ţi temperzi pornirea – de fiecare dată când vrei să cumperi ceva spune-ţi că o să găseşti ceva mai bun!

FECIOARĂ Astăzi ai multe pe cap, dar este o zi fastă, norocoasă. Nu vei reuşi să le faci pe toate, concentrează-te pe o singură problemă importantă pentru tine, poate o problemă personală mai dificilă. Configurațiile şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Călătoriile sunt sub un semn fast. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea iţi este pusă la încercare. Nativele din zodia Fecioarei, mai ales, sunt astăzi avantajate în relaţiile amoroase.

O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Sănătatea este la cote modeste, totuşi nu trebuie să te alarmezi.  Trebuie să ai mai multă încredere în fortele proprii si sa nu ceri ajutor decat când este absolut necesar. Aşa poţi să eviti refuzurile și decepțiile.

BALANŢĂ Anumite informaţii te descurajeză, dar cu puţin bun simţ şi refuzând complicatiile inutile, o s-o scoţi la capat! Concentrează-te pe problemle importante care te interesează personal! Este cazul să nu mai fii aşa de încordat şi de tensionat.  Relaxeaza-te şi încercă să nu mai porţi de grijă altora, mai ales că, până la urmă, mai mult îi încurci decât îi ajuti. O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor. O veste bună va fi urmată de una nu tot aşa de bună.

Activităţile legate de speculaţiile financiare sau comerţul cu amanuntul sunt avantajate. Un Taur, sau, poate un Săgetător, te ajută să treci o cumpănă. Un incident neplăcut în a doua parte a perioadei poate fi evitat cu prudenţă şi respectarea regulilor. Mai ales cele de circulaţie. Străluceşti într-un grup, sau te bucuri de un eveniment social deosebit. Poate un film nou, pe seară.

SCORPION Dai dovadă de umor inspirat şi de o bună dispoziţie care te fac un companoin plăcut în anturaj. Acordă-ţi, totuşi, nişte pauze, menajează-ţi corpul şi încearcă să duci o viaţă mai sănătoasă. Ceva dramatic ţi se întâmplă. Magnitudinea neplăcerii depinde de cât de pozitiv gândeşti. Dacă cobeşti, la rău tragi. Ai nevoie de ceva nou, neapărat! Frenezia noului te ţine puţin, după care revii la obişnuinţa cotidiană. Zi de cumpărături şi poate chiar de ceva nou, relativ important pentru tine!

Nu încerca să controlezi evenimentele din viaţa prietenilor impunând date şi planuri de măsuri. Banii nu sunt excelent aspectaţi, dar o zi trece repede! Nu este o perioadă foarte favorabila călătoriilor, sau schimbărilor majore. Nou, nou dar nu tot ce este nou este şi mai bun!

SĂGETĂTOR Ai nevoie de mai multă energie, de mai mult efort. Astăzi poţi să prevalezi printr-o mai bună organizare, dar şi prin odihnă suficientă.  Vitaminele şi sportul te pot ajuta, de asemenea. Astăzi dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Aproape nimic nu te poate întrista sau perturba. Mergi înainte pe drumul tău însorit, chiar dacă afară este încă frig, fără să-ţi pese foarte mult de ceea ce se întâmplă în jur. Atitudinea ta este pragmatică şi utopică în acelaşi timp, performanţă rară şi notabilă, însă poţi să ratezi cu uşurinţă câteva ocazii.

Dar cui îi pasă! Ţie, în nici un caz… Ai o mare dorinţă de a dărui şi chiar faci mici cadouri, aşa, fără motiv, sau cu motiv evident, că se apropie sărbătorile primăverii. Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu sau la şcoală, sau unde activezi.

CAPRICORN Nu te lăsa intimidat sau chiar păcălit, chiar dacă momeala este siguranţa ta. Evită astăzi orice negociere, târguială, care conduce către stabilirea unei înţelegeri în care ai obligaţii. Cu toate ca vremea si vremurile te influenţează negativ şi treci printr-o perioadă mediocră, fă în aşa fel ca să nu fie vizibil pentru anturaj. Mai multa discreţie nu strică! Nu te enerva, oricum nu este la îndemana ta rezolvarea problemei cu care te confrunţi. Singurul care se pricepe este Destinul. Aşteaptă. Un procent din Capricorni reuşeşte astăzi să facă o gafă. Mică!  Nu te băga prea mult în viaţa altora, chiar dacă îţi sunt prieteni buni. Totuşi, o veste bună, chiar foarte buna!

VĂRSĂTOR Treci printr-o perioadă de oboseală cronică, urmare eforturilor făcute.  Sfatul stelelor e să-ţi oferi o pauză, nu te îngriji de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Energia suplimentară furnizată de Cosmos te face să te risipeşti mai ales în latura mai frivola a vieţii, sigur, după orele de program.

Interesul, aproape o pasiune s-ar putea spune, caracteristic zilei de astăzi este pentru… sport. Făcut de tine, nu privit la tv! Trage de fiare, fugi pe bandă, dacă în parc ţi-e frig şi lumea iţi va părea mai frumoasă şi mai zveltă ! Perioada zilei de astăzi este benefica pentru tratamente medicale de tot felul, întreţinere cosmetică, chiar intervenţii chirurgicale. Nu da şi nu lua bani cu imprumut – timpul acesta este belea curata pentru speculaţii financiare.

PEŞTI Dacă nu poţi rezolva, astăzi amână. Sigur, dacă poţi şi este în puterea ta. În orice caz este mai prudent să ceri ajutor, cu diplomaţie şi tact. Timpul soluţionează aproape orice. Sfera comunicării este afectată dar şi evenimentele şi emoţiile în sensul întârzierii şi a estompării lor, mai ales in sfera personala, a propriilor interese. Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente, mai ales în familie sau cu prietenii. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii.

Perioada zilei de astăzi nu este foarte rea, dar nici cea mai buna din viaţa ta! Mai este un aspect minor negativ, dar pe care îl interpretez ca pe o obosela cronică sau o oarecare stare de disconfort faţă de vreme, vremuri şi oameni. Odihneşte-te mai mult şi oferă-ţi mediul şi anturajul care îţi face plăcere. Dacă poţi!

 

   


Accesează: